9 Ağustos 2018 Perşembe

Borussia Dortmund'un mevcut kadro derinliği


Borussia Dortmund'un mevcut kadro derinliği bu şekilde ve tek ihtiyaç "santrafor" gibi görünüyor. O konuda da Batshuayi için bir bekleyiş var. Galatasaray'ın Badou Ndiaye ve Denayer ısrarları gibi düşünmek lazım. Batshuayi'nin de 6 ay gibi bir sürede kimyası tutmuştu. Şu yapıya onun da eklenmesi halinde iyi bir kadro oluşacak.

En azından geçen sezonun çok daha üzerindeler diyebilirim. Favre'nin mutlaka bir etkisi olacak ve transferde de isteği doğrultusunda hareket edebildi. Elde zaten genç bir çekirdek vardı, bunun üzerine Witsel'e kadar ciddi hamleler yapıldı. Özellikle orta saha adına kalabalık oluştu ki Galatasaray'ı, hatta tüm takımlarımızı ilgilendiren kısım burada başlıyor.

Gonzalo Castro'yu 5 milyon avro'ya Stuttgart'a sattılar. Tam da bizim para harcayamadığımız dönem. Gün itibariyle Castro gibi bir orta sahaya ihtiyacımız vardı. Sağ bek oynayabilmesine kadar önemli bir jokerdi ve hücum / savunma dengesi için de iyi hamle olurdu. Bugün orta sahada en büyük sorunumuz tempo. Tempoyu ayarlayacak isimde de belli bir teknik özellik arıyoruz. Castro bu özellikleri karşılardı.

Rode'nin sakatlık sorunu var. Son yıllarda çok fazla maça çıkamadı. Sakatlık sorununu aşabilmesi halinde çok iyi bir hamle olurdu. Hem teknik / pas özelliği olan, hem de savunma aksiyonu güçlü bir orta saha. Tempo anlamında da önemli bir farkı olabilirdi. Dortmund'da kalma ihtimalini düşünmüyorum, sakatlık konusu büyük sorun.

Nuri Şahin'i hazırlık maçlarında sık sık kullansalar da Witsel'in transferi ve tatilden dönen Delaney'le birlikte onun da pek fazla şansı kalmadı. Nuri Şahin için sık sık konuşmuştuk, Galatasaray'ın mevcut oyun yapısına uyan bir tarzı yok. İyi bir defansif oyun kurucu, biz ise o pozisyonda Fernando / Donk gibi alternatifleri tutuyoruz. Nuri Şahin'i 8 numara düşünmüyorum. Belhanda'sız bir formatta farklı olabilirdi tabii. Yerli avantajı da apayrı bir nokta.

Kagawa'nın da transferi sık sık konuşuluyor. Belhanda yerine düşünmezdim, farklı isimler. Biri 8 oynamayı seviyor, diğeri 10 numara. Kagawa'lı düzen farklı olurdu. Maliyetli tabii, bu anlamda Galatasaray'ı aşan bir isim olurdu. Mutlaka onun da Türkiye Ligi'nde farkı büyük olur. 

Galatasaray'ın da orta sahada kabalık görünen rotasyonu olsa da sorun yaşıyoruz. Fernando'yu 8 numara oynatmak zorunda kaldığımız bir yapı var. Tempo ve yaratıcılığın sorun olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da Badou Ndiaye / Emre Akbaba tarzında isimlerin transferi önemli olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir