14 Ağustos 2018 Salı

Bu hamlelerin temelinde Fernando'yu yeniden 6 numara oynatmak var


Fatih Hoca'nın ağırlıklı olarak 3'lü orta saha kullanma eğiliminde olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz sezon formasyon 4-3-3'dü ve bu sezonda da değişen bir şey yok. Sorun şu ki mevcut yapı itibariyle Fernando'yu 8 numara gibi kullanmaya çalışıyoruz. Bu da yaratıcılık anlamında büyük bir sorun demek.

Geçen sezonun son bölümünde günü kurtarmak adına bu hamleyi yapmış ve günü kurtarmıştık. Bu sezon ise mevcut yapının devamı imkansız. Fernando / Donk ikilisi yaratıcılık noktasında sorun doğuruyor ve Belhanda'nın da sezona iyi başlamaması itibariyle sıkıntı yaşıyoruz. Belhanda toparlasa dahi iyi bir 8 gerekiyor.

Ya da Belhanda'yı 8 gibi kullanmak ve önüne Emre Akbaba gibi bir isim atmak gerekecek. Bu da iç sahada oynanacak bazı maçlarda iyi bir hücum silahı. Şampiyonlar Ligi ya da deplasmanlar için ise savunma aksiyonu biraz düşük kalıyor. Emre Akbaba / Belhanda birbirlerinin alternatifi gibi duruyor ya da Belhanda'yı sol tarafta deneyeceğiz.

Badou Ndiaye tarzında bir tempo silahı önemli. Bir anda orta sahamız tempo kazanacak ve savunma / hücum bağlantısında kritik rol üstlenecek. Bu hamle Belhanda ya da olası transferiyle birlikte Emre Akbaba'yı da rahatlatırdı. Belhanda'yı biraz daha hücuma yaklaştırmak demek bu, doğal olarak da Ankaragücü maçında yaptığı asistin benzer hallerini göreceğiz.

Bu hamlelerin temelinde ise Fernando'yu yeniden 6 numara oynatmak var. 8 oynama alışkanlığı maalesef yok, pas ve teknik aksiyonda zayıf kalıyor ve bu da 10 liralık malzemeden 4 liralık katkı demek. Oysa ligin en iyi 6 numarası olduğunu düşünüyorum. Fernando hem savunma için sigorta, hem de geriden çok daha iyi çıkabilmek anlamını taşıyor.

Bu işin temeli orta saha ve Galatasaray'ın zayıf karnı bana göre bu. Önceliğimiz tempo olmalı, Badou Ndiaye veya o tarzda başka bir isim. Sonrasında yaratıcı bir isim düşünülür, o da Belhanda'ya alternatif üretmek noktasında. Belki de sürpriz şekilde giden isimler olur ve planlar değişir. O zaman Feghouli de orta saha ihtimallerinden biri sayılabilir..

9 yorum:

  1. Şampiyonlar liginden ciddi bir gelir elde edeceğiz fenerbahçeninde elenmesiyle bu bütçeyi transfere harcama durumumuz nedir ? al-sat işleyişine göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef alakali degil. Sattigimiz kadar alabiliyoruz.

      Sil
    2. Aynen öyle, satış yapmadan zor. En azından aldığımız ismi CL listesine yazamıyoruz.

      Sil
  2. Fernando çok iyi bir pasör ama 8 numara oynamak biraz daha hareketli ve pas almayı bilmek gerektiriyor,bu adam savunma önünde top almasını bilen bir oyuncu çünkü adam net bir Dos, barcada ki busquetsi de böyle oynatsan o da aynı sıkıntıyı yaşayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando geriden iyi top çıkarır ama iş hücumu yönlendirme noktasına gelirse zayıf kalır.

      Sil
  3. Donk ve Fernando nun sorunu yaratıcılık değil ki sadece ikisi de net 6 numara ve çabuk oyuncular da degiller yani bu oyuncuların önünde çok hareketli,tempolu merkez orta sahalar olmalı, ikisi bir arada kafayı yedirtiyor,Josef ve topal kesinlikle çok daha iyi ikili,Fernando müthiş bir Dos,yanında veya önünde ndiaye gibi bir oyuncu ile müthiş işler yaparız tekrardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Josel / Topal çok daha iyi ikili değil bence. Her iki ikili de birbirlerine oranla farklılar ve birlikte oynadıklarında aynı sorunlar var.

      Sil
  4. Levent hocaya göre geçen sezon sonunda bu sezonun kadro planı transferlerimiz hazırdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hazırdır ama değişkenler ve yönetimin bence iş bilmezliği ile o planlar gerçek anlamda yürürlüğe girmedi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir