6 Ağustos 2018 Pazartesi

Çok cesur bir hamle ve Yunus Akgün de baskı altında ezilmedi


1-0 geridesiniz, gol aradığınız dakikalar ve Onyekuru / Sinan Gümüş / Muğdat Çelik gibi isimlerin arasından siz oyuna dahil oluyorsunuz. Doğrudur, yanlıştır noktasında değilim. Bu çok cesur bir hamle ve Yunus Akgün'ün de baskı altında ezilmediğini gördük.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Takım adına hazırlık döneminin iyi geçmediğini düşünsem de bazı gençler ön plana çıktı. Başında da Yunus Akgün geliyor. Bizi heyecanlandıran, gelecek adına umut veren görüntüsü vardı. Yetenekli olduğunu her hareketiyle belli ediyor.

Fatih Hoca da hiç düşünmeden o şansı veriyor. Hocanın farkı bu işte, yetenekli gördüğü gencin üzerinde ısrar ediyor. Yunus Akgün bu görüntüyü devam ettirdiği sürece de rotasyonun en önemli parçalarından biri olur. 

Sezon içinde bu role kavuşacağını düşünüyordum, belli ki daha erken ulaştı. Akhisar maçının ardından da rotasyondaki yerini garantiledi. Özellikle uzatma anlarındaki görüntüsünü fazlasıyla beğendim. Çekinmiyor, yeteneğini her fırsatta göstermek istiyor. 

Eksikleri olacak elbet. Bunu da oynaya oynaya, zamanla aşacak. Fatih Hoca o ışığı aldı, beklenen gelişimi mutlaka gösterir. Çok hareketli, patlayıcı gücü yüksek bir isim. Akhisar karşısında sağ tarafta izledik, daha normal zamanda forvetin arkasında serbest bir rolde görürüz.

Dar alan becerisi var ve çok hareketli. Çalım özelliğiyle ön plana çıktı, attığı şutun da hala etkisindeyiz. Bir de işin bitirme noktası var ve o konuda da iyidir. Temeli forvet, sonrasında kanatlarda denenen bir isimdi. İlk golünü attıktan sonra da devamı gelecektir.

Sağ tarafta Onyekuru ve Sinan Gümüş gibi isimleri beklerken Yunus Akgün'ü oyuna almak cidden cesur bir hareket. Kimi bu hamle adına yanlış dese bile bence gelecek adına önemli bir hareketti. Yunus Akgün gibi bir potansiyelle de çok daha iyi şeyler konuşacağız..

8 yorum:

  1. Biraz daha güçlenirse çok rahat oynar takımda...

    YanıtlaSil
  2. Maçtan önce küçük bir rahatsızlık geçirmeseymiş Terim 11'de başlatacakmış. Uzatmadaki şutu hepimizi heyecanlandırdı. Tribünler de adını söyleyerek tezahürat yaptı. Umarım nasıl bir piyango kazandığının farkındadır. Haftalarca oynamasa bile çok çalışıp şans gelmesini beklemeli. Terim'in varlığı, UEFA anlaşması, TL'nin durumu gibi faktörler Yunus başta olmak üzere bu gençlerin şans bulmasına neden olacak. Umarım yıllar sonra 96'da filizlenen 2000'de meyve veren gençler fırtınasının 2. dalgası 2018'de başladı deriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca belli ki kullanacak, hatta ısrarcı olacak. Önemli bir yetenek, Allah utandırmasın diyelim.

      Sil
  3. Basın bizim gençleri ısrarla konuşmuyor ama bizim gençler kendilerini seve seve konuşturacak.Bugün Yunus şans buldu.Eminim ki yarın şans bulan diğer genç futbolcularımız da kendilerini konuşturacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok önemli potansiyellerimiz var. Kimse konuşmasa ben konuşurum.

      Sil
  4. Maçta Yunus'u izledim, yeteneğini kimse inkar edemez ama ben maçta kaptırdığı topun arkasından koşmayan, defansa yardıma sallana sallana gelen bir genç gördüm! Nagatomo'nun 90 dakika ileri gittiği bir maçta Yunus Akgün de ileri geri koşmalıydı! Yetenek olarak belki ama mental ve mücadele olarak şu alamada maalesef!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla aşılacak, gelişim sağlayacak. Henüz ilk maçı, beklemek lazım. İlk maçtan böyle bir hüküm çok adaletsiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir