15 Ağustos 2018 Çarşamba

Dönüyoruz, dolaşıyoruz ve aynı konulara ister istemez geliyoruz


Dönüyoruz, dolaşıyoruz ve aynı konulara ister istemez geliyoruz. Ciddi, kulübün elini rahatlatacak teklifi hangi futbolcu alırsa alsın satışı "mecburidir". Transfer yapmak istiyoruz, mevcut kadronun yeterli olmayacağı bilinen bir gerçek. Belki zaman dar, belki bu hamleler Mayıs / Haziran aylarında yapılmalıydı ama olan oldu. Gün itibariyle Galatasaray'ın ciddi futbolcu satışlarına ihtiyacı var.

Carole'nin satışı kimseyi kesmez. Ondan gelecek bonservis en fazla 750 bin - 1 milyon avro aralığında olur ve akmasa da damlatır. Gomis gibi bir ismi +10 milyon avro'ya sattığın an ise düşündüğün birçok hamleyi gerçekleştirmek adına elin güçlenir. Hele ki Gomis'le sorun yaşadığın şu dönemde.

Gomis'in Galatasaray'dan istedikleri noktasında haklı olmadığını daha önce yazmıştım. Aşılabilir bir sorun yine de, Gomis'in Galatasaray'a odaklanması halinde vereceği çok şeyler var. Fatih Hoca'nın da bu süreci iyi yönettiğini düşünüyorum. 2-3 hafta daha yedek oturması mutlaka Gomis'i toparlayacak. Ekstra idmanlarından attığı story'leri görüyoruz.

Gomis için Suudi Arabistan kulübü Al-Hilal'in 11 milyon avro bonservis ve 6 milyon avro yıllık ücret önerdiği söyleniyor. Galatasaray adına iyi bir teklif, düşünülmeden satılır. Burada sorun olan taraf Gomis. 6 milyon avro'dan daha fazlasını istediği konuşuluyor, o rakamın yükselmesi gerekecek. Belli ki Galatasaray'da kalmayı ve Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermeyi geç de olsa önceliği yaptı. Oysa bu uğurda bütün yaz kampını çöpe attı diyebilirim. Hasar gören taraftar ve teknik heyet bağını saymıyorum bile.

Galatasaray bu teklifi değerlendirmek isteyecektir. Böyle bir teklif karşısında da herhangi bir futbolcusunu tutma lüksü yok zaten. Bu isim Gomis olunca da daha bir olur tarafı var gibi görünüyor. Yerini bu saatten sonra doldurmanın zor olduğunu bilsem bile yapacak bir şey yok. Konuşulabilecek bazı alternatifler var, onlara bakılır.

Balotelli riskine girilir belki. Valencia'nın kabarık forvet rotasyonundan Zaza gibi bir isim çekilebilir. Yalnız her şartta Mitroglou gibi bir hamle yapmayız. Hem anlamsız bir maliyet, hem de Gomis kadar iyi olmadığını düşündüğüm bir futbolcu. Marsilya'nın Gomis sonrası Mitroglou için o bonservisi ödemesinin zararı büyük olmuş ve hayal kırıklığı yaşamışlardı. Slimani, Fenerbahçe'ye gitmemiş olsa yok demezdim mesela. Biz de bu tarz bir hamle kovalarız..

12 yorum:

  1. Giderse klasik bir 9 numara golcü transfer edileceğini sanmıyorum. Hareketli gezen duvar olan bir golcü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca Firmino tarzını düşünüyor, o tarzda bir isim gelir.

      Sil
  2. Negredo konusunda ne düşünüyorsun

    YanıtlaSil
  3. Joel Campbell, Anthony Modeste, Doumbia vs. her türlü forvet var piyasada bence konusulan rakamlar dogruysa fazla zaman kaybetmeden Gomis hemen satilmali ki hareket edecek zaman kalsin bize de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joel Campbell İtalya 2. Ligi'ne gitti, durumu kötü. Modeste olabilir ama Doumbia da büyük düşüşte.

      Sil
  4. Oyum kesinlikle Balotelliye...Tam Terimin sevdigi ariza oyunculardan...Yeni bir hikaye-heyecan olur taraftar icin..Terimle uyusursa bizim ligi dagitacak potansiyel var bence hala...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı da düşünülünce girilebilir bir kumar gibi düşünüyorum. Nice günleri gayet istikrarlıydı.

      Sil
  5. Benim bildigim bosta olan Nilmar guzel olur.. yasi 33 olsa'da hala hizli ve iyi bitirici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son durumunu bilmiyorum. Tahmin ettiğim çok geriye gittiği.

      Sil

  6. Carole'den 5 milyon bonservis bedeli bekleniyordu herhalde. Sattığımız için üzerine para ödemediğimize şükretmek lazım, ömrümde gördüğüm en akılsız topçulardan bir tanesi. Sevilla zamanında bunda ne görüp kiraladı onu çözemedim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir