28 Ağustos 2018 Salı

Emmanuel Adebayor & Galatasaray, kendi içimizdeki alternatiflere bakalım düşüncesi?


Galatasaray'la adı geçen ve bu konsept altında yazabileceğim birçok forvet var. Kalan 3 gün içinde 2 forvet transferi için uğraştığımız düşünülürse türlü profilde birçok ismi konuşmak doğal. Adebayor da bunlardan biri. Son zamanlarda Başakşehir'de geri plana çekilmiş gibi bir izlenim doğdu. 

Zaman darlığında da "en azından kendi içimizdeki alternatiflere bakalım" düşüncesi doğmuş olabilir. Süper Lig'de forma giyen önemli yabancı forvetler var, onların da ismi Galatasaray'la anılıyor. O isimler arasında profili en yüksek isim de Adebayor. 

Kararsız kalıyorum. Bir tarafım tecrübesine çok inanıyor, bir tarafım da "yaşlanıyoruz" düşüncesi içinde. Olaya geçiş dönemi gibi bakmak zorundayız. Kalan şu günlerde yeni bir yıldız adayı bulmak zor. İddialı bir isim adına da yüksek bonservisler konuşulmalı ki o da imkansız.

Başakşehir ne düşünüyor bilmiyorum. Hedefleri ne yoksa olası bir küçülme planı mı var. Bajic'e çok güveniliyor gibi görünüyor. Adebayor'un da onlar adına yüksek maliyeti var. 2 yıllık daha sözleşmesi var ki yaşının 34 olduğunu söylemek lazım. Haliyle de gözden çıkarılabilir. Yıllık ücretinden çıkma noktasında bonservis olmadan bırakılabilir mi?

Başakşehir'e imza atmadan önce büyük bir düşüş içindeydi. Başakşehir formasıyla ise belki de ülkenin en önemli forveti oldu. Çoğu zaman maç seçtiğine inansam da o seçtiği maçlar içinde kusursuz performanslar izledik. Tek başına kazandığı maç sayısı çok, üstelik ülkenin en büyük takımlarına karşı.

İstediğinde tek başına takım oluyor. Ön alanda bu yaşına rağmen müthiş bir baskı da uygulayabiliyor ya da oyun kurucu özelliği gösterip hücumu yönlendiriyor. Bir forvette ne ararsanız hepsi var. Teknik, hava hakimiyeti, bitiricilik, arkasındaki hücumcuları oynatması, hücumda kalmanız gereken anlarda sizi orada tutması gibi.

Yaşı yüksek tabii, ekonomik olarak kullanmak gerekiyor. Arkası en iyi şekilde doldurulmalı ve forvet için güçlü rotasyon gerekir. Bu açıdan bakınca soğuk değilim, tecrübesi ve kalitesi büyük iş çıkarır. Bu tarz forvetlerin de Türkiye'de önemli işler başardığını görüyoruz. Düşüşte olmaları fark etmiyor, yeniden uyandıkları yer burası..

27 yorum:

  1. Adebayor'u Basaksehir'e gelmeden önce kac defa bize getirmeye calistilar her seferinde yasli, 1 senedir top oynamiyor, sorunlu dedi yönetici ve teknik kadromuz, ufak bir aramayla hepsi bulunabiliyor bu nedenle simdi üzerine rakibe para verip alip cok sacma bir hareket olur onu alacagimiza bostaki Etoo ya da Doumbia olabilirdi, bence cok gec kaldik 3 gun var artik panik girisimleri bunlar. Hadi Adebayor neyse de Mevlüt haberleri geliyor bir de umarim dogru degildir, Umut Bulut'tan daha yeni kurtulmustuk oysa ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrica Adebayor Fatih hocanin hizli forvet tanimina da tam olarak oturmuyor yani daha bitirici adamlari yeterince hizli degil diyerek elestirdik simdi Adebayor mu gelecek yani bana göre asla bir Drogba degil ki Avrupa maclarinda fark yaratsin. CL'de fark yaratacak adami da bu satten sonra zaten alamayiz, Mevlüt, Okaka falan filan gelir anca.

      Sil
    2. Doumbia başka takıma gitti, Eto'o da. Ayrıca Eto'o ya olur verip Adebayor olmaz demek hatalı.

      Sil
    3. Aynen, olabilirdi diyorum zaten artik cok gec kalindi, madem Adebayor olabiliyor bedava iki adam kacti gitti ki Eto'o yasina göre hizli adamdi gayet zaten Adebayor da olacaksa yeni iki forvetten biri olmali yok tek basina Adebayor alinacaksa zaten kaldiramaz o tempoyu.

      Sil
  2. vagner love,adebayor,selezynovdan birini isterdim

    YanıtlaSil
  3. Satamıyoruz. Satamayınca da alamıyoruz. Alamayınca da böyle haberler çıkıyor mecburmuşuz gibi. Başakşehir'den önce yaşlı oynayamaz diye taraftar istemedi. Bu saatten sonra da istenileceğini düşünmüyorum.

    Sabahtan beri Feghouli'nin ayrıldı ayrılacak gibi haberler veriliyor bütün medyada. Geç kalındı. Ama halihazırda bonservisle alınabilecek bir santrafor planı varsa umarım gider...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstenilmez ayrı da yaşlı diye burun kıvrılmaz. Başakşehir'den önce istenmeme nedeni Adebayor'un içinde bulunduğu büyük düşüş.

      Sil
  4. okaka olur. bütün kariyeri italya ve ingiltere'de geçmiş adamın. ligin sertliğine hemen uyum sağlar. 4 kez italya a milli olmuş. boş adam değil. burun kıvıranlar garip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okaka asla boş değil, çok da beğenirim. Ama Gomis yerine direkt olmaz.

      Sil
    2. Aynen yabanci yorumlarda da herkes bir takimin ana forveti hic olmadi, kenardan gelen forvettir diyor Okaka icin.

      Sil
  5. adebayor bu kadro içinde nokta atışı olur kesinlikle.yaşa takılmamak lazım.ronaldo 33 yaşında 120 milyon bonervisle gitti ve 4 yıllık anlaşma ile.adebayor da 34 yaşında.en az 2 yıl verimli oynar.

    özellikle cl de vede derbi maçlarında baskı yediğinde ileriye nasıl çıkacaksın?bunu fenerbahçe cl elemelerinde çok yaşadı olumsuz manada.topu kaptın ne yapacaksın?top saklayan fiziğini topla rakip arasına koyan oyuncular önemli.babel bunlardan biri mesela.cl de çok rahatlatır takımı.pas yapmanı ileri çıkmanı sağlar.

    galatasarayın eksiği bende bu.geçen senede benzer sorunlar yaşadı takım.hatta deplasmanlarda zirve hedefi olmayan takımlardan bile baskı yedi.çıkamadı.belçika brezilya dünya kupası çeyrek finalinde belçika nasıl baskı olmadan çıkabildi.topu kaptıklarında de bruyne ile buluşturdular hemen.sonra ya sırtı dönük hazarda yada lukakuya dikine pas ile kontraya çıktılar.bunların başında adamlar vardı.ama bunlar topu kaybetmeyen tiplemeler.babel de adebayor da benzer tipler.ama onyekuru yada rodriguez böyle değil.

    galatasarayda cl de baskı yediğinde topu kazandıktan sonra dikine pas atabilecek de bruyne rolünde belhanda var.ama kime pas atacak ve atılan pas ta oyuncu topu kaybetmeyecek mi?

    fenerbahçenin benficadan nasıl baskı yediğini gördük.

    wagner love fizik olarak hem küçük hemde güçsüz
    seleznov ise 45 dakikalık kondüsyona sahip güçlü fiziği olsada.

    bunları adebayor ile karıştırmamak lazım.

    etoo 81 li .kariyer sonuna geldi.vede kilolu.kendine bakmıyor artık.

    özetle sırtı dönük pas alan ve aldığı topu saklayabilen top dağıtan adebayor tarzı oyuncu galatasarayın eksiği.hatta kanatta da bence babel tarzı oyuncuda eksik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adebayor'un kalitesi çok yüksek, bunu da kanıtladı. Kazandığı büyük maçlar var, neredeyse tek başına etkiyle.

      Sil
  6. Geri plana atıldığı felan yok sakatlığı olduğu için oynamadı ayrıca başakşehir'in sistemini işleten isim.Ne Bajic ne de diğer forvetler oynadıkları maçlarda Adebayor'un yarısı kadar performans veremiyor.Kaldı ki başakşehir şampiyonluğa oynamak isteyen bi takım ve elindeki en önemli değeri yarıştığı rakibine neden versin?Verse bile öyle bedavaya felan bırakmaz ciddi bi bonservis ister.Ben bu haberin doğru olduğunu da sanmıyorum zaten.Ayrıca bi forvette olması gereken tüm özelliklere sahip olsa da ben gelmesini istemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri plana falan atıldığı var, sakatlık deniyordu ama geri döndü.

      Sil
  7. Bonservis ödemeden olacaksa Adebayor gayet mantıklı bir çözüm olur.1+1 yıllık da anlaşma yapılır sezon sonu durumuna göre opsiyon kulüpte olacak şekilde anlaşılır. Tabi buma mantıklı olur demem Fatih Terim'in 2 forvet alacağız sözüyle alakali. Erene guvenemedigimize göre illaki yeden forvet gerekir Adebayor hamlesi olsa bile.

    YanıtlaSil
  8. Galatasaray ve Pato hakkında ne düşünüyorsun ? abi eğer gelirse Galatasaraya kuşkusuz fayda sağlayacagını ve şampiyonlar ligi içinde daha ileriyi düşünmemizi sağlar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pato müthiş fayda sağlar, hocanın kafasındaki o Firmino tarzı işlemeye başlar. Geleceğini sanmıyorum yalnız, çok zor iş.

      Sil
  9. Bir de CL kurası için bir yazı yazsanız. Hangi takımlar uygun olur diye fikirlerinizi merak ediyorum. Örnegin bugün akşam Paok'un Benfica'yı elemesini umuyorum ki bu durumda Liverpool 2.torbaya çıkıyor ve 3.torbadaki tüm takımlar güç olarak bizim dengimiz kalıyor. Bugün Paok-Psv ve Salzburg'un turu geçeceğini düşünerek baktığımda ilk torbadan Lokomotiv Moskova olmazsa Atletico Madrid, ikinci torbadan Porto olmazsa Dortmund 3 .torbadan ise Ajax olmazsa Salzburg benim gönlümden geçen takımlar.( Salzburg elenir Psv elerse Psv 3.torbadan girecek, o da olur.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cl kurası için önce kalan son ön eleme maçları bitmeli ki önümüzü net şekilde görelim.

      Sil
  10. Tarafsız bir gözle şu koca yazı özetlemek gerekirse ben Galatasaray başta olmak üzere Fenerbahçe ve Beşiktaşı başarısız buldum.

    Kondisyon: Bu üç takım sanki sezonun son haftaları gibi uyuşuk temposu düşük bir oyunları var. Oyuncuları üzerinde bıkkınlık ve yorgunluk var. Basit tempolu koşulardan bile itina ediyorlar. 5 büyük ligin ikinci ligi seviyesinde oynuyorlar.(Ön eleme maçlarında gördük)

    Oyun yapısı: Bir kargaşa içinde hareket eden oyuncular topluluğu. Üç büyükler için söylenecek tek söz. Ne savunma kurgusu nede hücum yapısı var. Takımlar tamamı ile doğaçlama şekilde hareket ediyor. Ne topu kazanmak konusunda bir plan var nede hücuma nasıl çıkılacağı konusunda.(dan dun vurulan topları maç içinde oldukça fazla görüyoruz)

    Transferler: Üç takımda har vurup harman savurma konusunda birbirinden iyi. Fenerbahçe yeterli olmasını umduğum kalitesi belli seviyede oyunculara para saçıp anlamsız hamleler yaparken, Beşiktaş ise sessiz bir dönem geçiriyor. Galatasaray ise bir plan dan uzak transfer yapmak için yapılmış transferler görünümü veriyor.
    Biraz Fenerbahçe dışında genç oyuncuya yönelik hamle yok. Onlarda bu işi para ile yapma yöntemi seçmişler ve bunu da yarım yapmışlar. Ne yazıkki hiç bir takım eksiklerini genç oyuncu ile giderme yöntemini seçmediği gibi yedek oyuncular konusunda bile çekingenler. Bunun sonucunda da seneye bu sezon ki gibi transfer çilesi çekilecek gibi

    Benim görüşüm bu üç takım bu sezonda da sansasyonal bir futboldan uzak olacaklar. Avrupa konusunda hiç umudum yok. Sezonun ilgi çekici oyuncular Elif Elmas, Barış Alıcı, Yunus Akgün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Galatasaray'ın hamlelerini fena bulmuyorum. Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi plansızlık yok.

      Sil
    2. Santrafor sıkıntısı vardı eldeki golcüyü sattık, stoper sıkıntısı vardı hala var. Bu sıkıntılı mevkileri altyapı ile de kapatmadık.
      Kanat öyle yada böyle vardı iki tane kanat aldık. Donk a bir ton para verdik birde üstüne Birhan Vatansever i alıp ikinci lige kiralama haberi gibi saçmalıklar.
      Stoper eksikliği asıl büyük sıkıntı. Golcü ile maç kazanırsın savunma ile turnuvada adım adım ilerlersin. Örnek Zidanelı Real Madrid ve Manchester City nin geçen seneki ezici üstünlüğü.

      Ne yazıkki takım en azından Cenk Ergün ü arıyor.

      Sil
    3. Aramıyor. Geçen sezon maliyeti düşük, kimsenin bilmediği bir isim söyle bana. O maliyete öyle transferleri hepimiz yaparız.

      Sil
    4. Gecen sene şampiyon olmak zorundaydık. Bu yüzden bjk in 2013 telefon yaptığı gibi bir yapılanma yapmadik. O oyuncular geldi ve anında katkı sagladilar. Albayraktan çok daha fayda sağlayacaktır. Oyuncu portfoyu Albayrak gibi Edirne sınırları içinde degil

      Sil
    5. Şampiyon olmak zorundaydık ama Fatih Hoca geri dönmese olamayacaktık. Sonra o attığı atımlık kurşun daha büyük bir enkaz doğuracaktı. Mesele parayı nasıl kullandığın, har vurup harman savurmak, herkesin gördüğünü yapmak değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir