17 Ağustos 2018 Cuma

Emre Akbaba Galatasaray'da


Bu transferin gecikmesi tamamıyla Galatasaray yönetiminin suçu. "Futbolcu nasıl olsa Galatasaraylı" diyerek transfer yapılmaz. Sözleşmesi sezon sonunda biteceği için olmadık paralar vermek istememeyi anlıyorum da süreç zora girdiğinde işlerin nasıl da hızlandığını görüyoruz. 

Emre Akbaba'nın Galatasaray için gösterdiği duruş bir ömür unutulmayacak. Önce Başakşehir, devamında da Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmedi. Israrla Galatasaray dedi, belki 1 sezon futbol oynamamayı da göze alacaktı. Alanyaspor para kazanmak istiyor, tek derdi bu. Başkanlarının tutumundan yola çıkınca da o takım Fenerbahçe olsa ne ala diyeceklerdi.

Fenerbahçe'yle 4 milyona anlaşılıyor, Galatasaray'a ise 7 milyonluk fiyat çekiliyor. Emre Akbaba ise ısrarla Galatasaray diyerek bu transferin önüne geçiyor. Burada Nef yönetim kurulu başkanı Erden Timur'un da hakkını verelim. Galatasaray'ın yıllardır bu tarz iş adamlarının aksiyon almasına ihtiyaç duyuyordu. Fenerbahçe bu tarzda nice transferler yaptı ama bizde pek örneği yoktu. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az ve umarım diğer iş adamları için de örnek teşkil eder.

Ben yine de Alanyaspor'a 1 lira kazandırmak istemezdim. O kadar çirkin bir tutumları oldu ki şu verilen para çok canımı sıkıyor. Emre Akbaba, duruşu itibariyle Galatasaray'da olmayı çoktan hak etti, bu ayrı nokta. Fenerbahçe'nin de devreye girmesinin ardından refleks gösterdik ve transfer gerçekleşti. Galatasaray taraftarının buna ihtiyacı vardı, şimdi üzerimizdeki ölü toprağını atmış olduk.

Emre Akbaba hem özel bir futbolcu, hem de durumu itibariyle özel bir transferdi. Bundan sonra çok özel haller dışında Anadolu'dan bonservisle yerli futbolcu transferine sıcak bakmıyorum. Altyapı için önemli yatırım yaptık ama nedense çok konuşulmuyor. Zaten mevcutta da önemli gençlerimiz vardı ve bunun meyvelerini de kısa vadede toplayacağız.

İşin taktik / teknik detayına akşam gireceğim. Önemli bir transfer, saha içinde faydası büyük olacak. Gösterdiği duruş ve karakterle de bir ömür unutulmayacak. Üzerinde baskı olacağını düşünmüyorum. Mutlaka beklenti var ama taraftar desteği de daha transfer olmadan dahi arkasındaydı. Yeteneği ve kalitesiyle bunun altından kalkacağına inanıyorum. Hayallerinin takımına geldi, bu transfer için de elinden gelenin fazlasını yaptı..

19 yorum:

  1. umarım sonu tarık veya yekta gibi olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ismi geçen iki oyuncuyla Emre arasında ciddi bir yetenek farkı var.Benim tek endisem çok büyük beklentilerle geliyor olmasından dolayı baskıyı kaldıramama ihtimali

      Sil
    2. Olacağını sanmıyorum, Akbaba durumu bambaşka.

      Sil
    3. Yekta kotu oynamadi ki.

      Sil
    4. Bence de iyi alternatifti ama beklenti çok daha yüksekti.

      Sil
  2. Yillar sonra Emre ve Mugdat gibi aidiyet duygusu yüksek isimlerle yola cikiyoruz bu bile eski günlere dönüsün habercisi bana göre, umarim cok basarili olur. Türk Liginde zaten belli bir ortalamasi var, Avrupada da birkac mac kendini gösterebilirse bu fiyatlarin lafi konusulmaz bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O potansiyeli de mevcut. Yetenekli ve sadece yerli deyip geçmemek gerekecek.

      Sil
  3. Bu adamın duruşu unutulmaz müthiş bir kredisi var bizde şimdi. Gelsin formasını çıkarsınlar gidip alıcam o
    Kadar tuttum bu adamı

    YanıtlaSil
  4. ihtiyaç olan bir oyuncu. Transfer sürecinde kulübe gösterdiği aidiyet güzel. Terim çok istedi umarım hem Emre hem de bizler mutlu oluruz bu beraberlikten. Ancak Mustafa Cengiz bir kez daha çuvalladı. Bu kadar oyuna gelen, istenileni maksimum veren bir yönetimle geleceğimiz karanlık. Dursun Özbek gibi eli uzun diyemem ama çok beceriksiz. Kriz yönetme becerisi olmadığını bir kez daha gösterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunluk durum yok burada. Geç kalmak hata, Fenerbahçe süreci hızlandırdı.

      Sil
    2. Alanya başkanının FB ile sergilediği oyun değil de ne! Yıllardır sergilenen oyun hemde. Büyükleri yarıştır futbolcunun fiyatını yükselt. Hele basın toplantısındaki kendinden emin! tavrı süperdi. Tek umudum Fatih Terim'in varlığı. Mustafa Cengiz yönetimi zerre umut vermiyor bana.

      Sil
  5. fernando muslera

    mariano filho - jason denayer - serdar aziz - yuto nagatomo

    fernando reges

    garry rodrigues - badou ndiaye - emre akbaba - henry onyekuru

    bafetimbi gomis

    mevcut kadro ile böyle bir şey oynanabilir. hoca zaten bildiğim kadarıyla 4-1-4-1 sistemini seviyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynanabilir, iyi de oynar. Belhanda'yı yine de yabana atma derim..

      Sil
    2. Veya 2012 sezonundaki gibi 4-4-2 oynanabilir forvet alınırsa. O sistemde bence Belhanda iyi iş yapar.

      Sil
    3. O 4-4-2'yi oynamak zor bence. Kanatların ve ön tarafın mücadele gücü o kadar iyi değil.

      Sil
    4. O 4-4-2'yi oynamak zor bence. Kanatların ve ön tarafın mücadele gücü o kadar iyi değil.

      Sil
  6. keşke güçlense, evrilse, belözoğlu gibi bi oyuncuya dönüşse :)
    bi de anlamıyorum bu kap ne işe yarıyor. adam gs tv'ye çıkıyor transfer resmen bitmeden. hani cezası vardı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence zor, o tarzda bir isim değil. Kap açıklaması geldi, görüşmelere başlandı dedikten sonra dilediğin yere çıkartırsın :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir