20 Ağustos 2018 Pazartesi

Emre Akbaba'nın oyuna girmesiyle birlikte 2. golü zorlayan bir Galatasaray izledik


Emre Akbaba'nın ilk maç performansı 40 yıllık Galatasaraylı gibiydi. Saha içinde hiç uyum sorunu yaşamadı ve oyuna girdiği gibi de hücumun aklı yükseldi. Topu tutmakta, pozisyon üretmekte sorun yaşıyorduk ki Emre Akbaba'nın oyuna girmesiyle birlikte 2. golü zorlayan bir Galatasaray izledik.

Oyunda olduğu 29 dakikada 2'si isabetli olmak üzere 3 şutu var. Pas isabeti yüzde 72, 23 kez de topla buluşmuş. Sorumluluk almaktan kaçınmaması önemliydi. Göztepe karşısında yaşadığımız en büyük sorun yaratıcılık zaten, orta sahada sorumluluk almaktan kaçınan futbolcularımız. 

Belhanda kötü bir maç çıkarsa da onunla kıyaslamayacağım. Zaten biri birinin yerine de değil, farklı futbolcular. Hoca da söylüyor, Belhanda 8 numara ve Emre Akbaba'yı mümkün olduğu kadar rakip kaleye yakın oynatacak.

Emre Akbaba'nın etkisi de böyle ortaya çıkar. Forvet gibi golü koklayan, rakip ceza sahasının içine sık giren bir futbolcu. Sağ kenarda izledik ama forvetin arkasında oynadığında topla dikine gidişi de ön plana çıkacak. Göztepe karşısında girdiği 2-3 tane pozisyon oldu, henüz yarım idman çalışabildiği arkadaşlarını pozisyona sokmaya çalıştı.

Ufukta bir formasyon değişikliği de var gibi. Emre Akbaba'nın sağ, Belhanda'nın solda oynayacağı 4-4-4-2'ye dönebiliriz. Emre Akbaba bu anlamda hücum jokeri. Forvetin arkası ya da kanatlar fark ediyor, hücumun her noktasında rahatlıkla oynayabilir. Hatta kimi zaman 2. forvet gibi bile izleyebiliriz.

İyi başladı, böyle devam etmesini temenni ediyorum. Bu görüntüde 10 gol sınırını zorlayacak gibi ve Alanyaspor kaynaklı ön yargıların da kırılacağına inanıyorum. Alanyaspor'da tüm takım ona bakıyor ve çok fazla top kullanıyordu. Galatasaray'da bu kadar top kullanması imkansız ama topu aldığında da mümkün olduğu en iyi şekilde değerlendirecektir..

4 yorum:

  1. Belhanda'ya bu kafada olduğu sürece hiçbir formatta yer yok. Bi de bahsettiğiniz şekilde Belhanda solda Emre sağda olacak bir 4-4-2 formatında Rogriugez'i ne yapacaz? N'diaye geldiyse 4-2-3-1 oynamaya devam ederiz kanatlarda rodriugez ve Onyekuru olur.(Gerekirse mac içinde Emreyle yer değiştirerek) Asıl merak ettiğim özellikle şampiyonlar ligi deplasman maçlarında feghouli veya Onyekuru'yu forvete doğru atıp 4-6-0 taktiğini denersek nasil sonuç alacağımız. Yeni transferlerle birlikte yetenekli ve hızlı bir orta sahamız olacağı için zor deplasmanlarda bana işe yarar gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca bilir orasını, bence Akbaba'yla birlikte kullanacak diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Gomis ve feghouliyle birlikte keşke belhandayi da araplara satabilsek 3 oyuncudan 30m euro. 😊

    Belhanda yerine adam bulunur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir