11 Ağustos 2018 Cumartesi

Fatih Hoca da Onyekuru'nun bu görüntüsü devam ettiği sürece ısrarcı olacaktır


Onyekuru, Everton'ın yatırım olarak gördüğü futbolculardan biri. Premier Lig'de kalamaması "çalışma izniyle" alakalı diye biliyorum. Geçtiğimiz sezonu Anderlecht'de kiralık olarak geçirdi ve sakatlanana kadar da 28 maçta 10 gollük performansı var. 6 da Şampiyonlar Ligi maçına çıktığını eklemek gerekiyor.

Galatasaray'a kiralanması onun adına seviye atlamak oldu. Daha rekabetçi ve sert bir ligde oynayacak, bunun yanında Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermeye devam edecek. Şu an performansını değerlendirirken de sakatlığını atlamamak lazım. Uzun bir sakatlıktan geri döndü ve hazırlık maçları itibariyle 2018 yılında yeni yeni oynamaya başladı.

Her geçen zaman daha iyi olacak. Kalitesini de her hareketiyle belli ettiğini eklemek gerekiyor. Belki 90 dakikayı forse edecek durumda değil ama şu görüntüde dahi girdiği 2 pozisyon ve yenilen 2 asisti var. Alışık olmadığı sağ tarafta oynadı ayrıca. Forvet özellikli olsa da ağırlıklı olarak solda oynayan, Garry Rodrigues tarzında bir isimdi.

Garry Rodrigues'in de sezona kötü başladığını eklemek gerekiyor. Onyekuru ise tam aksine çok daha istekli ve iyi durumda. Hücum kalitesinin yanında işin savunma tarafını da zorluyor ve hiç pes etmiyor. Kanatlarda da, yeri geldiğinde forvette de etkisini çok daha iyi hissedeceğiz. Önemli bir potansiyel olduğunu her fırsatta gösteriyor.

Fatih Hoca da Onyekuru'nun bu görüntüsü devam ettiği sürece ısrarcı olacaktır. Bu tarz seri isimlere karşı ayrı bir ilgisi var ve daima gelişim kazandırmıştır. Bu anlamda Onyekuru doğru adrese geldi ve sezonun sonunda önemli bir gelişim sağlayarak takımına dönecektir. Eminim ki Onyekuru'yu da sezon sonunda "keşke" üzerinden hatırlayacağız..

4 yorum:

  1. Bu isimleri biz de bulabilsek keşke. Tabi ki belli başlı takımlar için kendimizi oyuncularını geliştirmeleri için gönderebilecekleri cazip bir kulüp olmak önemli, ancak büyük bonservis bedelleri elde edebilmek ve daha çok yararlanabilmek adına bu gençleri onlardan önce keşfedebilmek lazım. Onlar kadar oturmuş scouting ağımız olmayabilir, ama yine de Afrika, Fransa, Belçika pazarına yönelip akılcı denemeler yapma zamanımızın geldiğini düşünüyorum. Aklıma mesela sonradan elimize yüzümüze bulaştırdığımız bir Appiah hikayesi geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi araştırmak, bu işe gerçek anlamda yatırım yapmak gerekiyor. Ayrıca denemekten vazgeçmemeli. Biz ısrarla olmuş ya da herkesin gördüğü isimlerin peşindeyiz :(

      Sil
  2. sence sağ kanat mı oynamalı sol mu?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir