16 Ağustos 2018 Perşembe

Fatih Hoca'nın Naby Keita'sı da Badou Ndiaye olacaktı


Mevcut şartlar dahilinde transfer zor. Her gün apayrı bir karamsar tablo var ve gidişat iyi değil. Haliyle de "transfer" yazmak ne kadar anlamlı bilmiyorum. İhtiyaç olduğu doğru olsa da bu fiyatlar dahilinde hareket kabiliyeti azaldı. Bu da bir transfer değil, iç geçirme yazısı olabilir.

Liverpool - West Ham karşısında Naby Keita'yı izledik. Muazzam bir tempo, oyunun her iki tarafında olağanüstü etki ve bunun yanına pas / teknik özelliği de ekliyoruz. Liverpool adına sezonun hamlesi gibi olarak görünüyor ve o orta sahaya Fabinho'yu da eklediğimizde oluşacak seviyeyi tahmin bile edemiyorum.

Fatih Hoca'nın Naby Keita'sı da Badou Ndiaye olacaktı. Arada elbette kalite uçurumu var, özellikle de Badou Ndiaye'nin pas / teknik özellikleri itibariyle. Olaya Galatasaray standartlarında bakıyorum ve ortaya koymak istediğim şey "tarz". 

Fatih Hoca'nın elinde aşama kaydetmemesi imkansızdı. Hatta genele yayıyorum, yetenek sahibi herhangi bir atletik oyuncunun da aşama kaydetmemesi imkansız. Garry Rodrigues'in geldiği nokta gibi. Patlayıcı özelliği bir kanattan şampiyonluk yarışına yön veren bir futbolcuya evrildi. Bu Denayer için de geçerli. Eminim ki Badou Ndiaye adına fazlası olacaktı.

Tudor'un Badou Ndiaye'yi dizginlediğini ve 10 liralık malzemeden 5 liralık katkı aldığını hep söyledim. Badou Ndiaye'yi orta sahanın derinliklerinde bir savunma opsiyonu gibi kullandı. Oysa bu adamın olmazsa olmazı topla dikine çıkışları. Sırtı dönük top alıp önünü döndüğünde 2-3 kişiyi bir anda geçebilecek yeteneğe sahip.

Gol sayısı artacaktı, hücuma çıkışlarıyla da büyük etki gösterecekti. Zamansız olabilir ama iyi fiyata sattık, hatta o para da Uefa görüşmelerinde mutlaka artı sağlamıştır. Kalması halinde bambaşka bir seviyeye evrilecekti yalnız. Sezon sonunda da belki Stoke City'e değil Everton ya da West Ham gibi takımlara giderdi. Stoke City'de bu etkiyi gösteremedi ve bugün takımında kalmış oldu.

Bugünün Galatasaray'ın Badou Ndiaye'ye ihtiyacı var. Orta sahada tempo unsurumuz yok ve hareketsiz kalıyoruz. Emre Akbaba da gerekli ama öncelik Badou Ndiaye tarzında bir isim olmalıydı. Zor tabii bu transfer, hatta mevcut şartlarda ihtimal dahi vermez oldum. Keşke alabilsek, işte o vakit içinde bulunduğumuz yarış anlamında daha güçlü olurduk..

9 yorum:

  1. Ben Stoke un neden kiralamak isteyeceğini anlamıyorum, adamların da ihtiyacı var seneye Premier lige çıkmak isteyecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de anlayamıyorum işte. Futbolcu kalmak istemiyor, tek neden o olabilir.

      Sil
  2. abi ben bu yaziyi okudum sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum, tekrar paylaştım. Bazı zamanlar tekrar paylaşıyorum yazıları :)

      Sil
  3. Ndiaye nin 8 icin pas becerisi zayif. Telaşlı oynuyor. Top tutamıyor ama ileri gitmenizi saglar takimi hucuma iter doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zayıf olsa da öyle özellikleri var ki çok şeyler kapatıyor. Belhanda 8 oynadığında onu aramıyorsun zaten.

      Sil
  4. Belhandanin onunde denemek lazim Ndiayeyi...

    YanıtlaSil
  5. Marchisio serbest kalmış galiba yaşı fazla biraz ama ihtiyaca uygun bir oyuncu olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir