18 Ağustos 2018 Cumartesi

Feghouli'nin bu kaliteli hücum rotasyonu içerisinde yükselmesini dilerim


Feghouli için kamp dönemini görelim derken bir şeylerin değişmediğini görmek üzücü. Henüz sezonun başında olsak da Emre Akbaba'nın transferinin ardından bazı şeyler değişecek. Bir de işin Badou Ndiaye boyutu var ki Galatasaray'ın forvet arkasında her ne kadar kalite olsa da lüks oluştu.

Feghouli'nin kanat performansında temposunu yetersiz buluyorum. Kanat / oyun kurucu rolünde kıymeti büyük olsa da bunu gerçek anlamda izleyemedik. Forvetin arkasına geçip daha serbest bir role büründüğünde etkili oldu. Akhisar karşısında o pozisyondaki oyununu beğenmiştim ama kesik yiyen futbolcuların başında geldi.

Emre Akbaba hamlesinin ardından Belhanda'nın da sol kanatta kullanılabileceğine inanıyorum. Ankaragücü maçında o pozisyonda iyi iş çıkardı ve Nice günleri de böyle geçti. Kanat / oyun kurucu rolü adına alternatiflerden biri olabilir. 8 de oynayabiliyor, 10 için de alternatif ve iş ya Belhanda ya Feghouli noktasına doğru kayıyor. Belhanda da 8 oynayabilmesi itibariyle kalması gereken isim gibi.

Tabii herhangi bir teklifin olmaması halinde maksimum ne alırız ona bakmak gerekecek. Şu aşamada kanat rotasyonu da kalabalık. Garry Rodrigues, Onyekuru ve Sinan Gümüş gibi isimlerin yanına Yunus Akgün gibi gençleri de katabiliriz. Feghouli de bu temposuyla forma bulmak adına zorlanacak. 

Forvetin arkası için ise Emre Akbaba hamlesinin ardından tüm taşlar oturmuş oldu. Galatasaray'ın futbolcu satması gerekiyor, haliyle de ilk isim Feghouli olabilir. Tabii iyi teklif alan her futbolcu için satılma durumu olur, belki bu anlamda bir tek Muslera ve Fernando ayrılır.

Keşke toparlansa ve eski temposuna biraz olsun yaklaşsa. Kalitesi itibariyle bu ligi sallaması gereken bir isim ama 28 yaşında bu ağırlığı kabul edilemez. Gerçi bu haliyle dahi maç kurtarabilen, gol / asist konusunda iyi işler çıkartan bir futbolcu. Geçen sezon yaşadığımız alternatif sorunu yok, kalite çok daha yükseldi. Feghouli'nin de bu mücadele içerisinde yükselmesini dilerim..

22 yorum:

  1. Mariano ve Serdar da satilamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serdardan daha iyi bir yerli stoper yok şu an o yüzden kesinlikle satılmamalı, astronomik bir teklif gelirse ancak o zaman oyuncu da ısrar ederse,mariano gibi bir sağ bek dünya da çok az,fizik olarak iyi olsaydı eğer bugün sergio roberto yerine barça da oynuyor olacaktı,böylesine teknik,zeki bir sağ beki bulsan bile 4.5 m ye alamazsın,fernando içinde geçerli, melodan sonra adam gibi bir Dos bulmuşuz satmak tabi ki olmaz

      Sil
    2. Serdar Aziz bence de satılamaz, geldiği günden bu yana öven 1 numaralı isim olabilirim :) Ben yabancılar bazında yaptım o yorumu.

      Sil
  2. bu kontratla bu adam ömür boyu kıpırdamaz. ayvayı yedik. tarihi kazık. beni sahaya koy ısı haritam daha iyi olur. mücadele ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman lazım, ben hala bekliyorum.

      Sil
    2. Haklı olarak sabırsızız şu an.Feghoulinin potansiyeli var biraz daha sabır gösterelim ben de senin gibi umutluyum abi.

      Sil
  3. Bence Emre belezoglu gibi takimi yonetecek bir defansif ortasaha oyuncusuna ihtiyacimiz var, boyle bir oyuncu bulsak fernandonun da ayrilma ihtimali olabilir.
    Emre Mor icin de yeniden devreye girebiliriz sanki, garry/emre takasi gundeme gelebilir, ya da bize bedelsiz olarak kiralanabilir..

    YanıtlaSil
  4. Bence satılması gereken ilk isim Feghuli. Benim hayranlık duyduğum bir futbolcuydu. Geçen seneki formunu kamp görmemesine bağladım. Ayrıca sakat oynadığını söyledi. Bu yüzden bu sene beklentim arttı. Ancak yine hayal kırıklığı yarattı. Aldığı ücret de çok yüksek. Performans para karşılaştırmasında en aşağıda kalan isim. 3-5 demeyip göndersek bile çok büyük kar sağlamış oluruz.
    Rumuz:Okaka :)

    YanıtlaSil
  5. feghouli ve gomis satılırsa oldukça rahatlarız. gelecek parayla da santrafor ve orta sahaya yapacağımız takviyelerle bir iddiamız olabilir. şu anda da var ama sadece ligte. şampiyonlar ligi için ne yazık ki yetersiz bir kadro.

    daha işin stoper boyutu var. oraya girmek bile istemiyorum. orası kör düğüm. yalnız stopere hızlı bir sol ayak, orta sahaya yine hızlı merkezi bir oyun kurucu ve santrafora da gomis'in gitmesi halinde bir tane as bir tane de alternatif olmak üzere iki isim transfer edersek o zaman kadroya baktığımda bir rahatlama hissedebilirim. uçuk bir hayal olsa da heves ediyoruz işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatlarız ama zamanın daralması sıkıntı. Bu operasyon keşke Haziran ayında yapılsaydı.

      Sil
    2. Sol ayakli stopere fazla takiliyoruz. Stoper dedigin stabil olacak basit pek yapmayacak hava hakimiyeti iyi olacak. Sonrasi fantazi.

      Bir suru stoper ikilisi sayarim ikisi de sag ayakli olan Bulent Popescu hangisi solakti ve cok mu hizlilardi? Vidic Rio Ferdinand? Senin orta sahan kötüyse takimin top yapamiyor topu saklayamiyorsa butun olarak hareket edemiyorsan cok acik verirsin. Fener yillardir agir ve saglak stoperle oynar ama bariz acik pek vermez.

      Sil
    3. Sol ayaklı stoper için haklısın ama sol ayaklı bir stoperin varlığı da kademe noktasında önemli. Ters ayakla yakalanmamak için. Keşke olsa üzerinden yorumluyorum.

      Sil
  6. Aslında birçok şekilde denendi orta saha sağ kanat forvet arkası hatta sol kanatta bile oynadı ama bi türlü isteneni veremedi. Kaliteli de oyuncu problem kesinlikle kendisinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet arkasında yine bir nebze iyi, belki zamanla da iyi olur ama Akbaba hamlesinden sonra yer kalmadı.

      Sil
  7. Feghouli ins satilir maasi yüksek kanat özelliği takim savunmasina katkisi zayiflamis bi adam cunku.

    Serdarla sozlesme uzatmak icin ne bekliyoruz??!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz sözleşmesi devam ediyor, 4 yıllık imzalamıştı. Erken bu iş için. Asıl Linnes'le uzatalım.

      Sil
  8. Serdar seneye son senesine giriyor basimiza is cikarir. Linnes 1m maasini veren cikmaz diye sallaniyoruz bence de uzatilmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, Linnes konusunda haklısın. Serdar Aziz için sezon sonu beklenilebilir, sorun olmaz.

      Sil
  9. Bence satılmalı.Geçen sezon kamp görmedi dedik sonra sakatlığı ortaya çıktı kamp görsün adam olur dedik ama yok bundan bi halt olmaz.Burayı küçümsüyor işte.Canı oynamak istemiyor ve üstüne o kadar garip bi ücret alıyor ki yani arapların bile ödemek istemeyeceği bi ücret bu.Umarım West Ham'ın bize ittirdiği gibi biz de bi yere ittirir ve gerekli bölgeler için isimler alırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılmalı da talibi olmayınca yapacak bir şey kalmıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir