29 Ağustos 2018 Çarşamba

Fernando Llorente & Galatasaray, bazen öyle bir ihtimal doğar ki planlar değişir


Yazabileceğim çok sayıda forvet olduğunu söylemiştim. 2.5 gün kala da o isimlerin duyulmama gibi bir şansı yok. Az çok kimlerin gelebileceği de belli oluyor zaten. Kimle anlaşırız, a / b / c planları nedir bilmiyorum. Bu anlamda bahsi geçen isimleri konuşmaya devam edelim.

Fernando Llorente de konuşulan iddialı isimlerden biri. Her ne kadar "hızlı forvetin" altını çizsek de böyle bir profil karşısında kayıtsız kalamıyoruz. Son dönemi pek parlak geçmiyor gibi görünse de bu tarz isimlerin Türkiye'de müthiş işler çıkardığını yıllardır görüyoruz. 

Tottenham bu yaz dönemini transfer yapmadan geçirdi. Harry Kane gibi dev bir kozları var olsa da arkasına baktığımızda Llorente ve Janssen alternatifleri olarak görünüyor. Haliyle de Llorente'nin olası ayrılığına çok sıcak bakacaklarını düşünmüyorum. Düşünülmese dahi başka isimleri yok.

Llorente'nin Bilbao günleri fazlasıyla parlaktı ve o dönem için Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biriydi. Juventus'ta işler istediği gibi gitmedi. Devamında Sevilla'ya gitti, oradan Swensea City'e geçti ve tekrar ayaklandı. Geçen sezon ise Tottenham'a transfer oldu. Bu sezon henüz süre alamadı. Geçen sezon ise toplamda 31 maçta 5 gol 1 asisti var.

Llorente, iyi bir pivot forvet. Bitiriciliği, hava hakimiyeti ve tekniğiyle ön plana çıkar. Hedef adamdır ve rakip ceza sahası içinde iyi bir koz. Sırtı dönük oynayabilmesi, top saklama özelliğiyle de etrafını iyi besler. Hızlı bir isim değil tabii, Llorente'yi 11'e yazdığınız an hücumda kendisini merkez olarak kabul etmeniz gerekiyor.

Sözleşmesinin son yılına giriyor. Bu anlamda kiralanması zor olsa da gözden çıkardılarsa büyük bir bonservis konuşulmaz. Bu alternatifsizlik içinde de vazgeçeceklerini sanmıyorum. Hem transfer yapmadılar, hem de imkanları kalmadı. Janssen'in de sakatlığı var, nasıl döneceği muamma.

Fatih Hoca her ne kadar "hızlı" isimlerin altını çizse de bazen öyle bir ihtimal doğar ki kafanızdaki planlar değişir. Llorente ihtimaline de böyle bakmak lazım. Bu tarz bir pivotun oyununuza katacağı çok şey var. Adebayor diyorduk mesela, şu aşamada Llorente'nin çok daha iyisi olduğunu düşünüyorum. 

21 yorum:

  1. llorente ve niang güzel olurdu,biri atletik,dribbling yapabilen diğeri sırtı dönük oynayan, top tutan,top indiren pivot

    YanıtlaSil
  2. mehmet batdalın iş yaptığı yerde llorente hayli hayli yapar

    YanıtlaSil
  3. Oka'lar gelsin isterim Okazaki kiralanabilir hizli caliskan duzgun adamdir ve okaka. Ikisini de hafife almamak lazim. Onemlisi de iyi takim oyunculari caliskanlar ve iyi karakterler kimya oturrmanin ana kurali bu.

    Herkes biliyor ki elmanderli necatili takim hamit sneijder drogba burakli takimdan daha iyi top oynadi.

    Okazaki iyi oyuncudur okaka da gucuyle cabasiyla rakip savunmayi dagitir golu buluruz finishinge cok takilmayin. Rakibin dengesini bozmak ve birlikte hareket edip yardimlasmayi seven bi takim olmak daha onemli poransiyel yetenekten.

    Bony misal yetenekli ama bitmeye yuz tutmus bu adam.

    Okaka okazaki bize yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okazaki hiç konuşulmuyor ve dediğinde haklısın aslında. Hızı da kıymetli.

      Sil
    2. aynen öyle abi herkes tutturmuş üst düzey golcü,bitirici falan fatih hoca da bence senin,benim gibi düşünüyor,elmander gibi çalışkan,karakterli santrafor istiyor bence

      Sil
  4. Yalniz gelecek oyuncunun fit olmasi bence onemli bu anlamda okaka bony gibi kilo sorunu olan oyuncular?? benim icin.

    Feghouli kiralanabilirse d.kiev'e misal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bony büyük sorun. Hem düşüşte, hem sakatlıktan yeni çıktı.

      Sil
  5. bjk'den negredo'yu rica edelim daha iyi. ah be, terim'in elinde coşar.

    YanıtlaSil
  6. Negredo bizde is yapar maliyeti gereksiz yuksek ama

    YanıtlaSil
  7. Mbiaye Niang nasil kiralanir torinoda kiralikti bonservisini aldi bu yaz niye kiralasin anlamadim. Niasse dan sonra hizli forvet icin en iyi adam mbiaye niang ama ...

    YanıtlaSil
  8. Ben zaman geçtikçe iyice umutsuzluğa sürükleniyorum ama 2 santrafor alınacaksa biri kesinlikle iddialı bir isim olur Llorente buna örnek mesela.Alternatif olarak ise Niang, Niasse veya Tammy Abraham üçlüsünden birinin geleceğini düşünüyorum.Yönetim ince eleyip sık dokuyoruz diyor ama artık 44 saat kaldı ama hamle gelmedi.Aklıma ister istemez kura çekimini bekliyorlar gibi bi durum geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an dediğin gibi 1 santrafora döndük gibi.

      Sil
  9. Burak Yılmaz beşiktaş ile anlaşmak üzereymiş. Negredo'yu elden çıkarmak isteyeceklerdir bu durumda.Transferin bitmesine fazla zaman olmadığından ilk teklife gönderirler. Bence gayet uygun olur eğer uçuk bir ücret istenmezse.( Ekstra bir hareketli forvet onu yedekleyecek tabi ki) Trabzon da Eren'i bizden 1 yıllığına kiralasa ne güzel olur.

    YanıtlaSil
  10. Forvet gibi forvet işte bu adamlar. Türkiye'de biraz isteyip çalıştıklarında harika işler başarabilecek oyuncular. Llorente de Gignac da

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir