20 Ağustos 2018 Pazartesi

Galatasaray 1-0 Göztepe, değişim kaçınılmaz olacak


Fernando / Donk ikilisiyle sahaya çıktığımız sürece "yaratıcılık" sorununun altını çizeceğiz. Orta saha yapısı geçen sezonun gerisinde, en azından bazı performanslar anlamında. Donk sezona kötü girdi, Belhanda ise ondan da felaket halde. Yaratıcılığı yükseltme noktasında Belhanda'nın 11'e dönüşünü izlesek de son zamanların en laubali görüntüsünü sergiledi.

Sezona kötü giriş kaynaklı önemli diye adlandıracağımız bazı isimlerin kesildiğini gördük. Bu süre zarfında bazı futbolculara şans gelse de değerlendiremediler. Eren Derdiyok / Sinan Gümüş buna en iyi örnek. Bir de Belhanda ve Gomis gibi formayı yeniden kazanan isimler var. O noktada da Belhanda bu şansı değerlendiremedi. Alanyaspor karşısında merkezde Feghouli, sağ kenarda Emre Akbaba'yı görmek şaşırtıcı olmaz.

Kazanımlar da Onyekuru ve Emre Akbaba. Onyekuru'nun Garry Rodrigues'e göre gole daha yakın bir futbolcu olduğunu söylemek lazım. Asıl pozisyonu forvet, golü de iyi süzüyor. Topu süreyim, birkaç adam geçeyim mantığında olan bir kanat değil. Basit oynamayı seviyor, topu da ayağında tuttuğu süre çok az. Attığı gol usta işi bir bitiriş. Bunun yanında hazırladığı pozisyonlar da var ve çok hareketli. 

Galatasaray'ın yaratıcılık sorunu büyük ve hücumda hiç akıcı değildi. Mariano'yla oyun kurmayı denerken sürekli yalnız bıraktık, orta sahada sorumluluğu Belhanda almalıydı ama o da kayboldu. Fernando'yu bir kenara bırakıyorum, Nagatomo ve Onyekuru haricinde hareketliliğimiz yoktu. Bazı isimleri kessek bile kalite uçurumu oluyor. Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş'ün hiç etkisi yok derken sıfır organizasyonla oynadık. Golü de kontrayla bulduk zaten.

Geçen sezon yediğimiz tüm duran toplar sorundu. Bu sezonun sorunu da hücumda iken kaptırdığımız toplar ve geri dönüşler. Neyse ki Maicon sezona müthiş girdi ve iyi iş çıkarıyor. Bu maçta Ahmet Çalık'ı da beğensem bile onun sorunu geriden oyun kurma noktasında. Göztepe karşısında da kaptırılan toplar sonrası kontra imkanları verdik ve sadece Yasin Öztekin'in 3-4 şutu var. Bu tarz maçları telafi edebilsek bile sorunu çözmek gerekiyor.

2. yarıda Emre Akbaba oyuna girene kadar ki süreçte yediğimiz baskı var bir de. Geriden çıkamadık, hücumda top tutamadık ve sürekli pozisyon verdik. Emre Akbaba oyuna girdikten sonra ise hücum kalite kazandı ve top tutmaya, hatta ceza sahası içinde çoğalmaya başladık. Emre Akbaba'nın sağ kenarda oynadığı oyunu beğendim, bakarsınız sezon içinde böyle değerlendirilir. Gole çok yakın ve bu görüntüsüyle 10 gol sınırını zorlayacak gibi. Onyekuru, Garry Rodrigues ve Emre Akbaba'yı bir arada kullanmayı çözmek gerekecek. Badou Ndiaye'nin temposuyla da birlikte bir anda hücum hız kazanacak.

Nagatomo'ya ayrı bir parantez açarız, profesyonelliği ve saha içindeki liderliği noktasında. Genele bakınca kötü oyun ama sezonun ilk haftalarında doğal bir görüntü. Milli Takım arasının ardından vites yükselecektir. Transferde bu haftanın hareketli geçeceği kesin, Badou Ndiaye'yle başlamak üzere gidenler ve kalanlar noktasında değişim olacak. Bu yüzden de içinde bulunduğumuz Ağustos ayını kayıpsız atlatmalıyız..

22 yorum:

  1. Ndiayeyi alırsak bu sene çok keyifli maçlar izleyeceğiz inşallah

    YanıtlaSil
  2. Abi Soso sanki gidici gibi.. Ne diyorsun? Belhanda + Soso mu yoksa sadece biri mi gider? Yani sadece hissiyatını soruyorum elbette bir duyum falan var mı diye değil yanlış anlama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gidici gibi görünüyor :) Belhanda kalır diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Ndiaye konusunda terim hocamın açıklaması sonrası Galatasaray da diye yazını görmek emin olmak istedim ama beklemekte fayda var sanırım:)
    Goztepe maçı özelinde belhanda ve Sinan in ağırlık koyması gerektiğini düşündüğüm maçtı ama yoklari oynadılar 2. Yarıdaki görüntü kalitesi 144p kıvamında idi ve umarım sezon boyunca benzerini görmeyiz atak yapmasan dahi top döndürmeye mecalim olmalı basılmali 3 4 dk yerleşip denemeli rakibi o şekilde yorabilmeli en azından sadece sezon başı deyip 3 puana eyv deriz.
    Stoper ndiaye ve x.. beklemedeyiz:)

    YanıtlaSil
  4. ndiaye gelirse şöyle bir düzen olacağını düşünüyorum. fernando-ndiaye ve önünde emre akbaba. iç forvet tipinde de kanatlarda onyekuru-garry ve uçta yeni hızlı bir forvet. yeni forvet deme sebebim tamamıyla yapılan açıklamalar. çünkü stoper ve santrafor için acil ihtiyaç denilmişti. umarım transfer sezonu bittiğinde kadroya baktığım zaman şampiyonlar liginde birşeyler yaparız diyebilirim...

    YanıtlaSil
  5. 4-4-2 düzeni hocanın sevdigi bir duzrn bence , ileride basan forvet tarzi ve bitirici bir forvet ve ileride baskı ile oyunu rakip sahada kurma.. Bana kalırsa 4-4-2 Galatasaraya daha uyan bie taktik ve bize nice basarilar getiren bir taktik tabi kadro yetersizligi simdiki biraz , ama 4-4-2 ye gecersek abi sence hangi forvet adayları vardir ve senin uyar diyebilecegin adaylar kimler abi , senin de yorumunu almak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu olur diye bir yorum yapamam, listeyi bilmiyorum. Hızlı ve ön alanda mücadele edecek bir forvete ihtiyacımız olduğu kesin. Örnek vereyim, Welbeck ya da Origi tipinde.

      Sil
  6. feghouli'yi sık sık eleştiren biriyim. ama sinan'ı görünce sarılasım geldi. sinan anca yedek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'den zaman çalıyor şu an Sinan Gümüş.

      Sil
  7. Sinan Gümüş bizim için çok değerli bir oyuncu bence ama keşke mental olarak daha güçlü olsaydı. Bugün kadraj her yüzünü gösterdiğinde o enerjisiz ifadeyi görmek üzdü keşke azimli olsa şahin gibi baksa:)
    Gomis belhanda feghouli üçlüsünden biri gidecekse ben de feghouli gitsin isterim. Gomis iyiyse vazgeçilmez hocanın belhandadan verim alacağından şüphe yok feghouli de kalsa bir şekilde katkı yapacaktır ama giderse en aramıyacağımız bölgenin topçusu zaten maaşı abartılı yüksek
    Donk kötü görünüyor ama o orta sahadaki görev karmaşasından yoksa fizik olarak en hazır birkaç oyuncumuzdan biri yeni transferlerle bu sene de çok överiz onu
    Panik yaptık bütün yaz umutsuz geçti ama sözleşmesi sağolsun badoo yu bedelsiz kiralamışız yönetim rehavete kapılmaz da son eksikleri makul şekilde çözerse basbayağı şahane transfer sezonu olacak

    YanıtlaSil
  8. Belhanda için devamlı olumsuz yorumlar yazdım ki beni haklı çıkarmaya devam ediyor. Ndiaye de geldiğine gore keşke bir teklif gelse de gitse bu takımdan. N'diaye geldi dersek stoper transferi yeter. Bide bu sorumsuz Belhanda'dan önce keşke Feghouli kendine toparlasa. Ona daha çok ihtiyaç var gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi merkezde kıymetli görsem de orada alternatif sayısı arttı. Şu an teklif alan ilk isim gider.

      Sil
  9. Bu takımın en büyük iki sorunu var: dinamizm ve yaratıcılık

    Dinamizm sorununu Ndiaye, yaratıcılık sorununu Emre'nin çözeceğini düşünüyorum

    YanıtlaSil
  10. Oyunu beğenmedim.Özellikle ilk yarı bi türlü bitmek bilmedi.İkinci yarı Emre de girince daha da hareketlendik ve farkı da açabilirdik ama olmadı.Kötü oynayıp kazanmak her zaman değerli olsa da sezon başı daha değerli oluyor.Ben hocanın Eren yerine Muğdat'ı tercih edeceğini düşünüyordum ama Eren başladı ve hocayı sağolsun yine hayal kırıklığına uğrattı.Gomis istekliydi ama haftaya oynar mı bilemem.Haftaya hoca forvette Muğdat'ı kullanırsa da şaşırmam veya Onyekuru forvet, Muğdat kanat olarak başlayabilir.Garry zaten sakat.Alanya maçında Fernando Badou Emre Onyekuru kesin ilk onbir başlar bence.Diğer 2 isim de hafta içinde yapılacak antrenmanlara göre belli olur bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu ben de beğenmedim ama ilk haftalar olduğu için anlayışla bakıyorum. Muğdat kanat olarak başlamaz, onun yeri forvet.

      Sil
  11. Ayrıca Sinan asla Galatasaray ilk onbir futbolcusu olamayacak.Aydın Yılmaz'dan daha kötü bence.Umarım sürpriz bi talibi çıkar da 3'e 5'e bakmadan yollarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da 11 futbolcusu olamayacak gibi geliyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir