19 Ağustos 2018 Pazar

Mario Gomez & Galatasaray, olası Gomis ayrılığına alternatif üretmek zorundayız


Galatasaraylıların Badou Ndiaye için bakış açısını düşünün, Beşiktaşlıların Mario Gomez için bakış açısı daha fazlası. "Eyşan" muhabbeti var, Ezel'i izleyenler bilir. Badou Ndiaye'nin gidişi adına kimi üzgün, hatta kızgın. Geri dönüşü için ise aynı kişiler bir o kadar mutlu. Kopamıyoruz çünkü, Fatih Hoca'nın elinde neler yapacağını biliyoruz.

Beşiktaşlılar için ise Mario Gomez çok daha fazlası. O sezon kazandıkları şampiyonluğun en önemli isimlerinden biriydi. Düşüşte olan, ağırlıklı olarak sakatlıklarıyla gündeme gelen bir futbolcuyken yeniden ayağa kalkışını Türkiye'de yaptı. Hatta o performans sonrası Almanya Milli Takım'ına da geri döndü. Beşiktaş, Mario Gomez'i takımda tutmaya çalışsa da bunu başaramadı ve Almanya'ya geri döndü. 

Mario Gomez'in bireysel performansı noktasında sorun yok. Etkisi gayet iyi olsa da oynadığı takımların durumu noktasında "kariyeri düşüşte" gibi gösterildi. Wolfsburg'un performansı hayal kırıklığıydı, geçen sezonun ortasında ise Stuttgart'a geri döndü ve takımın ligde kalmasında önemli bir pay sahibiydi. Tabii Şampiyonlar Ligi seviyesinden Bundesliga'da kümede kalma savaşı içine düşünce "neydi ne oldu" yorumları doğal olarak yapılıyor.

Yaşı da 33 oldu, ister istemez düşüş evresi döneminde. Yine de özellik itibariyle bu ligde neler yapabileceğini göstermiş bir isim. Galatasaray'ın Mario Gomez'i kiralamak istediği ve onun da buna sıcak baktığı yazılıyor. Stuttgart buna nasıl bakar bilemem, geleli henüz 6 ay oldu ve bu takımın altyapısından yetişmiş bir isim. Hatta şu an da takımın kaptanlığını yapıyordu. Belki de bu noktada Şampiyonlar Ligi'ne geri dönmek istemesi etken olacaktır.

Son zamanlarda ne kadar eleştirsek bile Gomis de bu lig için çok kıymetli bir santrafor. Bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu. Bu sezona girerken ise bana göre haksız olduğu maddi sorunlar sebebiyle ayrılığı olası görünüyor. Biz de Gomis adına alternatif üretmek zorundayız, her an her şey olabilir. Mario Gomez ihtimali de Gomis'in ayrılığı üzerine alınan iyi önlemlerden biri.

Gomis ve Mario Gomez birbirine benzer özellikler taşısa da farklılıkları çok. Gomis'in Mario Gomez'e göre daha hareketli olduğunu düşünüyorum. Mario Gomez ise rakip ceza sahası içinde Gomis'e göre daha aktif ve yerden veya havadan fark etmeksizin daha iyi bitirici. Her ikisine de pozisyon hazırlamak, hücumu onlar üzerinden kurgulamak gerekiyor. 

Mario Gomez'in sırtı dönük oyunu da çok daha iyi. Gomis biraz daha gücüyle ve hareketliliğiyle ön plana çıkacaktır. Gomis sonrası daha iyi alternatifler konuşulabilir ama maddi durumla alakalı Mario Gomez'in de iyi alternatif olabileceğini düşünüyorum. Rakip ceza sahası içerisindeki etkimiz daha da artacaktır ama ön alan baskısı noktasında Mario Gomez'in arkasında oynayan isimlerin etkisi çok daha yüksek olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir