14 Ağustos 2018 Salı

Galatasaray altyapılı ve potansiyeli olan bir genci transfer ettik


Galatasaray'ın önceliklerinin farklı olduğunun farkındayım da Birhan Vatansever'e neden burun kıvrıldığını bilmiyorum. Fırsat hamlesi olarak bakmamız gerekiyor. Galatasaray altyapılı ve potansiyeli olan bir genci sözleşmesindeki lehimize olan maddeyi kullanarak transfer ediyoruz.

Şöyle düşünün. 2 milyon avro alan Tolga Ciğerci değil de Birhan Vatansever yedek bekleyecek. Fatih Hoca'nın özel isteği olduğunu da biliyorum. Bu transferi çok daha öncesinde gerçekleştirdik, futbolcu da bir süredir bizimle idmanlara çıkıyordu. Neden bu kadar geç açıklandığı konusunda bir fikrim yok.

Alt ligler deyip geçmeyin. O sertliğe ayak uydurabilen ve istikrarlı şekilde forma bulabilen gençlerin gelişim sağladığını düşünüyorum. Doğan Can Davas için verdiğim örnek geçerli. Birhan Vatansever de Bandırmaspor formasıyla istikrarlı bir sezon geçirerek 35 maça çıktı.

Riekerink döneminde kadromuzda olsa da sadece 3 Türkiye Kupası maçında forma giydiğini gördük. Ondan önceki sezonda da kiralık süreci var ama gerçek anlamda atılımını geçen sezon yaptı. Şimdi de Galatasaray'a geri dönmüş oldu. Ne olur, ne biter Fatih Hoca bilecektir ama beklentisi olmasa bu transferi istemezdi.

Ağırlıklı olarak defansif oyun kurucu gibi oynatıldı. Özelliği itibariyle Selçuk İnan'a benzer aslında. Hatta rotasyonda da Selçuk İnan sonrasının düşünüldüğüne inanıyorum. Pas ve teknik özelliğiyle öne çıkar, geriden iyi oyun kurar ama çok hızlı ve tempolu bir isim diyemem. Potansiyeli olan bir genç, henüz 21 yaşında.

Bu transferi direkt olarak A takımına yaptık. Bu hamlenin ardından Doğan Can Davas'ın x bir takıma kiralanacağını düşünüyorum. Birhan Vatansever şu aşamada tecrübe anlamında bir adım daha önde gibi ve o pozisyonda da gençler itibariyle rotasyon doldu. Yeni transferlerden de söz edeceğiz ki yetenekli gençlerin gelişimini devam ettirmek gerekiyor.

Daha detaylı bilgiler adına da sizleri bu linke alayım;
https://www.sportifcumleler.com/2018/07/birhan-vatansever-galatasaray-beklenti.html

2 yorum:

  1. Sanırım bir çok kişinin burun kıvırmasının nedeni herkesin kestirip attığı 1997-1998 neslinin oyuncusu olmasından. Bir çok Galatasaraylı otomatikman kafasını 2000 jenerasyonuna çevirdi. Ki ben Birhanın jenerasyonunda da iyi oyuncular olduğunu düşünenlerdendim ama ben de 2000 jenerasyonunu beklemeye başladım. Rikerink in 45 dk oynattığı bir kupa maçı var canlı izlediğim. Defansif bir oyuncu ortadaki ikiliden biri olarak oynamayı seviyor. Şuan ki yapı içerisinde Fernandonun yedeği yerine daha çok Donk un yedeği gibi gözüküyor.
    Açıkçası benim çok adlandıramadığım bir hamle oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birhan kendi jenerasyonunun en iyi isimlerinden biriydi. Geçen sürede gelişim de kaydettiğini söyleyebilirim. Gayet iyi bir hamle, sözleşmesindeki maddeyi kullandık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir