12 Ağustos 2018 Pazar

Gomis'in kendisini haklı gördüğü konuda haklı olduğu tek taraf yok


Mevcut Galatasaray yönetimini tutmuyorum ve başkanın sürekli çıkıp bir şeyler söylemesini de sevmiyorum. Hem çelişiyor, hem de olmayan şeyleri oluyormuş gibi söylemeye başladı. Fatih Hoca açık ve net, durumu en ince ayrıntısıyla anlatıyor. Bu işi Fatih Hoca'nın, haliyle de futbolla alakalı çıkıp konuşması gereken tek kişi. Ankaragücü maçının ardından net mesajlar verdi, üzerine konuşalım.

"Hepimiz profesyoneliz, isteklerimiz oluyor ancak olmadığında başkaları cezalandırılmamalı. Gomis'in bir talebi oldu. Galatasaray'ın durumu ve UEFA kriterleri çok açık. Ret cevabı aldı. Biz bir aileyiz, herkesi kazanmaya uğraşıyoruz."

Gomis'in kendisini haklı gördüğü konuda haklı olduğu tek taraf yok. Yaş 33, 2 yıl daha sözleşmesi var ve takımın en çok kazanan isimlerinden biri. Bu sözleşmenin üzerine çıkıp zam istemenin anlamı yok. Burası x Arap ülkesi değil, haliyle de Gomis kendisini olmazsa olmaz olarak görmemeli.

Görmeye başlarsa Ankaragücü maçında olduğu gibi yedek oturmaya devam eder. Yarın öbür gün taraftarlar da sırtını dönmüş olur ki şu an dahi birçok taraftarın tepkisini görüyor. İstediği olmadığı için tüm hazırlık dönemini mutsuz ve hazır olmamaya odakladı.

Kendisi bilecek. Ya takımda gerçekten kalmak isteyecek ve eski hırsını yeniden yansıtacak. Ya da kalan günlerde bir takım bularak ayrılacak. Çok değerli futbolcu, geçen sezon gösterdiği başarı elbette unutulmadı. Odaklanması halinde mutlaka farkı büyük olur. Burada haklı olan Gomis değil, işin özü bu.

"Biz teknik işlerle uğraşıyoruz. Bizim zaten bir sürü derdimiz var. Sakatlık, cezalı, başka konular... Ben ayın 31'ine kadar bazı değişiklikle olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın almadaki başarısı kadar satmada da başarılı olması gerektiğini düşünüyorum."

Bu mesaj da yönetime. Başkan çıkıyor ve ısrarla bütün futbolculara teklif olduğunu söylüyor. Madem öyle 1-2 ismi satalım, o şartlar oluşturulsun. Satmasını bilmemiz gerekiyor, ffp'den kurtulmanın başka bir yolu yok. Transfer yapamıyoruz işte, elimizde de "gitsin" diyebileceğimiz isimler var. Şu tabloda mevcut kadroyu korumak başarı demek değil. Galatasaray'ın böyle bir lüksü de yok ayrıca. Az zaman kaldı, bir şeyler olmalı.

"Şampiyonlar Ligi seviyesinin hangi seviye olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yeter mi? Yetmez. Ne kadar yukarı çıkabiliriz? Onu önümüzdeki birkaç maçta göreceğiz. Birkaç oyuncu kazanmaya çalışıyorum."

Bu kadronun Şampiyonlar Ligi için yetersiz olacağı açık ve net. Belki zamanla daha iyi oynarız ama mevcut yapı yine yetmeyecek. Orta saha, savunma ya da forvet alternatifi (hatta bilinmezliği) anlamında büyük sorunlar var. Hoca yine "ne çıkarırım" modunda ve alternatif isimleri denemeye, kimi kazanırım diye bakmaya devam ediyor. Geçen sezon kulübemiz zayıf diyorduk, şu an ise 11 için dahi geriye gitmiş futbolcularla karşı karşıyayız. Bir tek Onyekuru ile düzelmiyor işler..

15 yorum:

  1. Elmander, Melo gibi Galatasaray için canını dişine takan oyuncular nere, Gomis gibi paragöz adamlar nere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis için yine de böyle düşünmek istemiyorum. Umarım sorun çözülür ama haklı olmadığı kesin.

      Sil
  2. Gerçekten artık Galatasaray’da transfer işlerinden anlamayan yöneticileri görmekten o kadar sıkıldım ki. Fatih hocaya da yazık vallaha billaha kaç yaşına geldi adam hala gece gündüz Galatasaray’a ne katarım derdinde, başkanından yöneticisine herkes bahane peşinde. Abdurrahim Albayrak çıkmış kur arttı dikkat etmeliyiz diyor. Yahu sen sattığını da kur üzerinden satıyorsun, sat 10’a al 3’e her türlü kârdasın. Yapmayacaksanız da yapmayacağız deyin, biz de Şampiyonlar Ligi’nde takımdan umutlu olmayalım. Yani şu kadronun ŞL’de değil galibiyet, puan alması mucize. Stoper zayıf orta saha zayıf forvet belirsiz, takımın en çok kazanan oyuncuları formsuz, gamsız. Sen şampiyon takıma sponsor bile bulamadın hala. Sponsor yok, satış yok, transfer yok. UEFA’dan ceza almamayla başkanlık olmuyor, inan edin demekle işler yürümüyor. Yeter çileden çıkarttınız artık insanları ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'yı kendilerine kalkan etmişlerdi ama hoca da isyan etmeye başladı. İşleri zor.

      Sil
    2. Hoca da haklı. Adamın bunların açığını kapatmak için taraftara motivasyon dağıtmaktan ciğeri soldu resmen. Çıkıp “Biz yapamayacağız, oyuncu satamıyoruz. “ deseler herkes anlayacak. Ama bunlar hala -Ben de gelmesi çok istiyorum- Emre Akbaba’yı 6 ay sonra bedavaya alabilecekken şimdi Milyon eurolar dökme derdinde. Yahu şu an Emre’ye verilecek parayla git önce diğer önceliklerini hallet. Şu an en son almamız gereken oyuncu Emre. Vallahi şaka gibi iş yapıyorlar ya.

      Sil
    3. Ne yapsın hoca. Kaç cephede nelerle savaşıyor bilmiyoruz bile. Allah yardımcısı olsun.

      Sil
  3. Fernando gidebilir 8 oynayamıyor feghouli de gidebilir hatta akbaba gelirse belhanda da. Feghouliye belhandaya talip cikmaz kolay kolay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando zaten 8 oynaması için kadroda değil. Öyle oynamaya mecbur bırakılıyor ara ara. Fernando bu takımda ayrılmaması gereken, ayrılması akla gelmeyecek tek isimdir. Feghouli ve Belhanda'yı ise tek gelmez çünkü kolay kolay hicbir takım aldıkları yüksek maaşları vermez.

      Sil
    2. Fernando gidemez, çünkü takımın olmazsa olmazı. 8 numara olmadığı için oynayamıyor, özelliği yok. Oynamaması da gerekiyor.

      Sil
  4. Fenerbahçe ekonomisi bizden kötü sözde ama çatır çatır tecrübeli oyuncu kiralıyor, gençlere milyonlar verebiliyorlar. Beşiktaş desen oyuncularını çok iyi pazarlıyorlar, bizimkiler hala ortada yok, zaten bi kulüp üç kişi tarafından yönetilmez (hoca, Albayrak, Cengiz). Albayrakın işi ne, iyi niyetli ama ne kadar anlıyor transfer işinden, niye bu üç kişi her işi yapmaya çalışıyor, özellikle hoca?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru hareket mi peki, çatır çatır milyonlar vermeleri?

      Sil
    2. Koca Ali Koç yanlış olsa yapmaz heralde, ekonomiyi o biliyor, ayrıca Fernandaoyu 3 milyona sattılar, biz oyuncularımızı pazarlayabiliyor muyuz, şampiyon takımın kilit oyuncusu Rodriguezi satamadık daha

      Sil
    3. Herhaldelerle iş bitmiyor, kulüp yönetimi bambaşka.

      Sil
  5. Gomis gün geçtikçe kendini daha da soğutuyor.Ya çıkıp oynayacaksın ya da teklif getirip gideceksin.Biz bize değer veren futbolcuyu sahiplenmesini bildiğimiz gibi bizi para kapısı gören futbolcuyu her kim olursa olsun silmesini de biliriz.Ayrıca yönetim çok büyük hayal kırıklığına uğratıyor beni.Hep kaçamak cevaplar var o kadar.Bu takımın transfere ihtiyacı var.Yapacaksan bi an önce yap.Yok yapamayacaksan saçma bahanelerin arkasına sığınma çık açık açık yapamayacağız de biz de ona göre refleks alalım.Fatih hoca şu an iyi ki başımızda zaten aksi bi tabloyu herhangi başka bi teknik direktör kaldıramazdı ki hoca da kaldırıyor gibi gözükse de durumdan hiç hoşnut değil

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir