12 Ağustos 2018 Pazar

Hücuma biraz daha yakın oynadığında bu tarz hareketleri daha sık görebiliriz


Bu noktadan sonra transfer durumu nasıl şekillenir bilmiyorum. Fatih Hoca mesajı verdi ve 20 gün boyunca da umutla bekleyeceğini söyledi. Galatasaray'ın ihtiyaçlarını herkes biliyor. Emre Akbaba dışında bir isim konuşmuyoruz yalnız, kötü olan kısım bu. Stoper ya da tempolu 8 numara gibi daha büyük ihtiyaçlar olduğunu düşünüyorum.

Olası bir 8 ve Emre Akbaba transferleriyle de Belhanda'ya ne olacak sorusu ister istemez sorulacak. Belhanda'ya 8 numara diyoruz ama atlanılan nokta "hücum jokeri" olması. Geçtiğimiz sezon 10 / 8 numara arası gitti geldi, bu sezon ise Belhanda'yı Nice günlerine döndürebileceğimizi düşünüyorum. Ankaragücü karşısında o mesaj verildi.

Gomis, Feghouli ve Belhanda gibi isimlerin kesilmesi doğru karar, bunu detaylıca konuşuruz. Bu noktadan itibaren kesilen futbolcuların vereceği reaksiyonlar önemli. Fatih Hoca'nın açıklamalarına bakınca Belhanda'nın hazır olmadığını görüyoruz. Oysa Nagatomo çok daha geç gelmesine rağmen bıraktığı yerden devam ediyor. Belhanda'nın hala hazır olmaması ise bana göre kabul edilemez.

Yine de Ankaragücü karşısında iyi bir izlenim verdi. 2-1 önde olduğumuz ve fişi çekemediğimiz o anlarda Galatasaray'a yeniden hücumu hatırlatan isim oldu. Favre'nin Nice'ında olduğu gibi sol tarafta oynadı ve oldukça etkiliydi. Tempolu bir isim olduğu için orada da rahatlıkla kullanılabilecek bir isim. Hem kanat oyununu hem de kenar oyun kurucu rolünü rahatlıkla oynar.

Olası bir 8 numara ve Emre Akbaba hamlelerinin ardından da Belhanda'yı ağırlıklı olarak orada görebiliriz. Ya da izleyeceğimiz pozisyonlarından birisi orası olacak diyelim. Feghouli'ye göre farkı temposu. Feghouli'nin oyun aklı bana göre çok daha üst seviyede ama temposu düştü. Bu yüzden kanatta zorlanıyor ama forvetin arkasında daha iyi görüntü veriyor. Belhanda ise temposuyla öne çıkıyor.

Ankaragücü karşısında gösterdiği istikrarı devam ettirmesi gerekiyor. Hücuma biraz daha yakın oynadığında bu tarz hareketleri daha sık görebiliriz. Ben iyi bir 8 olduğunu düşünsem de insanlar bunu kabullenmiyor ve hücumda fark yaratması bekleniyor. Belhanda'nın bunları yapabilmesi rakip ceza sahasına yakın oynamasından geçecek.

8 yorum:

  1. abi bir 8 numara kolay top kaybetmez ve kolay pas hatası yapmaz, belhanda bu ikisini sık yapan bir oyuncu olduğu için 8 numara olmaz, hele fernando nun yanında ki tek 8 hayatta olmaz,sol kanat bence de gayet ideal, hatta akbaba da gelirse o da sağ kanatta oynar, feghouli de 10 numarada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda seri oynuyor, oldukça hareketli. Klasik 8 numara olarak bakmıyorum, her futbolcunun farklı tarzları var.

      Sil
  2. Emre Akbaba gelirse Belhanda satilmasi en muhtemel isim gibi gorunuyor, kadro mühendisligine bakarsak Feghouli'nin satilmasi gerekli zira satmadan adam alamiyorsak bu üclüden biri gidecek ve Gomis'in ölüsüne bile ihtiyac var cünkü gecen sene rakiplere fark yaptigimiz yegane nokta forvetimizdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif varsa satılsın tabii, Akbaba'nın gelmesine de gerek yok.

      Sil
  3. Fernando da kotu satilirsa şaşırmam fernando belhanda feghouli gomis hepsi satilabilir alternatif bulabilirsek

    YanıtlaSil
  4. fatih terimin bu sezon karar almakta zorlanacağı durum ankaragücü maçındaki atılan 3. gol

    fatih terim hızlı kanat oyuncularını sever ama bunların oyun bilgisi ve paslaşmaları sıkıntı yaratır.artıları ise delicidirler.onyekuru nun bir pozisyonda ceza alanında kısa mesafede rakibini ekarte etmesi yada rodriguez in verilmeyen kırmızı kart olan pozisyondaki hızı

    bu hızlılar bu pozisyonları birebirde üretirken diğerleri yani feguli belhanda ankaragücü maçındaki 3. golü ürettiler.

    görüldü ki rodriguez ve onyekuru ile başka bişey feguli ve belhanda ile başka bir üretim tarzı ortaya çıkıyor.

    fatih terim in tercihi merak konusu olacak sezon boyunca.

    galatasaray kadrosu belli bir seviye oyuncularla kurulu ve boş bir kadro değil.şu satılsın bu satılsın demenin manası yok.

    ekonomik kriz düşünüldüğünde belkide bu gördüğümüz kadro son kaliteli kadro olabilir 1-2 yıl içinde.

    genel olarak türk futbolunda bir küçülme yaşanabilir.ekonomik krizle birlikte.bu küçülme ile birlikte kadro kaliteside düşecek haliyle.her takım için geçerli bir durum.

    buda tahmini olarak ligimizi hırvatistan ligine doğru evrimleştirecek.malum hırvatistan ligi ve benzer ligler uefa sıralamalarında oldukça gerideler.bizim şu anki ülke olarak 10. luk pozisyonu bize cl ve avrupa ligi gruplarına 1 direkt takım yollamamızı sağlıyor.bunu bize ne sağlıyor?yabancı yüksek maliyetli oyuncular.bizde üretim yok.belçika 9.sırada.ama onlarda üretim var.bizdeki yabancıları çıkar direkt 20. sıralara doğru gerileriz.

    bu ekonomik krizin sonuçlarından biride bu olacak muhtemelen.bu kaliteli kadrolar takımların son kaliteli kadroları olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapı, scout ekibi ön plana çıkacak. Kadro belki seviye olarak aşağı düşecek ama gelecek anlamında daha da değer kazanacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir