2 Ağustos 2018 Perşembe

İyi bir kamp dönemi geçiremedik dememin nedeni bazı futbolculara mecbur kalmak


İyi bir kamp dönemi geçiremedik dememin nedeni bazı futbolculara mecbur kalmak. Nagatomo'ya geç kavuştuk, o arada Mariano'nun sakatlığı geldi, devamında Linnes derken Carole alternatifsiz şekilde kamp dönemini tamamladı. Daha da önemlisi takımda kalmayacağı belli olmasına rağmen tüm hazırlık maçlarına 11 başladı ve AEK maçına kadar da neredeyse 90 dakika sahadaydı.

Parasızlık büyük problem. Sol bekte yerli bir alternatife ihtiyaç duysak da alamıyoruz. Haliyle de "acaba Carole'den olur mu" sorusunu sorduk. Israrcı olunmasının nedeni hem bu soru hem de maddi imkansızlık. Sol bekte oynatabileceğimiz bir genç futbolcu da yok gibi görünüyor. En azından kamp döneminde kimseyi göremedik.

Donk'un geçen sezon gösterdiği performansın ardından "acaba Carole'den olur mu" sorusu daha yüksek sesle geldi. Geldiği gün itibariyle iyi işler yapan ve potansiyeline inanılan bir isimdi. Sevilla'ya kiralanışı da hem maliyetsiz olması hem de potansiyeli itibariyle gerçekleşmişti. Sevilla'da hayal kırıklığı olmasına takılmıyorum da futbolunun bu kadar gerilemesi enteresan nokta.

Bruma'nın da Sociedad kariyeri o kadar iyi geçmemişti ama İspanya günlerinin kariyerine ve çıkışına artısı büyük olmuştu. Carole ise geçtiğimiz 6 ayı bir anlamda boş geçirdi. Öncesinde bulduğu şanslar vardı ama orada da hayal kırıklığı oldu. Yine de İspanya günleri ona iyi gelebilir diye düşündüm. Fatih Hoca'nın da varlığında iyi bir yedek olabileceğini düşünüyordum.

Tek takıldığım nokta yabancı sayısıydı. Şu an gelinen yer ise Carole'nin Galatasaray'da kalma şansının olmadığı. AEK maçının 45. dakikada çıkması da bu yüzden. İlk etapta Linnes'i hem sağ hem sol bek alternatifi olarak yazacağız. Transfer döneminin sonuna kadar ise bir sürpriz bekliyorum. Yerli sol bek mi olur yoksa sol bek oynayabilen stoper mi bilinmez. Oraya mutlaka bir transfer gerekiyor.

Kamp döneminde ısrarla şans vermek biraz da piyasasını düşürmemek amacıyla olabilir. Maliyetsiz olması itibariyle teklifler alabileceğini düşünüyorum. Ondan gelecek olası 1 - 1.5 milyon avro dahi yeri gelir hayat kurtarır. Şu düşüşe yine de aklım ermiyor. En iyi olması gereken nokta belki "savunma" olmalı ama arkasına adam kaçırma konusunda bir dünya rekortmeni..

8 yorum:

  1. carole topla yetenekleri fena olmayan bir oyuncu.lakin defansif olarak büyük sıkıntı.real madrid de marcelo da benzer aslında.ama o kadar çok ofans katkısı veriyor ki defansif zaaflarını görmezden geliyor teknik adamlar.misal simione marcelo ile oynamaz.
    yeni nesil yetenekli bek oyuncularının defansif zaafları teknik adamların kafasını karıştırıyor.fransa milli takımı teknik direktörü döşamb tercihini defansif bekten yana kullandı misal.ikisini yani hem defansif hemde hücumcu bek bulmak oldukça zor.

    carole ile topla yetenekleri olsada ofansa anormal katkı vermiyor.zaten defansif açıdan kötü durumda.carole da umut olarak gördüğümüz şey topla olan ilişkisi.

    aek maçında kafama takılan bir şeyde ahmet çalık ın bir süre sağbek oynaması.bence 11 alt yapı oyuncusu hazırlık kampına katılabilirdi.yani her mevki için bir alt yapı oyuncusu.haliyle ahmet çalıkı sağbek oynatacağına kısa sürede olsa alt yapı oyuncusuna şans vermek daha mantıklı.
    sol bek te de yok alt yapıdan oyuncu kampta.
    uluslararası şampiyonlar kupasına bakıyorum her mevkide alt yapı oyuncusu çağırmışlar kampa.ve oynatıyorlar.yani transfer yada başka mevkilerden devşirme yerine alt yapıdaki gençe şans vermek daha mantıklı hazırlık maçlarında.

    bu kadro bence terimin kafasındaki ideal kadro mühendisliği değil.terimin prese dayalı kaos oyununda bu kadrodan verim elde etmesi zor görünüyor.iki neden var.hem oyuncu profili hemde doymuşluk.yani son sezon şampiyon olmak.ligde nasıl koşturacaksın belhandayı feguliyi gomisi ayrı bir soru işareti.

    muhtemelen terim yeni alınan gençlerle birlikte 2019 ve 2020 kadrolarını inşa ediyor yada edecek.bu sezon bir geçiş dönemi olabilir.çalkantılıda olabilir.çünkü revizyon yapamıyorsun.

    kadroda bir uyumsuzluk var aga.ahenk yok.terimin enerjisi yabancı oyunculara bu sezon ne kadar işler soru işareti.işler kötüye gittiğinde restleşme başlar.ve o zaman 2019 planlarını devreye sokabilir terim.yani yunus akgünü celil i doğan can ı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carole'nin potansiyelini geldiği gün itibariyle biliyoruz. O dönem övdüğümüz, başarılı bulduğumuz bir isimdi. Geldiği gün itibariyle bu düşüşün nedenlerini arıyor ve bulamıyorum.

      Sil
  2. Tek bildigim bu sekilde baslarsak büyük hayal kirikligi yasayacagimiz yani olmayacagini bile bile Carole'ün oynamasinin aciklamasi yok hatta o kadar kötü oynadi ki oynamadan satmaya calissak daha iyiydi diyorum. Genc takim kalecilerine bile imza parasi istendigi su dönemde isimiz gercekten zor, yapabilecegimiz en akillica sey her noktayi idare eder oyuncularla kapatmaya calismak yerine Yuto gibi az hamleyle en ihtiyacimiz olan bölgeyi doldurmak olmali artik.

    YanıtlaSil
  3. Carole bırakın Galatasaray'ı süper ligde hiçbir takımda oynayamaz.2 sezon önce deplasmandaki fenerbahçe maçı hala ara ara aklıma gelir. Bir bek adamı arkasına 1 kaçırır 2 kaçırır hadi 3 kaçırır da bütün maç kaçırmaz ki!! Yerli bulduk bulduk bulamazsak linnes aslan gibi sol bekin de rotasyonunu yapar gerektiğinde. Bu takıma çok acil stoper ve emre akbaba lazım. Para olmadığı için ve oyunculara resmi bir teklif gelmediği için stoper ve rotasyon için bir forvet kiralanmalı, Emre Akbaba da takasla falan bir şekilde transfer edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elle tutulur tarafı kalmadı. Az kazanmasına bağlı alternatif olabilir diye düşünürken o ihtimali de konuşamam artık.

      Sil
  4. Şunu bile söyleyebilirim ki taraftarla mazisi kötü olmasa Tarık Çamdal'i Carole'ye tercih ederdim. Yerli olması bile bir avantajdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben etmem, o hiç ışık vermedi. Carole'nin yine bir potansiyeli vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir