7 Ağustos 2018 Salı

Karamsar bir havaya girdik ve hareketlilik gerekiyor


Emre Akbaba'nın Galatasaray forması giyeceği bir gerçek. Bugün mü olur, Ocak mı ya da sezon sonu mu bilmiyorum ama bu transfer bir şekilde gerçekleşecek. Emre Akbaba'nın Galatasaray'ı istemesi nedeniyle elimiz güçlü. Bir an önce bu transfer gerçekleşsin diye bekliyoruz.

Döviz kurunun geldiği noktanın ardından 1 sene önce bize küçük gelecek rakamlar artık çok büyüdü. Transfer yapmak her anlamda zor ve bir de işin ffp boyutu var. Bugün paranız olsa dahi harcamanız imkansız. Birilerini satmak zorundayız ve kim olur bilmiyorum. Bu satışın da bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. Önümüze bakmak için olmazsa olan bu.

Galatasaray'ın transfere ihtiyacı var. Karamsar bir havaya girdik ve hareketlilik gerekiyor. İlk 11'in de ihtiyaç duyduğu pozisyonlar belli. Bunun başında da orta saha geliyor. Benim tercihim Badou Ndiaye gibi bir 8 numara olsa da Emre Akbaba gibi bir yaratıcıya da ihtiyaç var. 

Emre Akbaba'ya Belhanda'nın yedeği gibi bakmamak gerekiyor. 4-1-4-1 gibi bir düzende Belhanda / Emre Akbaba ikilisini yan yana bekliyorum. Böylelikle Fernando da gerçek pozisyonuna dönecektir ve Belhanda çok sevdiği 8 numarada daha rahat oynar. 

Fernando / Donk / Belhanda üçlüsü sahadayken Belhanda'nın kötü oynama şansı yok. Diğer türlü takım hücumda üretemiyor. Ayrıca rakip ceza sahası çevresinde bir yaratıcı arıyoruz. Emre Akbaba'nın oyun görüşü, bitiriciliği ve şut özelliğinin kıymeti büyük. Belhanda da orta sahanın ortasında oyunu daha rahat kurar ve saha içinde onun yükünü yarılayacak bir isim olur.

Emre Akbaba, Galatasaray'ın ağırlığını kaldırabilecek mi, bence asıl soru bu. Galatasaray'a gelmek için gösterdiği çabanın ardından 1-0 önde başlayacağı kesin. Beklenti olacak ama bunun yanında da güçlü bir kredi sağladı. Bu formanın hakkını en iyi şekilde vereceğini düşünüyorum. Bu transferin bir an önce gerçekleşmesi dileğiyle..

6 yorum:

  1. belhanda emre akbaba ikilisi ile defansif açıdan darmaduman oluruz,birbirine benzeyen oyuncular aslında,belhanda ligin en fazla kısa pas hatası yapan 2.oyuncusu, akbaba da en fazla top kaybı yapan oyuncusu(sebebi çok topla buluşuyor),bu 2 oyuncu dikine oynamasını seven sürekli dikine düşünen ama aynı zamanda top kaybı yapabilen oyuncular, yani olası pas hataları sonucu çok pozisyon verme ihtimalimiz yüksek,iç saha maçlarında olabilir ama özellikle ş.ligi ve deplasman maçı için çok sıkıntılı, mutlaka akbaba nın dışında box to box almalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig için sorun görmüyorum ama CL adına imkansız tabii.

      Sil
  2. belhanda nın çalım becerisi emreye göre daha iyi ve atlet diyebiliriz ama emre nin bitiriciği,şut atma becerisi ve gole yatkınlığı çok daha iyi,belhanda da skokerlik falan yok zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba'nın rakip ceza sahası çevresinde büyük etkisi var.

      Sil
  3. Şampiyonlar Ligi için Fernando - Belhanda - Emre üçlüsü doğru olmaz bence.Belhanda yerine Ndiaye tarzı biri gelmeli o yüzden

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir