4 Ağustos 2018 Cumartesi

Koray Günter Genoa'da formayı kapmış gibi görünüyor


Koray Günter'in Genoa formasıyla hazırlık maçlarında gösterdiği görüntü gayet iyi ve formayı da kapmış gibi görünüyor. Genoa'ya gidişi de potansiyeliyle alakalıydı. Galatasaray'da her ne kadar "yok" görüntüsünde bir kariyeri olsa da potansiyeli onu Seria A gibi bir lige taşıyabiliyor.

23 yaşında ve Dortmund altyapısı itibariyle sağlam bir temele sahip. Galatasaray'da geçen yıllarında ise çok fazla üzerinde durulmadı. Yine de şans buldu ama onları da iyi değerlendiremedi. 1 yıllık sakatlık dönemi, onu sağ bek kullanan Mustafa Denizli, orta saha yazan Tudor gibi şanssızlıkları da oldu.

Fatih Hoca geldiğinde ise Genoa'yla anlaşması kesin gibi bir şeydi. Kafasının Galatasaray'da olmadığını söyleyebilirim, yoksa şansı olurdu. Zaten sezonun son haftalarında kadroya girmedi, şampiyonluk kutlamalarında dahi görmedik.

Genoa'da iyi işler yapacağına inanıyorum ve Türk Milli Takım'ı adına da alternatif olabilir. Farklı bir stoper çünkü, muazzam tekniği var. Geriden oyun kurabilen, topla çıkan ve sert bir stoper. Pozisyon ve zamanlama hataları oluyordu ama bunlar ısrar ettikçe düzelecek özelliklerdi. 

Koray Günter bize çok genç yaşta geldi, tam gelişim göstermesi gereken çağda. Belki bizim hatamız onu gelişim gösterecek bir takıma kiralamamak oldu. Israrla takımda tuttuk, uzun yıllar oynadı ve öyle ki hiç tanımayan bir isim için "yaşlı bir futbolcu" izlenimi dahi oluşturabilir. Oysa henüz 23 yaşında.

Kesin olan şu ki burada olmayacaktı. O bağ kopmuştu çünkü. Galatasaray'dan ayrılmasına sevindim, kendisi adına mümkün olan en iyi takımlardan birine gitti. Genoa'da göstereceği olası iyi performans sonrasında da "bu adamı nasıl kaçırdık" tarzda yorumlar yapmam. Stoper aradığımız şu günlerde de bu soru mutlaka sorulacaktır..

4 yorum:

  1. Genoa da devamlılık saglarsa bir üst klasman takımlarına gidebilir. Lazio vs. Ben orada başarılı olacağına inanıyorum. Türkiye'de biraz daha zordu başarılı olması yapısı uymuyor sanırım ülke futboluna...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem o hem de şansları iyi kullanamadı, sonrasında da ısrar edemedik. Yoksa çok büyük bir potansiyeldi.

      Sil
  2. Şampiyonluğa oynayacak bir takımda forma giymesi zordu. Yetenek anlamında büyük oyuncuydu ancak fiziksel özellikleri alt lig oyuncusu seviyesindeydi. Kısa boylu ancak bunun getirdiği zaafiyeti kapatabileceği hıza sahip değil. Bu durum onun 3 lü savunmada hamleli, hızlı ve uzun stoperler ile oynaması dışında merkezde oynamasını imkansız hale getiriyor. Bunun dışında üst düzeyde oynayabilmesinin tek yolu mevki değişimini gerektiriyor. Tıpkı Tudor un onu ortasahada denemesi gibi. Eğer Tudor ve Ndiayenin Gs kariyeri daha uzun olsaydı Fernandonun yokluğunda Koray oynayabilirdi.
    Futbolun basitliği bundan geliyor. Koray Barcelonada stoper oynayabilir ancak yanında Sergio Ramos un 2009 yılındaki hali gerekiyor. Orta sahada oynadığında ise yanında bir adet tempolu oyuncu yetiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişimini hep birlikte izleyeceğiz. Bizde de lider bir stoperin yanında önemli gelişim sağlayabilirdi. Şanssızlığı biraz da kötü dönemler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir