17 Ağustos 2018 Cuma

Lionel Carole Strasbourg'da


Çok keskin bir düşüş bu. Geldiği gün itibariyle bizlere yansıttığı potansiyeli düşünüyorum, bir de bugüne bakalım. 1.5 milyon avro'ya almıştık, gün itibariyle ise 750 bin avro'ya zor satıyoruz. Arada Sevilla'da geçirdiği kiralık dönem de var. Carole üzerinde beklentim çok olsa da birkaç maç haricinde bunu göremediğimi söyleyebilirim.

Miktarı ne kadar olursa olsun Carole için bonservis bedeli kazanmak önemli. Serbest düşüşte ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek. Yapacak bir şey yok, hem bonservis girdisi lazım, hem de yabancı sayısını açmamız gerekiyor. Carole'nin gidişinin ardından 2 yabancı alma hakkımız doğdu. Bu hak da orta saha ve stoper için kullanılır diye düşünüyorum.

Carole'nin ayrılığının ardından sol bek adına da alternatif gerekliliği doğdu. Orada oynayabilecek bir Linnes olsa da tek futbolcuyla her iki beki yedeklemek çok sağlıklı değil. Yerli bir sol bek gerekiyor, bunun için de para. O da Galatasaray'da var diyemem, en azından alternatif sol bek için bütçe çıkaramayabiliriz. 

Hazırlık maçlarının hemen hemen hepsinde 90'ar dakika oynamasına rağmen iyi bir görüntü vermedi. Zaman onu gittikçe geriye götürmüş. Sevilla günlerinin ona olumlu yönler katabileceğini düşünsem de Bruma'da olan gerçekleşmemiş. Sezonun 2. yarısında resmi maç oynayamamasının da etkisi olabilir. Ya da Carole kendine bakmadı, özen göstermedi. Bu sorunun cevabı kendisinde.

Latovlevici için söylediklerimiz Carole adına da geçerli. Yeni sezon için "en azından alternatif olabilir mi" diye düşünüyordum. Düşük bir yıllık ücreti var, zaten bu sayede kolaylıkla elden çıkarabiliyoruz. Hayırlısı olsun demek lazım. Galatasaray'da bir geleceği yoktu, Fransa'da dönmesi kendisi adına doğru seçenek.

Belki Telles'le birlikte devam edebilse ve onun alternatifi kalsa her şey farklı olurdu. O dönem iyi görüntüsü vardı. Telles sonrasında da sırıtmadı, Şampiyonlar Ligi'nde de iyi maçlar çıkardı ama yaşadığı sakatlık, devamında Mustafa Denizli'nin gelişi derken düşüş süreci başladı. Devamında da hiç toparlanamadı zaten, felaket bir görüntü izledik..

10 yorum:

  1. 650 bin euro cok dusuk. Linnes ve nagatomo var hatta gelirse denayer sol bek oynayabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynasa da yeterliliği sorun olacak. Alternatif şart.

      Sil
  2. Ya bu altyapıda yedek olabilecek bir solbek bile yokmu
    Batuhan Tekin, Melih Gökçimen, Furkan Korkut veya Süleyman Luş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın bildiği vardır o konuda, bekleyip göreceğiz.

      Sil
  3. oldukça düşük bir bonservis.güncel piyasa değeri 3 milyon avro olan bir oyuncu transfermarkt a göre.ayrıca bonservis rakamları uçmuş durumda.vede fransa lig 1 e transfer oluyor.hırvatistana transfer olsa anlarım bu rakkamı ama lig1 kulübü talip olmuşsa ona göre bir fiyat çekersin.cavanda ne kadara gitti?ekonomik yönden kötü satış.

    nogotomo dan başka sol bek kalmadı takımda.kadro mühendisliği açısından da kötü bir durum.muhtemelen linnes i olası bir sakatlıkta solbeke çekecek terim.

    herhalde yönetim açısından tek mantıklı açıklaması bu transferin yabancı sayısını boşaltıp 1 yabancı oyuncu transferi yapmak olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşük değil. Sözleşmesi bitiyor ve büyük düşüşte bir isim.

      Sil
  4. Sabri Sarıoğlu ile bu sezonluk anlaşılmasına kimse ses çıkarmamalı

    YanıtlaSil
  5. Bek sayısını 4e çekmek gerekli linnesin her iki beki de yedekleyebilmesi zor sezon içinde. akla gelen Maliyetsiz isim sabri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de zor ama Sabri Sarıoğlu da olmaz, o yeterliliği karşılamaz. 3 sağ bek oluyor ayrıca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir