10 Ağustos 2018 Cuma

Maicon'un olası ayrılığı halinde "lider, iddialı" stoper gündemi tekrar doğar


Galatasaray'ın önemli bir stoper sorunu var. Fatih Hoca'nın savunmada olmazsa olmazlarından biri "hız" ve Jason Denayer'in transferini bu anlamda çok istiyor. Lider, iddialı bir stoperden geçtim. Olası Denayer hamlesiyle birlikte nefes alabileceğimizi düşünüyorum. Kalite ve yeterlilik belki tartışılır ama iş görme noktasında hocanın eli güçlenir.

Maicon'un olası ayrılığı halinde "lider, iddialı" stoper gündemi tekrar doğar. Şu isim olur diyemem, Ağustos ayı fırsatlarla dolu. Her an karşınıza bir fırsat çıkabiliyor ve maliyetsiz şekilde o transferi bitirebiliyorsunuz. Yeter ki iş son güne kalmasın ve "Cris" gibi mecburiyetlere girişilmesin. Gerçi orada Ujfalusi sakatlığını kim tahmin ederdi ki.

Galatasaray'ın futbolcu satmaya ihtiyacı var. Eksik noktalar var ve onları tamamlamanın yolu "satış". O teklif hangi futbolcuya gelirse gelsin, geldiğimiz nokta itibariyle kimse olmazsa olmaz değil. En azından bunun dışına çıktık. Gerçi bazı isimler var ki teklif almaları halinde herkes memnun olur. O isimler de Maicon, Feghouli ya da Belhanda diyeyim. Alternatif üretmenin daha mümkün olacağı isimler.

Tutuculuk yapamıyorum. Burada övdüğüm isimler oldu, inadına savundum ki bu ayrı bir konu. Bir de işin "gerçekler" kısmı var ve ilk andan itibaren düşüncem "teklif alan ismin gitmesi" gerektiği. Maicon'a da Brezilya'dan ilgi olduğu ve Flamengo'nun teklif yaptığı yazılıyor. 5-6 milyon avro gibi bir bonservis kazanmanın da olası olduğunu düşünüyorum.

Bu rakam maksimum. Fazlasını beklemem, Galatasaray'a geldiği bonservis üzerinden de yorumlamam. İçinde bulunduğumuz şartlar itibariyle yorumlamak gerekiyor. Ayrıca Maicon'un Galatasaray'da geçirdiği 1 sezon da unutulmasın. Şu gün 5-6 milyon avro gibi bir rakam bize nefes aldırırdı.

"Zaten stoper ihtiyacı var, bir de Maicon satılır mı" söylemi de doğru bir yorum. Maicon'a rağmen stoper arıyoruz, onun sonrasında bir anda Serdar Aziz / Donk (Ahmet Çalık) ikilisine kalıyoruz. Denayer de kurtarmaz, mutlaka iddialı bir hamle gerekir. Orada da fırsatları kovalamak lazım ve tarz noktasında Galatasaray'a uyacak stoperler var.

Abartıldığı kadar kötü bir stoper olduğuna inanmıyorum. Hatta Akhisarspor karşısında gösterdiği performansı da fazlasıyla beğendim. Risk aldığımız ve savunmayı mümkün olduğu kadar öne çıkardığımız anlarda dahi ağır kalmadı. Çok yerinde müdahaleleri vardı ama bu pek konuşulmadı. Geçen sezon hiç dinlenmemesi ve maç trafiğini atlıyoruz.

6 yorum:

  1. Savunma yapmamız gereken maçlarda maicon gibi uzun ve ebatlı stoperler çok iş yapiyor,5-6 milyona hayır deme luksumuz yok ama bu paraya 2 stoper,orta saha alabilcekmiyiz orası muamma,maiconun s.ligi tecrübesi de var bunu unutmamak lazım

    YanıtlaSil
  2. maicon giderse yerine stoperde kimler kalıyor? serdar aziz, ozan kabak, ahmet çalık. donk demek istemiyorum çünkü devşirme stoperlerden hiç haz etmem.

    serdar aziz geçmişten itibaren milli takım formasını çokça kez giymiş yetenekli bir stoper. geçen sezon 27 lig maçında görev yaptı. as kadroda mutlaka olmalı.

    ahmet çalık da geçmişten itibaren milli takım formasını çokça kez terletti. gençlerbirliği döneminde oldukça iyiydi. bize geldikten sonra düşüşte. fatih hocanın elinde tekrar değerlenir mi bilmiyorum.

    ozan kabak. 18 yaşında altyapıdan çıkan bir cevher. zor zamanda çıktı geldi. u14ten beridir milli takım forması giyiyor. ahmet çalık olmazsa ozanın sık sık oynatılmasından yanayım. kaldıramaz edemez düşünülmemeli oynatılmalı. bülent korkmaz böyle böyle çıktı.

    alacağımız stoper konusunda ise senin ve herkesin görüşlerine katılıyorum. hızlı ve lider stoper zor ama keşke alınsa. o zaman şampiyonlar liginde bir iddiamız olabilirdi. şu anki şartlara göre hızlı bir stoper alınsa bile yeter derim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için de önce olacakları görmek gerekiyor. Kimse gitmeden bir plan ortaya koymak imkansız.

      Sil
  3. Akhisar maçında gayet iyiydi. Maicon kalmali denayer de kiralanirsa is tamam olur. Gerekirse Donk da stopere geçer. Bize iki tane orta saha lazım orta sahamız akhisar maçında dökülüyordu ve yedekte sadece selçuk vardı ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaragücü maçında da iyi bir sınav verdiğini söyleyebilirim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir