24 Ağustos 2018 Cuma

Marcos Rojo & Galatasaray, bir taşla iki kuş vurma ihtimali


Aslında Fatih Terim'e uyacak en önemli stoper tipi. Sol ayaklı, sol bek gibi de oynayabilecek, hızlı bir stoper. Marcos Rojo'nun yüksek bir profil olduğunu düşünüyorum ve transferi durumunda da birçok sorunu çözebilirdi. Manchester United'den ayrılmak istemesi ihtimal doğursa da Mourinho'nun Darmian ve Rojo'ya karşı farklı bir tutumu var, bırakmıyor.

Fenerbahçe için adı geçse de Diego Reyes hamlesi yaptılar, onlar adına Rojo ihtimali kalmadı. Stoper arayışındaki Galatasaray'ın gündemine mutlaka girecektir ve bu noktada Fatih Terim / Mourinho dostluğu belki bir ışık yakar. Keşke kiralayabilsek diyeceğim futbolcuların başında geliyor. Yaşadığı tüm sakatlık sorunlarına rağmen.

Manchester United günleri beklediği gibi ilerlemedi. Özellikle geçen sezon sadece 12 maç oynayabildi ki bunların 9'u ligdeydi. Manchester United günlerindeki sakatlık geçmişi bir hayli kabarık. Geçtiğimiz sezona sakat girmişti, geri döndüğünde de beklediği şansı bulamadı. Stoper pozisyonunda bugün dahi sorun yaşıyorlar ama Rojo'nun mevcut rotasyonda pek bir şansı görünmüyor.

Çok fazla alternatif de yok. Ya Marcos Rojo ya da Martins Indi diyebiliyorsunuz. Martins Indi daha atletik ama kontrolsüz bir futbolcu. Ondan yeni bir Denayer çıkar mı bilinmez. Marcos Rojo ise daha oturaklı, sağlam bir isim. Sağlıklı bir Rojo'nun seviye atlatacağına inanıyorum ve olası Maicon / Rojo hattı da hiç fena durmuyordu. Birbirini tamamlayabilecek ikililer.

Rojo'nun sol bek oynayabilme durumu da bu transferi istememin diğer nedeni. Geriden oyun kurabilen, hızlı, ayakları yere sağlan basan, Maicon gibi odak sorunu yaşamayan bir isim. Maicon / Rojo hatında savunmanın teknik özelliği de çok yükseliyor. Rojo'nun topla çıkışları önemli ve Badou Ndiaye hamlesiyle birlikte savunmacılar zaten rahatlayacak. Çünkü oraya girecek bir de Fernando var.

İhtimali zorlamak, ikili ilişkileri ortaya koymak gerekiyor. Stoper alınacaksa bana göre olabilecek en iyi ihtimal. Rojo'yu Vermaleen'in de önüne koyuyorum, her ikisinin ortak noktası sakatlıklar olsa da Rojo'nun sahada kalma durumu daha fazla. Sol ayaklı, hızlı ve teknik özelliği olan stoper tadından yenmez. Bir de sol bek oynayabilme durumunu ortaya koyarsak bir taşla iki kuş vurmuş olacağız..

15 yorum:

  1. Oyuncu satamazsan kimseyi alamiyorsun işte. Gomis yok pahasına gitti sadece Emre Akbaba'dan ortaya çıkan açığı kapattı. Fenerbahçe Guiliano+Josef'den 22 milyon kazandı. İstediği transferleri yapıyor. Biz ise kiralık oyuncu arıyoruz. Onlari da geç kalarak elimizden kaçıriyoruz sürekli. N'diaye bile bitti derken bir hafta geçti daha gelemedi. Çok yazık gerçekten... Emre Akbaba'yi Fenerbahceye kaptırmak üzereydik nerdeyse. Denayer'i Lyon aldı biz bakınırken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fenerbahçe yönetimi ve dolayısıyla comolli transferde genç yetenekleri satın alacağız tecrübeli isimleri kiralayacağız şeklinde bir politika güttüler. ki bu borç içinde olan her kulübün izlemesi gereken bir yol.

      kadroda yaşı elvermekte ve piyasası olan oyuncuları ise çok iyi fiyatlara sattılar. transfer dönemini en akıllı geçiren kulüp oldular. çünkü gerçekten akıllıca işler yaptılar.

      geçen seneki galatasaray yönetimi ise tam tersini yapıp gençleri kiralarken ne kadar yaşı elvermekte olan oyuncu varsa satın aldılar.

      sonuç olarak şu an fenerbahçenin yeni yönetimi aziz yıldırım dönemindeki yanlış hameleleri çok iyi değerlendirerek kadroyu ucuz maaşlı ve yetenekli gençlerle doldurdu.

      galatasarayın yeni yönetimi ise dursun özbek dönemindeki yanlış hamleleri düzeltemedi. sadece gomisi satabildi. ve kadroda yaşı elvermekte olan maaşı kabarık yedek kalan oyuncular hala mevcut. üstüne üstlük kadroda emre akbaba dışında satın aldığımız genç yetenek yok. diğer hepsi altyapı.

      yani bu ortamda tabii böyle devam ederse fenerbahçenin yükselişe geçip galatasarayın düşüşe geçeceğini görmek zor değil...

      Sil
    2. Yol doğru da kiraladıkları isimler hiç ucuz değil. Tabii paran varsa doğru bir yol gibi görünüyor.

      Sil
  2. maicon'dan artık hayır gelmez. gönderilmek istenen bir adam oynamaz. ben olsam ben de oynamam.
    serdar sağa geçer böylece. rojo ile süper olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocayı görmek lazım, ne düşünüyor, ne diyecek ya da. Maicon'u motive edebileceğini düşünüyorum.

      Sil
  3. aradığımız stoper özelliklerine genel olarak uyan bir isim. ama hiç para ödemeden getirebileceğimizi düşünmüyorum. manchester united cüzzi de olsa bir kiralama bedeli isteyecektir.

    şampiyonlar liginde yer alacak bir kulübün yönetiminin böyle akıllı hareketler yapıp rojoyu getirmesi gerekir. ama hiç umudum yok açıkçası. çünkü alacağız satacağız muhabbetleri çok geç yapıldı ve icraatte ise daha da gecikti.

    yönetime olan güvenimi şu 1 hafta belirleyecek. yönetime olan güvenimi kaybetmemem için bu 1 hafta sonunda kadroya baktığım vakit rahatlama hissetmeliyim. aksi halde bu eksikleri olan takımı fatih terim de kurtaramayacaktır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rojo'yu o şartlarda bırakmazlar. Zaten kiralayabiliriz ancak, orada da Mourinho'nun insafı konuşur.

      Sil
  4. Fener adami istanbula getirdi bile biz hala bir haftadir p.tesi gelecek denen ndiyeyi bekliyoruz.

    Cris almaguer tamas frank de boer muamelesi yapilan kiralik gizden cikarilip masadan donen Maicon umarim profesyonelliği bozmadan oynar Terim Maicon'a ne diyecek merak ediyorum.

    Rojo asla a sinif ust düzey stoper degildi blind gibi manuyu haketmiyordu ama bize cok bile. Umarim gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirdi de çok büyük fark yaratacağını düşünmüyorum. Diego Reyes ismi iyi alternatif ama büyük bir kalite değil.

      Sil
  5. Martins Indi nin adi var ama sakar ve kotu stoper bek icin teknigi zayıf. Tandem icin hic guvenilir bi adam degil uzak olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer de kağıt üzerinde güvenilir durmuyordu. Hız ve atletizm ön plana çıkar. Hoca isterse hayır denilemez.

      Sil
  6. feghouliyi federasyona bildirilen kadrodan çıkarırım yerine 2. forveti alırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama parasını ödemeye devam ederim diyorsun. Sezon sonu da bırakırken üzerine para verirsin.

      Sil
    2. Sadece Modesteyle 60 maç çıkar mı? yabancı stoper mi almayalım sakatlık ceza riski yuksek Donk stoperde kötü Ahmet yetersiz. Feghouli her türlü araplar çin hariç bizde kalır kimse 3.85 vermez zaten. Valencia West Ham da kadro dışı kalışı nedenmiş biraz belli sermiş gibi.

      Feghouli şu an olmasa da olur parasını zaten vericez her türlü. Araplara satarsın oyuncuyu iknaya bağlı Feghouli iyilikle yola gelmez Valencia West Hamla da iyi ayrılmadı. Hatta belki hiç oynamazsa gitmeye razı olur. Arapların alması da bağlantı işi menajer işi.

      Sil
    3. Olmaz, mutlaka alternatif gerekecek. Forvet için 2. yabancı hakkımı da harcardım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir