11 Ağustos 2018 Cumartesi

Mariano sahada olduğunda Galatasaray'ın oyun aklı çok yükseliyor


Linnes'i seviyorum. Özellikle de Fatih Hoca'nın göreve geldikten sonra gösterdiği gelişimin altını ısrarla çiziyorum. İyi ve sorunsuz bir görev adamı. Mariano'yu ise bambaşka bir sınıfa sokuyorum. Seviyesi bambaşka bir yerde ve o sahada olduğunda Galatasaray'ın oyun aklı çok yükseliyor.

Orta sahanın ortasını Donk / Fernando ikilisine bıraktığımızda Mariano'nun önemi daha da ön plana çıktı. Bu orta saha yapısıyla üretken olmak neredeyse imkansız. Haliyle oyun kanatlara yıkılmak zorunda ve geriden oyun kurarken de Mariano / Nagatomo gibi isimler ön plana çıkacak.

Ben onlara Maicon'u da ekliyorum. Onun da geriden çıkışlardaki katkısı ve hücuma desteği önemliydi. Bazen gereksiz riskler alsa da bu orta saha yapısında bunları yapmak zorunda kalıyor. Bu sezona iyi başlayan isimlerden.

Mariano'nun uzun bir sakatlıktan döndüğünü eklemek lazım. Hazırlık kampının çoğunu da bu yüzden kaçırdı. Galatasaray'ın en güçlü taraflarından biri Linnes / Mariano rotasyonu. Geçen sezon ağırlıklı olarak Linnes'i izlesek de kırılma anlarında Mariano sahadaydı.

Ankaragücü maçına bakınca da Galatasaray'ın hücumda üretken olduğu hemen hemen her anda Mariano'nun imzası var. Belki 90 dakika boyunca o kanadı forse edemedi ama hücumu zorladığı en anda da etki yarattı. Önünde oynayan futbolcuyu da ihya etmesi cabası. Onyekuru'nun performansında da payı olduğunu söyleyebilirim.

Yeri geliyor her iki ayağını kullanabiliyor. Çalım özelliği var, çizgiye inebiliyor, iyi ortalıyor ve sıkıştığın anda sürpriz şut özelliği de var. Bir hücum bekinde arayacağın her özellik var ve Fatih Hoca'nın düzeninde de beklerin hücuma katkısı önemli. Riera'yı bu yüzden sol bek yapmıştı, geriden oyun kurabilmesi ve teknik özelliği itibariyle.

Geçtiğimiz sezona oranla Mariano için daha ısrarcı olacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde sahaya akıl koyma noktasında Mariano'nun kalitesi ve tecrübesi önemli olacak. O arenada ezilmeyecek futbolcularımızdan biri. Sakatlığının ardından iyi dönmesi de önemliydi. Çoğu futbolcumuzun performansının düştüğü ortamda Mariano ve Maicon'un bu görüntüsü umut verici..

2 yorum:

  1. Kadroda Fatih hocanın tarzına uygun isimleri yazalım: Muslera, Mariano, Serdar, Nagatomo, Garry, Henry, Sinan, Muğdat, bir de geçen sezondan Denayer, Fernando

    Fatih hoca genellikle hızlı ve çevik oyuncuları sever. Bu isimler haricinde diğer hiçbirisi hocanın tarzına uymuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ve Feghouli'yi yok sayma bence. Belhanda'nın temposunda sorun yok ama iyi başlamadı. Feghouli de merkezde oynatılırsa hocanın kalemi oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir