31 Ağustos 2018 Cuma

Ömer Bayram Galatasaray'da


Forvet gündemi içinde pek konuşulmasa da yerli bir sol bek alternatifi bulmanın önemi büyüktü. Nasıl olsa Linnes var denilerek işin içinden çıkmak zor. Linnes her iki beki de yedekler ama maraton içinde tek başına devam etmesi zor.

Mariano / Linnes ile ülkenin en iyi sağ bek rotasyonuna sahibiz. Nagatomo'nun da ülkenin en iyi sol beki olduğunu düşünüyorum. Nagatomo'nun her ne kadar istikrarı yüksek olsa da arkası boş. Olası bir talihsizlik halinde orayı en iyi şekilde doldurmamız lazım.

Carole'yle devam etmek hem futbolcunun durumu, hem de yabancı sınırı itibariyle imkansızdı. Yerli alternatiflere baktığımızda da katkı sağlayabilecek birkaç isim vardı. Umut Meraş'ı konuşuyorduk mesela, genç ve potansiyel sahibi bir sol bekti. Ama ismi dillendirilmeye başlayınca bir anda bonservis yükseldi ve transfer zorlaştı.

Ömer Bayram'ın önemli bir yükselişi var. Kayserispor günlerinde de konuşuluyordu, Akhisarspor performansıyla ise Milli Takım'a kadar yükseldi. Sözleşmesinin sezon sonunda bitiyor olması bizi bu transferde avantajlı kıldı ki bana sorarsanız mali şartlar gayet uygun.

Ömer Bayram iyi bir hücum beki. Savunma tarafında eleştirilecek yanı çok olsa da Fatih Hoca'nın düzeninde hücum beklerinin kıymeti var. Bu size maç içinde de hamle şansı tanıyacak. Hızlı, temposu yüksek, takıma enerji katacak bir isim. Hücum tarafında birçok özelliğini öne çıkarırız, savunma konusunda ise yüksek beklenti sahibi olmamak lazım.

Milli Takım'a çağrılmaya başlanan bir sol bek. Süper Lig içinde kendisini fazlasıyla kanıtladı diye düşünüyorum. Zaten Nagatomo gibi bir kozumuz var, Ömer Bayram da onun arkasını mümkün olan en iyi şekilde doldurur. Transferin önemi zaten mali şartlar çerçevesinde. Ayrıca 27 yaşında bir futbolcu, uzun yıllar hizmet verecektir..

21 yorum:

  1. Doğru bir transfer bir de maddi yönünü gormemiz lazım transferin

    YanıtlaSil
  2. Tarihimizin en iyi bek 4lüsü olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihimizin olamaz, o büyük ütopya oldu.

      Sil
    2. Ergün, Küçük Hakan-Fatih, Capone 2.en iyi diyelim o halde :)

      Sil
  3. Tarihimizin en iyi 4lüsü tanimina katiliyorum, Nagatomo varken alinmasi da cok iyi oldu yani takima adapte olana kadar oynamasi da acil degil, mali sartlar da uygun daha ne olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihimizin asla değil ama son dönemin en iyi bek rotasyonu.

      Sil
  4. Iyi transfer buyuk takim sol beki hucumdan devsirme olur zaten. Zamaninda 2.5n euroyu Caner'e cok gorenlere selamlar Adnans beyler...

    Omer iyi transfer ama linnes varken elzem sayılmazdı. Kaca aldik belli degil??

    Tolgaya 3m bonservis 2m maas verdik fb 0 bonservis bizden dusuk maasla bagladi. 300m euro borc cok normal. Jardeli Gomisi Lincolnu bu sartlarda satarsan iki yakan tabi bir araya gelmez. Is bilmez çavuşlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'i de ekonomik kullanmalı. Bu maratonda hem sağ hem sol beke alternatif olmak zor.

      Sil
  5. Maicon'u 3m a kiralasaydik ne b.. yiyecektik bilgisi olan??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin hocam herkes diyor ki mutlaka bir bildikleri vardir ama cok acik goruluyor ki yok, resmen panik transferi ve adam satip bütce kapatma olayi, yeni yönetim tam bir bakkal mantigiyla isliyor, Cenk Ergün bunlarin yaninda büyük vizyonermis, adama haksizlik etmisiz.

      Sil
    2. Şu an Donk'un stoper ihtimalini konuşuyorduk. Gerçi hala konuşuyoruz :)

      Sil
  6. hiç beğenmedim! marcelo varken bu adam alınmaz. yönetim istifa!
    (bu tip taraftar olmak zevkliymiş) :)

    YanıtlaSil
  7. Burak bu arada blog basligi yazi fontu cok şık olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Maliyet aciklandi harika transfer...

    YanıtlaSil
  9. Bu rakamlara 1.ligden oyuncu oyuncu aliyorsun Omer kendi insiyatif koymuş tipki Muğdat ve Emre Akbaba gibi. Yoksa zaten oyuncu alamaz bu beceriksizler. Galatasaraylı oyuncuları bile zar zor alabiliyoruz.

    Milletin 12 ye onlibero sattigi ulkeye as stoperini 3m a kiraya gol kralini 6m a satabilme becerisi ancak var 6 icinde cok uğraşmışlar 4 mus ilk teklif vay be.

    YanıtlaSil
  10. Ömer beni bırakın demiş sanırım.Yönetime bak be ne güzel.Futbolcu Galatasaraylı olduğunu belli etmese transfer yapamazlardı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir