26 Ağustos 2018 Pazar

Oumar Niasse & Galatasaray, istisnasız her dönem gündeme gelir


Niasse'yi 2 ay önce yazmıştım, ondan 6 ay önce de yazmıştım, ondan 1 yıl önce de. Türkiye'den ayrıldığı günden bu yana istisnasız her dönem gündeme gelir. Bugün de konuşuluyor olması sürpriz değil. Bu geçen yıllar içinde Niasse'nin yükselen bir kariyeri var ve Everton'un mevcut durumunda da çok iyi bir bonservis bedeli olmadıkça ondan vazgeçmesi çok zor.

Cenk Tosun'un en önemli alternatifi durumunda ve Premier Lig'de biten transfer dönemini düşününce hamle yapma şansları kalmıyor. Haliyle de gün itibariyle Niasse'den vazgeçemezler. Bunu da geçtim, rotasyonları için önemli gördükleri bir ismi neden kiralasınlar. Niasse'nin gelmek istemesi bir şey ifade etmez. Bu yüzden de transfer adına fazla umutlanmamak lazım.

Şu an en gerçekçi ve bize uyacak hedef Modeste. Tarz noktasında da Fatih Hoca'nın kalemi. Niasse'yi de yabana atmıyorum, imkan olsa da 2. forvet olarak keşke alabilsek. Niasse'nin hız ve ön alandaki mücadelesi çok daha büyük. Hareketli futbolcu, ön alanda baskı yapan, patlayıcı özelliği yüksek. Modeste / Niasse ikilisinde büyük bir kalite yatıyor. Belki Ocak ayı düşünürüz, gün itibariyle imkansıza yakın.

Akhisar'da da potansiyeldi ve kalitesi onu Lokomotiv Moskova'ya taşıdı. Rusya'da daha da büyüdü, devamında 18 milyon avro'ya Everton yolunu tuttu. Ara dönemde biraz sallanmış olsa da yıllar içinde bu takımın rotasyonunun en önemli parçalarından biri olmayı başardı. Temposu çok yüksek ve Premier Lig için ideal isimlerden.

Gol noktasında iyi isim olsa, hatta Türkiye'de kendini kanıtlasa da ileride tek başına oynatıldığında karar alma noktasında sorun yaşayabiliyor. Bu yüzden onu daima çift santrafor olarak düşündüm. Tek başına oynattığınızda savunma arkasına sarkması, hızı, mücadelesi konuşulur ama çok basit golleri de kaçırabilir. Ya da sizi hücumda tutmaz, sırtı dönük oyunu yoktur.

2. bir forvetin gerekliliğine inanıyorum. Niasse düşüncesi de umarım Modeste'nin yerine değil de yanına düşünülüyordur. İmkansız gibi dursa da tarz olarak doğru bir isim. Stoper mi yoksa 2. bir forvet mi sorusu sorulmaya devam edecek. Son yabancı hakkı için vereceğimiz kararı merak ediyorum..

6 yorum:

  1. Sonradan oyuna girse de everton da oynama şansı oluyor. Bu yüzden kiralık veya yok pahasına alabilecegimiz bir oyuncu değil. O yüzden pek sanmıyorum olacağını bu işin. Sadece bi yoklanip geçilmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de alternatif işte. Olası sakatlık gibi durumlarda ne yapacaklar.

      Sil
  2. Feghoulinin lisansını iptal edip hem forvet hem stoper kiralayalım. Feghouli zaten 2022 ye kadar bizde güzellikle gitmez. sene sonu opsiyon devreye giriyor 4.2 ye serbest. Ocaka kadar mecbur kalmadıkça kadroya alma parasını öde. Belki böylece ocakta gitmeye razı olur.

    YanıtlaSil
  3. Cahill deniyor stoper bakiliyor bir yandan 2 forvet isteniyor deniyor kontenjan yok. Ne hesapliyorlar? Yerli stoper yada forvet var mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli stoper ya da forvet zor, aklıma pek alternatif kalmıyor. Birinden biridir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir