10 Ağustos 2018 Cuma

Premier Lig'de transferin bitme tarihinin altını ısrarla çizdik


Bir yandan "bildiğimiz, ne vereceğini kestirebildiğimiz" isim iyidir diyorum. Denayer ve Badou Ndiaye gibi isimlerin tutan kimyaları itibariyle de öncelik olarak düşünülmeleri doğal. Bir yandan da alternatif üretmemeyi anlamıyorum. Kayıtsız, şartsız bu isimleri düşünüyoruz ve Ağustos ayının ortalarına geldik.

Gerçi çok acelemiz yok. Transferin de son güne kadar süreceği bilinen bir gerçek. Premier Lig'de transferin bitme tarihinin altını ısrarla çizdik. Bu isimlerin Premier Lig içinde transfer yapmamaları önemliydi. Gerçi Denayer'den kuşkum yoktu da Badou Ndiaye'nin önceliğinin Premier Lig olduğu hep yazıldı.

Badou Ndiaye hamlesi gerçi yine zor. Ben hala "neden kiralasınlar" tarafındayım. İlk maçında ruh gibiydi, belli ki çok isteksiz. Ona da bonservisi Premier Lig içinden bir takım verirdi, Avrupa'da diğer takımların 10 küsür milyon avro'ları göreceğini sanmıyorum. Bana Stoke City'de kalması daha olası geliyor, adamların paraya ihtiyacı yok.

Umutlandıran kısım ise Stoke City'nin Sam Clucas transferi oldu. Badou Ndiaye tarzında bir futbolcu ve bonservisi yüklü oldu. Badou Ndiaye'yi ancak bu şekilde kiralamak mümkün olacak. Onun için de gerçi önemli kira bedelleri gözden çıkmalı. Haliyle aynı noktaya geliyoruz, Galatasaray'ın mutlak suretle satış yapması lazım.

Denayer konusunda ise aynı yerdeyiz. Her sezon aynı şeyleri konuşuyoruz. Talipleri var, City de o teklifleri değerlendirmek istiyor ama Denayer'in tek düşüncesi Galatasaray. Premier Lig'de transferin kapanması önemliydi, orada bir takıma kiralanması olasıydı. Celtic gibi takımların istediği yazılsa da Galatasaray ihtimali karşısında kayıtsız kalamayacaklar.

City'de şansı ya da ihtimali yok. Gelecek planları arasında da yer almayacak. Onların esas planı bonservis kazanmak ama şu aşamada öyle bir durumumuz yok. City'de de 1 yıllık sözleşmesi kaldı, kiralamak adına son sezon. Bu sefer opsiyonlu kiralama ihtimali zorlanmalı ve 31 Ağustos'u da beklememeli. Her ne kadar kuşkumuz yok desek bile Guardiola'nın işi belli olmaz.

Galatasaray'da transfer haberleri Badou Ndiaye, Denayer ve Emre Akbaba üzerinden dönüyor. 4. bir ismi konuşmaz olduk, anmıyoruz bile. Bu 3 ismin de mutlaka farkı büyük olur, transferlerini çok istiyorum. Her şeye rağmen alternatif üretmek gerekiyor, ya olmazsa üzerinden. Özellikle de Badou Ndiaye için..

8 yorum:

  1. Premier ligde takımında forma giyemeyecek olan satılık başka oyunculara da odaklanmak lazım. Su an kim var bilmiyorum ama eminim bi çok oyuncu çıkacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos ayının fırsatlar adına ideal olduğunu bu yüzden söylüyorum.

      Sil
  2. Sezon sonu yapilan aciklamalara bakiyorum da aylar öncesinden planimiz hazir vs. derken bugün Carole ile cikma durumumuz var ve basimizda Terim varken aksiyon almamiz gerekiyor diye bagirirken inanilmaz bir durum bu yasadigimiz; bu yeni yönetimin ne yapmaya calistigini anlayamiyorum. Fenerbahce o durumuyla Slimani'yi alirken biz direkt CL vizesi almis takimiz tek transferimiz var su ana kadar. Eger bu aksam bir kaza olursa bir cok sey tepetaklak gider, özellikle kupa olayi da tazeyken sonrasinda hamle gelse de fayda etmeyebilir. Bu sekilde gec gelen Feghouli'nin vs. Hali ortada, kisacasi durum hic ic acici degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne kadar planın hazır olsa da mevcut döviz kurunu tahmin etmen imkansız. Haliyle de tüm planlar bozulabiliyor.

      Sil
  3. 3 milyona Ndiaye yi kiralamaktansa bonservisiyle genç bi oyuncu transfer edilmesi daha mantıklı bence

    YanıtlaSil
  4. Bence fenerbahçe'den gelecek para bekleniyor transfer için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zannetmiyorum, çünkü gelse bile transfere harcayamazsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir