16 Ağustos 2018 Perşembe

SC nostalji #100; Yaser Yıldız


Galatasaray'a gelmiş ve tutmamış birçok isim var. Hatta bu konsept içinde yazmasını en çok sevdiğim olgu da "hayal kırıklıkları". Yaser Yıldız da o isimlerden biri işte. Galatasaray'a bonservissiz olarak katılmış, ya tutarsa üzerinden transfer edilmiş futbolculardan biri daha. 

Bu tarz transferler için "neden" diyemiyorum. Büyük bir maliyet yok çünkü, tutması halinde de önemli kazanımlar olabiliyorlar. Yaser Yıldız da Galatasaray'a geldiği dönemde alt liglerde sükse yapmış ve "ben buradayım" diyerek gelen bir isimdi. Yaşı 20'ydi ve merak ediyordum.

Beşiktaş altyapısından hatırlıyorum. Sakarya çıkışlı olsa da Beşiktaş'la hatırlanan bir isim. Sonrasında Denizlispor'la geçirdiği bir dönem oldu, sık sık kiralandı ve çok genç yaşlarda alt liglerde istikrarlı şekilde forma bularak gelişim şansı buldu.

Özellikle de Kartalspor forması giydiği dönemde ön plana çıkmıştı. İddialı bir gol sayısı olsa da sezon sonu sözleşmesi biteceği için sezonun 2. yarısında kendisine forma verilmedi. Belki de gelişimi adına engel unsuru olan ilk adım buydu. Yine de Galatasaray'a transfer oldu ve ciddi forma şansı buldu.

Galatasaray formasıyla toplamda 19 maçı var. 12'si lig, 4'ü Türkiye Kupası ve 3'ü de Uefa Kupası olmak üzere. Bu sürede de 3 gol 2 asist yaptı. Skibbe de Bülent Korkmaz da önemli şanslar verdi. O dönem sık sakatlıklar yaşıyorduk ve Yaser Yıldız da oradan sıyrılmayı başarmıştı. Geride bir hayal kırıklığı var tabii, beklentinin uzağında kaldı.

Ertesi sezon da Ufuk Ceylan'ın Manisaspor'dan transferindeki takasın bir parçası oldu. Sonrası düşüş zaten, kademe kademe biraz daha aşağı düştü. Son olarak Sarıyer'de forma giyiyordu. Yetenekli bir isimdi aslında, özellik anlamında bakınca arayabileceğiniz her şeyden vardı. Hızlıydı, sıçrama yeteneği, bitiriciliği gibi bir forvette arayacağınız iyi özelliklere sahipti. Neden olmadığıyla alakalı kendisi düşünecek..

2 yorum:

  1. bir macta sonradan girip biraz sonra kirmizi kart gordugunu hatirliyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir