20 Ağustos 2018 Pazartesi

Ufukta formasyon değişikliği mi var?


Fatih Hoca'nın maç sonu açıklamalarının altını çizelim. Özellikle transferle alakalı mesajı net veriyor çünkü. Geç kaldığımız bir gerçek, bu operasyonu Haziran / Temmuz aylarında gerçekleştirmek gerekiyordu. Ne zaman ki hoca devreye girdi ve mesajı net vermeye başladı, işte o vakit Emre Akbaba'nın transferiyle başlamak üzere hareketlilik başladı.

"Ndiaye'nin idari şartları yerine geldiği zaman pazartesi ya da salı günü kiralık olarak Galatasaray takımına katılacak."

Stoke City'e kira ücreti ödemeden bu transferi bitirmek çok büyük olay. Detaylıca konuşuruz ama kısaca özetlemek gerekirse takımın en önemli eksik parçasıydı. Badou Ndiaye'nin gidişinin ardından yokluğunu hissettik. Orta sahada tempo sorunu büyük ve Fatih Hoca'nın da tam kalemi diyebileceğim bir futbolcu. Bu hamleyle birlikte orta sahada tüm parçalar yerine oturmuş oldu.

"Emre ilk maçına çıktı, çok daha iyi işler yapacak. Gomis de bir süredir oynamıyordu o da iyi şeyler yaptı. Henry oyunun en hareketli oyuncusuydu. Her tür oyunu geri dönüşe sadık kalarak oynamak bizim için önemli."

Gomis'in takımda kaldığını düşünüyorum, bu noktadan sonra kendisini kazanırız. Emre Akbaba da beklediğimin üzerinde bir etki gösterdi. Onyekuru'nun etkisi büyük yalnız, yaşadığı büyük sakatlığın ardından yeni yeni forma bulmaya başlasa da hiç o arayı vermemiş gibi. Zaman içinde kendisini forvette izleyeceğimizi düşünüyorum, düzen o noktaya doğru evriliyor. Bildiğimiz bir kanat değil çünkü, her haliyle forvet özelliği ön planda.

"31 Ağustos'a kadar vaktimiz var. Eksik olan yerleri çok net söyledim. Hala merkez atak oyuncusunda ısrar ediyorum. Yuto'nun arkasına sol bek mutlak şart. Bir de stoper söylemiştim. Bakıyoruz."

Badou Ndiaye hamlesiyle birlikte alabileceğimiz yabancı futbolcu sayısı 1. O da stoper olur diye düşünüyorum ve atak oyuncusu / sol bek gibi hamleler için kontenjan kalmıyor. Atak oyuncusun da bir santrafor, hoca hızlı bir ismin altını ısrarla çiziyor. Belki de stoper aynı zamanda sol bek de oynayabiliyordur. Her şartta ayrılık kesin gibi, o konuda da Feghouli'yi düşünüyorum. Malatyaspor deplasmanındaki Guiliano gibiydi, hiç ısınmadı bile.

"Şampiyonlar Ligi'nde belki 2 forvet kullanırız, ikisi de çabuk oyuncular olur belki. Maçına göre değiştirebiliriz."

Ufukta bir formasyon değişikliği var. 2012'nin 4-4-2'si olabilir mi diye de düşünüyorum. Onyekuru forvette, Belhanda sol, Emre Akbaba da sağ kanatlarda. Bu konuyu daha detaylandırırız. Hamleleri görmediğimiz için şu şöyle olur diyemiyorum. Şu an Badou Ndiaye dışında bir isim bilmiyoruz, bu hafta içinde hareketlilik olacak.

"Emre Akbaba çizgide oynar. Merkez oynar. Forvet arkası oynar. Onu kaleye yakın oynatacağım ama Belhanda yerine falan bu düşünce yok. O sizin çıkarımınız."

Yukarıda yazdığım gibi, olası bir formasyon değişikliği kapıda. Ayrıca hoca ısrarla Belhanda'nın 8 numara olduğunu yazıyor. Belhanda ne kadar kötü durumda olsa da Emre Akbaba hamlesi onun üzerindeki sorumluluğu hafifletecek. Emre Akbaba'yı 8 düşünmemem bu yüzden, mümkün olduğunca rakip kaleye yakın oynamak zorunda. Belhanda'yla bambaşka özellikleri var, farklı futbolcular..

14 yorum:

  1. Son aciklamalardan benim anladigim Feghouli ya da Belhanda'nin gidecegi, Gomis bence de kaldi gibi ki zaten uyumlu forvet bulmak cok zor kesinlikle Gomis kalmali. Sola Aziz Behic alinabilirse yabanci hakkimizi da stopere kullanabiliyoruz umarim boyle bir kaynagimiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Feghouli gidecek, tahminim o. Aziz Behich de bonservis demek, bu zorlar bizi.

      Sil
  2. Gomisi ins satariz satmazsak seneye yatis yapip sonra bedavaya gider bknz.nonda baros.

    Aziz behich alinir bence gereksiz linnes iki beki de yedekler bosuna para harcamaya gerek yok.

    Feghouli ins satilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes iki beki yedekler de olası sakatlığı halinde ne olacak?

      Sil
  3. Belhanda ve akbaba emre colak engin baytar gibi merkeze destek veren ic ozellikli adamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin savunma tarafı kafamı kurcalıyor. Baytar ve Çolak resmen o takımın hamallığını yapıyordu.

      Sil
  4. Belhanda kaleye kosu yapmiyordu o ozellikte degil tincay sanli sasa ilic gibi degil yani feghouli bile daha iyi bu konuda. Emre ve onekuru forvete yakin oynamali belhanda arkada oynamali.

    YanıtlaSil
  5. her zaman diyorum gomis ve feghouliyi satsak elimiz rahatlar. stopere santrafora hatta sol beke de oyuncu alırız. açıklamalara göre gomis kalacak gibi. keşke yerine hızlı bir santrafor alabilseydik. görüyoruz ki eren de gomis de takımın hızına ayak uyduramıyorlar. alınacak hızlı bir santrafor onyekuru'nun gizli santrafor yönünü daha da ortaya çıkaracaktır. ndiaye sonrası hızlı oyun anlamında da gomisle erenle rakip kalede duran değil rakip kaleyi boğan bir görüntüye kavuşuruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırız da zaman daraldı, belli ki pek bir teklif yok. Sorun bu. Haziranda konuşmalıydık bunları.

      Sil
  6. Beyler bence 4-3-1-2 de olabilir. Yuto ve Mariano'nun hucumcu bek oldugu dusunulunce hicte kanat oyuncusuyla oynamaya gerek yok. Eboue ve Riera'nin ønlerinde kimse yoktu 2013'te. Selcuk-Melo-Hamit ønlerinde Sneijder.
    Bu kadroda da Belhanda-Fernando-Badou ve ønlerinde Emre Akbaba. Forvet ise Onyekuru-Gomis. Alin size en faydali sistem. Garry'de, Feghouli'de , Donk'ta hamle oyuncusu olurlar. Garry hicte iyi baslamadi sezona

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün tabii bu dizilim de. 4-3-2-1 gibi de düşünülebilirsin hatta.

      Sil
  7. Çin piyasasını kullanamadık.Umarım arap piyasasını kullanabilir ve iyi gelirler elde edebiliriz.Son 2 transfer döneminde 1 tane de olsa yüksek ücretlere oyuncu sattık.Her dönem bunu yapmak zor olsa da ben bu dönem ve ara transfer döneminde yüksek satış yapacağımızı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz da futbolcunu ne denli pazarlayabildiğinle alakalı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir