22 Ağustos 2018 Çarşamba

Umut Meraş & Galatasaray, Linnes ile her iki beki yedeklemek imkansız


Fatih Hoca, Göztepe maçının ardından tüm transfer hedeflerini açıkladı. Bunlar arasında da alternatif bir sol bek var. Linnes'in her iki beki yedekleyebileceği söylense de olası bir sakatlık halinde alternatif şansı kalmıyor. 

Yerli bir sol bek gerekliliği olduğunu düşünüyorum. Badou Ndiaye haricinde atabileceğimiz bir tane yabancı hakkı var, o da stoper olur. Olası bir yabancı ayrılığı sonrasında ise forvet ihtimali belirir. Bu anlamda sol bek için yabancı bir isim alamayız.

Şu günlerde hem stoper hem de sol bek oynayabilecek futbolcu bulmanın da zor olduğunu düşünüyorum. Yerli sol bek adına da ödenecek bonservis önemli. Akhisarspor'dan Ömer Bayram, Bursaspor'dan Aziz Behich ya da Kayserispor'dan Atila Turan gibi isimleri transfer etmek zor. En azından iyi bir satış yapmamız lazım ki transfer için daha ciddi adımlar atalım.

Boluspor'lu Umut Meraş'ın ismi de bir süredir konuşuluyordu. 22 yaşında ve gelecek vaat eden bir isim. Boluspor altyapısından yetişti ve A takıma yükseldiği günden bu yana istikrarlı olarak oynuyor. Her geçen dönem daha da üzerine koyduğunu düşünüyorum. PTT 1.Lig adına fazla bir isimdi, transferi oldukça doğal. Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için de Boluspor'un bonservis beklentisi var.

Çıkan haberlere bakınca 1 milyon tl'lik bonservis bedelinden bahsediliyor. Bu rakam Galatasaray'ı zorlamaz ve daha iyi bir alternatif bulabileceğimizi düşünmüyorum. 1.Lig'in en iyi sol beki ve teknik özelliğiyle ön plana çıkıyor. İyi bir hücum beki olduğunu düşünüyorum, Nagatomo adına iyi bir alternatif olacaktır.

Alternatif sol bek ihtiyacı listenin son sıralarında olsa da gerekliliği var. Dediğim gibi, sadece Linnes ile her iki beki yedeklemek imkansız. Şampiyonlar Ligi, lig ve Türkiye Kupası derken maç trafiği çok sıklaşacak. Geniş ve kaliteli bir kadroya ihtiyacımız var. Görünen o ki kısa vadede alttan da sol bek gelmeyecek. Bu maliyetteki Umut Meraş'ı kaçırmamak lazım..

10 yorum:

  1. Çocugu tanımıyorum ama açıktan bozma Eren Albayrak'tan iyidir bence sene başında Ferhat'ı (öztorun) zorlayabilirdik altyapı kontenjanı da dolardı. 1m TL yani 150bin euro para değil doğruysa iddia edilen.

    Ömer Bayram da iyi bir hucum beki ama akhisar ucuza bırakmaz. Belki Ahmet Çalık'la takasa girilebilir yabancı stoper alınırsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ın sezon sonu sözleşmesi bitse de zor.

      Sil
  2. Bu dakikadan sonra oyuncu satmadan transfer yapmaz Galatasaray...İyi bir bonservisle oyuncu satılırsa bildirimler de gelmeye başlar.

    YanıtlaSil
  3. Sabri bedavaya gelir maksat tasarruf etmek ve beki yedeklemekse eger, diger türlü bana göre de gencler gelsin ama ben Umut'un direkt Galatasaray A takim seviyesinde oldugunu düsünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekten bahsederken bir anda sağ beke kaydı konu :) Sabri Sarıoğlu son durumuyla o seviyede mi peki. Ortaya bir seviye koydunuz ama altı dolmadı.

      Sil
    2. Iki beki de Linnes ile yedeklemek riskli hipotezinden yola ciktim ki bence de öyle ve sag beki Sabriyle bedavaya, sol beki de Linnes ile yedeklemek mümkün amac tasarruf etmekse demeye calistim. Linnes'in solda gayet güzel maclari var birkac tane asisti bile var hatta, orayi bence X bir bekten cok daha iyi yedekler, Sabri ise uzalip kisalmaz bir oyuncu bana göre bildigimiz Sabri'den cok da kötü olmaz hem de yerli hem de altyapidan daha ne olsun.

      Sil
    3. Sabri Sarıoğlu'nun yürümeye hali olduğunu hiç zannetmiyorum.

      Sil
  4. umarım olur, ben de denemeye değer olduğunu düşünüyorum: teknik, genç, hırslı, hesaplı ve yerli. en kötüsü olur ve tutmazsa da kupa maçlarında nagatomo yorulmaz. -dw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyeli olan bir isim. Hiç izlemeden "ondan olmaz" hükmü çok ağır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir