22 Eylül 2018 Cumartesi

Akhisarspor maçında Feghouli adına son bir şans imkanı doğdu


Feghouli konusu Galatasaray adına büyük bir bilinmezdi ve Fatih Hoca'ya bu sorunun sorulmasını bekliyorduk. Geç de olsa o soru geldi. Hocanın da yanıtı "çalışmak" oldu. İdmanlarda ne olup bitiyor bilmiyorum. Böyle bir ismin kolaylıkla kenara atılacağını düşünmemekteyim. Hocanın bir beklentisi var, belli ki Feghouli bunu karşılamıyor.

Belhanda da eleştiriliyor mesela. Yine de ilk fırsatta Belhanda geri dönüyor ve Şampiyonlar Ligi'nde ilk 11'de sahaya çıkıyor. Feghouli ise 18'de dahi yok. Çok büyük bir isim, ben de kazanılmasını isterim ama 18'e dahi alınmayacak noktaya geldiyse de burada kendisini sorgulayacak isim Feghouli olacak.

Geçen sezon temposunu eleştiriyor ve yaz kamp döneminin onun adına artılarından bahsediyorduk. Kamp dönemi de geçti ama Feghouli'nin temposunda iyiye yönelim yok. Sonrasında kenara alındı ve neredeyse forma yüzü dahi göremedi. Bu saatten sonra görebilir mi muamma. Tabii keşke kazanılsa, Feghouli gibi bir ismin 28 yaşında geldiği bu nokta kabul edilemez.

Yaz döneminde transferin konuşulan isimlerindendi. Bu tarz isimlere Arap yarımadasının ilgisi büyük ve Gomis'in gittiği takımdan Feghouli için de teklif geldiği konuşuluyordu. İkili adına konuşulan rakamın 16 milyon avro olduğu söylendi. Feghouli'nin ise ben Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağım dediğini biliyorum. Belhanda da gelen teklifler karşısında aynı yanıtı vermişti.

Hata bizlerin tabii. Öyle maaşlar veriyoruz ki Arap yarımadasında dahi bu rakamın çok üzerine çıkmak mümkün olmuyor. İstanbul, Şampiyonlar Ligi, bol maaş ekseninde de futbolcu ayrılmak adına gönülsüz oluyor. Avrupa'yı geçtim, bu maaşlarla ya Arap yarımadası ya da Çin. Feghouli adına da bu günlerde transfer dönemini kapatmamış olan Birleşik Arap Emirlikleri konuşuluyor.

Akhisarspor maçında Feghouli adına son bir şans imkanı doğdu. Belhanda cezalı ve Emre Akbaba'nın üst üste maçlar oynamasından kaynaklı bir yorgunluk durumu olabilir. Eforlu oynuyor çünkü, koşu mesafelerinde genelde ilk sırada. Olası rotasyonda da 10 numara adına en ciddi aday Feghouli gibi duruyor. Yine de Lokomotiv Moskova maçında 18'e dahi alınmamışken Akhisar karşısında 11 başlar mı bilemiyorum..

23 yorum:

  1. Isin gerçeği feghouli ile pazarlık. Adam gitmiyor 4 yilda daha 18m euro alirim diyor. Bizde hakli olarak maasina göre performansını yetersiz gördüğümüz ve euronun 7 tl yi gecmesi üzerine odeme imkânmızın kalmadığı ucreti ödememek icin oyuncuya karsi kararlı davranip hic oynatmiyoruz.

    Rotasyonda kullanırsak feghouli sozlesmesini burda tamamlar. Oynatmazsak degeri duser varsayimini gecelim araplar cin haric bir yere gitmesi mumkun degil zaten. Kararli olmak durumundayiz. Hic oynamayacagindan emin olursa belki araplara gitmeyi "belki" kabul eder.

    Tahminim avrupayada kiralanabilir kiralama bedeli almadan maaşınında yarisini biz ödeyerek feghoulinin istedigi gibi avrupada oynayabilir. Kârımız zarardan kâr olur. Bence oyuncuyla anlasmadan forma verilmemeli. Kavga edelim demiyorum. Bakiniz Nigel De Jong'u da gonderemedik sonrasinda ikna oldu ve oynayarak gitti.

    Belhanda menajeri değiştirmiş bu da bizim icin olumlu olur gibi. Ocak ayinda once oyuncu satmak zorundayiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kullanalım tarafındayım ama hoca düşünmüyor ve bir bildiği vardır deme durumundayım. Feghouli kalitesini daima kazanma taraftarıyım yoksa.

      Sil
  2. Erzurum ya da akhisar macinda 18 e alinabilir. Ilk 11 oynayabilecek durumda mi onu bilmiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç kadrosunda hep birlikte göreceğiz. İhtimal yüksek ama ben de 11'de beklemiyorum.

      Sil
  3. derhal bu adamdan ve belhanda'dan kurtulmalı 2 adet ndiaye bulmalıyız. ndiaye bizim malımız değil sonuçta geri dönecek.

    özellikle fransa'da yapılacak iyi araştırmalarla "tam ndiaye" olmasa bile "çakma ndiaye"ler bulabiliriz ve takımın çehresi değişir.

    fernando önünde 2 ndiaye.. 2 de hızlı kanat, bak keyfine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou Ndiaye için Ocak ayında bir alternatif gerekir. Sonrasında onun yerini alması adına. Bruma varlığında gelen Garry gibi. Fernando önü iki Badou konusunda yaratıcılık problem olabilir yalnız. İki Badou arkasında Jorginho tarzı bir regista isterdim, o durumda Fernando boşa çıkar.

      Sil
    2. haksız değilsin ama tr liginde bence iş tamamen hız ve dinamizm. pres, boğmak vs. ligde sıkıntı olmaz.

      Sil
    3. Aslında Avrupa'da sorun olmaz o dinamizmle. Lig için biraz daha yaratıcılık ve hücum lazım. 2 Badou + önünde 10 numarayla da oynayabilirsin.

      Sil
  4. Geçen senenin transferleri arasında beni en çok heyecanladıran isimdi. Kanattan oyun kuran, savunmaya yardım eden, göbekte oynayabilen, uzaklık tanımadan çerçeveyi gören, adrese teslim pas atabilen klas kelimesinin karşılığı futbolcu. Bu özelliklerinin yarısını bile göstermedi. Terim klas futbolcu sever o bile oynatmıyorsa karakterinde bir sorun mu var diye düşünmeden edemiyorum. Gönlümden geçen orta yol bulup gidecekse bile oynayarak gitmesi. Biraz gözümüzün pasını silsin yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ay bu transferi konuştuk, nöbetler tuttuk. Kötü hali dahi iyi istatistikler sahibi ama bu temposuzluğa bir tanım bulamıyorum.

      Sil
  5. Muhasebede yapilan yanlis hesaplamalar sonucu tek care Feghouli'nin gitmesiydi ve o da kalmayi isteyince forvet alamadik bu nedenle cezalandiriliyor diye bir seyler yazilip ciziliyor ne kadar gercekci bilemiyorum ama kosmayan Feghouli de asist ve gol yapabiliyordu gayet bu kadar uzun süre kesik yemesini ben de mantikli bulmuyorum. Oyun akli cok yüksek ve tam tersi oynayarak acilan bir oyuncu bence hoca yanlis yapiyor zira Sinan'a verdigi sanslari Feghouli'ye verse takim adina cok daha yararli olur. Sinan bu sene tabelada hic yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış hesap var mı yok mu bilmiyorum ama ismi geçen profesyonelin işinin son verilmesi doğru olduğuna işaret.

      Sil
  6. Antrenmanlarda kendini gösterdiyse oynar ama kendini göstermediyse hoca Eren'in arkasında Garry Sinan Henry üçlüsünü oynatır veya Henry daha bi ikinci forvet gibi oynar yine de Feghouli oynamaz.O gün spor salonundan paylaştığı fotoğraf göstermelik mi yoksa gerçek mi bunu görmüş olacağız bu akşam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o pozisyonda kanat özellikli bir ismin kullanılacağını düşünmüyorum. Feghouli orada oynayabilir, çünkü o özelliği var. Sinan Gümüş, Garry ya da Onyekuru olmaz.

      Sil
  7. Oyuncu satilmali yoksa ocakta adam alamayiz.

    Ama Maicon'u simdi satmanın pek mantıklı degil ha dersin ki Ahmet Çalık'ı aktif olarak rotasyonda kullanıcam Donk'u daha verimli oynadığı önliberodan stopere çekerim. Maicon'suz hava hakimiyetim azalsa da idare ederim. Belhanda ve Feghouli'yi satamıyorum bari teklif gelen Maicon'u satayim. Madem öyle Fernando'yu Garry'i falan da satabiliriz Sinan Muğdat Donk oynar.

    Diger bir nokta piyasada oyuncu kıtlığı ve para bolluğu var. Stopere kimi alacaksın alabileceğin kesin mi? Cahill EPL'de ilk 11 oynayabileceği iyi maas alabileceği bir dolu kulup varken bize gelmesi kesin mi? Hamleli atletik stoper kimdir? Maicon giderse 2 stoper gerekir hatta. Ahmet'ten hala beklenti varsa bilmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka birileri gidecektir, hatta Maicon için anlaşıldığı dahi yazılıyor. Cahill olmaz x olur, alternatif üretilir. Yeter ki şimdiden çalışmalara başlansın.

      Sil
  8. Scout ekibi Sala ve Krmencik'i önermiş para olmadigi icin sadece kiralama teklifi yapmışız tabi ki kabul etmemişler. Ikisi de gol atan kulüplerinde aktif onemli rol oyunculari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlere kalırsa bu iş olacağı böyle..

      Sil
  9. Elvis Manu bizim sag tarafi zorlayacaktır. G.birligi maçında elek etmişti gecen sene. Mariano bakalim ne yapacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano / Maicon hattı bu tarz hızlı, kıvrak isimler için nimet oluyor.

      Sil
  10. Feghouli tranfer edileceği zaman sağ kanata ihtiyacımız vardı. Çünkü Sinan Gümüş'ün mızmız halleri ve sağ kanat rotasyonunda tek isim olması sebebiyle sağ kanat alınmalıydı. Yapılan en büyük yanlış ise Feghouli'yi almak oldu. Kanat oyuncusu alıyorsak Garry gibi genç ve düşük maaşlı oyuncular almalıyız. Feghouli gibi yüksek maaşlı ve yaşı sınırdaları değil. (Garry'i de Riekerink sayesinde aldık ya neyse.)

    Hatta Garry'den daha genç isimler almalıyız. Bugün 21-22 yaşında yeteneğini kanıtlamış bir kanat oyuncusunun en az 10 milyon € piyasası var. Cengiz'i görüyoruz. Abulkadir de. Mesela bugün sağ kanatta Yunus'u yavaştan adapte etsek sezon sonu eminim en az 5 milyon € değeri olur. Çünkü yeteneği bariz ortada. 20 yaşına doğru da değeri 20 milyon € civarlarına çıkması muhtemel. Yani Feghouli'yi bu saatten sonra kazanmaya çalışmak boşa kürek çekmek. Kuzey Afrikalı oyuncuları oldum olası sevmem zaten. Biz Yunus'u kazanmaya bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferi asla mantıksız değildi. Feghouli de şu an 28 yaşında, yaşlı diyemeyiz. Yanlış diyemem ama Feghouli'nin bu yaşta temposunu kaybetmesini tahmin edemedim. Ya da toparlanamaması.

      Sil
  11. Oyuna girdiği kısa süre içinde hiç istekli değildi.Rakip skoru almıştı ama yine de kaç maçtır forma giymemiş birinin çabalaması gerekirdi.Ben bu çabayı göremedim umarım şu an transfer sezonu açık olan birleşik arap emirlikleri'ne, olmadı devre arası herhangi başka bir takıma satabiliriz.3-4 milyon euro bile böyle bir futbolcu için iyidir zaten 4 25'e almıştık.En azından aldığımız paraya satmış oluruz ve maaş bütçesi de ferahlar yoksa bu herif daha 3 yıl para sömürür burda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir