13 Eylül 2018 Perşembe

Belhanda'nın cezası sonrasında gözlerin çevrildiği isimlerden biri de Feghouli


Belhanda'nın cezası sonrasında gözlerin çevrildiği isimlerden biri de Feghouli. Beklenti var ve kazanmak dışında bir yolumuz da yok. Hücum kalitesini yükseltmek adına Feghouli'nin varlığı önemli. Tempo olarak beklenen yanıtı veremese bile sağ kanatta değil de daha serbest bir rolde ön plana çıkabileceğini düşünüyorum.

Kazanmak, en azından bunu zorlamak durumundayız. Feghouli'yi kenarda tutmanın büyük bir lüks olduğunu düşünüyorum. Geçen sezon sadece verdiği görüntüyle 27 lig maçında 6 gol 9 asisti vardı. Varlığı dahi yerine kullanılan bazı isimlerden çok daha yukarıda. Bu rakamlar iyi görünse bile bir de beklenti eşiği var. 

Feghouli'nin normal şartlarda ligi alt üst etmesi gerekiyor. Kalite eşiği yüksek, nasıl bir futbolcu olduğunu iyi biliyoruz. Mariano / Feghouli sağ kanadı kurulduğunda "Şampiyonlar Ligi ayarında" demiştim, bunu da görmek istiyorum. Gerçi bu sağ kanatta olmayacak gibi, Feghouli'yi merkeze çekeceğiz gibi görünüyor.

Kim forvet oynar bilmiyorum. Adaylar olsa da ilk etapta Eren Derdiyok'tan vazgeçilmeyecek gibi. Kasımpaşa karşısında Onyekuru'nun da rotasyon sonrasında kenarda olacağını düşünüyorum. Milli Takım'dan en geç dönen futbolcu olacak ve Cuma günü oynayacağız. Emre Akbaba sağda, Garry Rodrigues solda ve forvetin arksında Feghouli olabilir.

Onyekuru'nun dönüşüyle de 4-6-0'a yakın bir düzen görülebilir. O düzende Onyekuru ya da Emre Akbaba en ileri uç için ciddi adaylar. Feghouli'yi de o adaylardan biri olarak düşünüyorum. Bu isimlere göre topu tutma noktasında daha ön plana çıkabilir. Fiziği bunu kaldırır, kalçayı dayadığında top saklayabilme özelliği var.

Pas oyununa döneceğiz tabii. Yeni hücum setleri gerekiyor. Gerçek anlamda bir forvet kulanılmayacağı için bu tarz hareketli isimleri bir arada kullanmanın yolu pas oyunundan geçecek. Feghouli kullanılmalı, hatta Belhanda dahi cezası sonrasında kazanılmak için uğraşılmalı. Bu tarz isimleri ısrarla kenarda tutmak bir artı sağlayamayacak. Özellikle futbolculardan maddi anlamda kazanım bekleniyorsa..

10 yorum:

  1. Feghoulinin 4 asisti karabük maçında yani 26 maçta 6 gol 5 asisti var feghoulinin kalitesi yüksek yararlanmak gerek ama istatistik olarak övmek bence yanlış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 gol fena rakam mı mesela, oynadığı maç sayısı ve temposuzluğuna göre. İstatistiği gayet iyi, o maçı da kıstas alırım. Gomis de o maç 4 gol atmıştı.

      Sil
  2. belhandayı 12. adam olarak kullanmak daha mantıklı özellikle deplasmanlarda,sonradan girdiğinde etki ediyor.Feghouli ise hoca inşallah artık 11 e yazar bu adam bu takımın en yetenekli oyuncusu, bu kadar basit bir şekilde silinmemeli,oyun aklı yüksek bir oyuncu olduğu için 10 numaraya koymak tabi ki daha mantıklı, hem top tutma noktasında takımı 3.bölgeye çekecek bir oyuncu,özellikle emre ile iyi anlaşacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12. adam gibi kullanılınca da lüks kalıyor ve bu sorun yaratabiliyor.

      Sil
  3. Selçukla beraber takımın en zeki oyuncusu

    YanıtlaSil
  4. kontratı belli. satamadık. faydalanmak zorundayız

    YanıtlaSil
  5. Hoca yok saymış gibi bi görüntü var.İlk onbir çıktığı maçlarda berbat oynayan Sinan yine onbir başladı ve çıkınca yerine Yunus girdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isınmaya dahi gitmedi. Bence de hoca hiç düşünmüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir