5 Eylül 2018 Çarşamba

Buradaki sorun eylemler ile söylemlerin birbirini tutmaması


Garry Rodrigues'in zam istemesi ve almasında değilim. Hakkıdır, bir şey diyemiyorum. Takımda öyle isimler var ki onlara nazaran çok daha az kazanıyordu. Sadece Tarık Çamdal desem bile netice ortaya çıkar. Garry Rodrigues'in sözleşmesini iyileştirebilirsiniz, geçen sezon gösterdiği performansı ödüllendirirsiniz. Neticede yaşı 27 ve geri dönüşü olabilir.

Buradaki sorun eylemler ile söylemlerin birbirini tutmaması. "Futbolcu kötü performans gösterdiğinde maaşını düşürüyor muyuz" diyordunuz. Bu konu da Gomis'in istediği zamla alakalıydı. Gomis'in orada kesinlikle haksız olduğunu söylüyordum ki hala o noktadayım. Bu zammı gördükten sonra ise günahı neydi gibi bir soru doğar.

33 yaşında ve çok yüksek bir rakam kazandığı doğrudur. Kariyerinin sonunda kendini garantiye almak istemiş olabilir. Aslında bizdeki kazandığı rakamla da o gelecek garantiydi ama Suudi Arabistan'da kazandığıyla torunlarını da güvenceye almış oldu. Merak ediyorum, o da Feghouli'nin aldığı rakam üzerinden mi bu zammı istedi? Performans ise kıstas bu sonuç ortaya çıkar.

Garry Rodrigues'in ücreti iyileştirilse de sözleşmesi 1-2 yıl uzamadı. 2021 yılında bitecek, 1.3 milyon avro'luk ücreti de 1.9 milyon avro oldu. Bu da bir hata, sözleşme uzatılıyor ama süreye 1 yıl eklenmiyor. Ayrıca en büyük sorunlarımızdan biri futbolcu satarken burada kazandıkları rakamla alakalı takımdan ayrılmak istememeleri. Garry Rodrigues'in de bu noktadan sonra kolay ayrılacağını düşünmüyorum.

Elimizde bir Şampiyonlar Ligi performansı yok. Belki değişir görüntü, piyasa yapar. Bunu bekleyeceğiz artık. Açık söyleyeyim, ben böyle bir iyileştirmeye gitmezdim. Özellikle de Gomis için gösterdiğim tutum sonrasında. Çelişkiye düştüm çünkü. Gomis ve Garry Rodrigues elbette farklı isimler ama çıkan sonuç aynı.

Linnes'in de sözleşmesini uzatalım o vakit. Sezon sonunda biten bir sözleşmesi var ve takım için önemli isimlerden. Sağ / sol bek oynayan, aidiyeti yüksek, mücadelesine herkesin kefil olduğu bir futbolcu. Böyle bir maliyete de bu tarzda alternatif bulmak imkansız. Şu noktadan sonra o da zamlı sözleşmesini istesin, hakkıdır.

34 yorum:

  1. Gomis Musleraya kıyasla zam istemiş heralde başkanın dediğine bakılırsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geldi. Kaleci bunu alıyorsa ben daha fazla almalıyım moduna girmiş.

      Sil
  2. Garry Rodrigues'te iyileştirmeye gitmeye keyfi bir hareket olarak değerlendirmiyorum. Şu an kadroda satılabilme potansiyeli olan en değerli oyuncumuz. Bunun yanında gösterdiği katkı da ortada. Feghouli gibi Belhanda gibi oyuncuların o maaşları aldığı yerde Rodrigues 1.9'u hayli hayli hak eder...

    Sana şu yönden katılırım. Sözleşmesi keşke 1 sene daha uzatılabilseydi. Eğer uzatılmayacaksa da iyileştirme biraz daha düşük olabilirdi. Yalnız 1.9 alıyor ayrılmaz artıka da katılmıyorum. Çünkü Rodrigues'e güveniyorum. Teknik heyet ve yönetim de güvendi ki böyle bir iyileştirme yaptı. İleride ayak bağı olacak bir futbolcu değil kesinlikle. Hatta bu moral iyileştirmesinden sonra geçen senenin de üzerine koyacağını değerini arttıracağını düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de sen maaşını arttırdıktan sonra o talipleri azaltıyorsun. Zaten sorunumuz bu. Yüksek maaşlar veriyoruz ve futbolcunun gitmek için sebebi kalmıyor.

      Sil
    2. Talipleri azalır, futbolcu gitmek istemez çok yanlış bir düşünce. Avrupa'da her kulüp gelişmekte olan formda oyuncularına böyle zamlar yapar moral anlamında. Öyle keyfiyetle değil mutlaka gelişimi konusunda teknik heyetin görüşü alındıktan sonra bu iyileştirme yapılmıştır. Bana göre doğru bir hamle ama eksik de bir hamle. Eminim bu sezon üzerine koyarsa ki koyacaktır sezon sonu talipleri bulunur...

      Sil
    3. Yanlış düşünce değil. En kötü burada kazandığını isteyecek, diğer türlü niye ayrılsın.

      Sil
  3. ''Garry Rodrigues'in de bu noktadan sonra kolay ayrılacağını düşünmüyorum.''

    hocam bu gönderme fikri son dönemde oluşan bişey sanırım.muhtemelen bazı oyuncuları gönderemediğimiz için akıllarda sürekli bir oyuncu gönderme var.
    büyük takım refleksi bu değildir hocam avrupada.barca suarezin maaşı çok yükseldi nasıl gönderecez diye düşünüyor mu? yok.

    büyük takım değer yaratır.değeri yaratan şey oyuncu kalitesi.gary 1 sezonda olsa büyük takımda kendini ispatlamış bir oyuncu konumunda.

    misal emre akbaba nın büyük takım başlangıç maaşı oldukça yüksek.hedefi olan hiçbir takımda oynamamış kariyerinde.

    gomis olayında bence zam olayı sadece bir bahane.muhtemelen terim de istemedi.top tutamıyor pres yapmıyor diye herhalde.oysa gomis tıpkı mario gomez gibi kendini gole hazırlayan gol noktalarında topla nerde buluşacağını bilen bir oyuncu.

    terimin oyuncu tercihleri oldukça sıkıntılıdır .küçük takımın büyük oyuncusu amrabat alındı.yiğit gökoğlan alındı.

    galatasaray bir basamak olmamalı.böyle büyük hedeflere yürüyemezsin.haliyle galatasaray elinde oyuncu tutuyorsa başarıdır.satıyorsa değil.

    gary nin maaşına gelirsek.üst sınırın 4 milyon avrolara ulaştığı bir takımda gary nin 1.9 milyon avro alması normal.ilk 11 oyuncusu için.

    euro yükseldi ama seninde cl gelirin euro cinsinden.mustafa cengiz 50 milyon avro olduğunu söyledi.yani sadece cl geliri ile tüm takımın maaşı ödeniyor.

    gomis vakıasında eylem ve söylem tutmuyor dediğin gibi.nedeni ise gomisi zaten göndermek istemeleri.başarısızlık hem yönetime hemde terime yazar.

    linnes in maaşı normal.as sağ bek mariano.linnes in üst düzey bir kariyeri yok.vede sağbek.rodriguez ile karşılaştırma yapmak doğru değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şundan yazıyorum. Takımda satılabilmesi, iyi paralar kazandırma ihtimali olan 1-2 isim var sadece. Garry Rodrigues de onlardan biriydi. Galatasaray satmak zorunda, böyle hayatta kalabiliriz. Acı gerçek gibi görünse de ffp'de nefes alabilmenin yolu bu. Ben de seviyorum ama durum bundan ibaret.

      Sil
  4. Hocam olay dönüp dolasip sportif direktöre geliyor yine, su an tamamen amatör bir yapi ile hareket ediliyor. Garry'e dersin ki bak parani artiriyoruz ama sen de 1 sene daha uzat ve sozlesmesi 1 yil daha rahatlikla uzatilirdi ama senin de söyledigin gibi hicbir standarti takip etmeyen tamamen amatör kisilerden olusan bir yönetimimiz var. Teknik ekip iyi de olsa gün görmüs bir kurumsal yöneticiye ihtiyac duyuluyor bu cok acik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sportif direktör bu ülkede bir şey çözemez. Yönetime seçilen zaten futbolu yönetme hayaliyle geliyor ve sana o imkanı tanımıyorlar.

      Sil
    2. Peki islemedi diyelim de yönetimde kulübün cikarini dusunecek hic mi adam yok madem artiriyoruz 1 sene de sen uzat diyemiyorlar mi, hep bizde yürümez diye diye bakkal mantigina mahkum oluyoruz, yerli Sportif Direktör pekala da olur, her seyi hocaya birakinca bu transfer sezonu gibi oluyor, ötesi yok.

      Sil
    3. Bu sportif direktörlük konu değil. Ben dahi yapsam sözleşmeyi 1 yıl daha eklerim en kötü. Hocaya bir şey bırakıldığı yok ki, bırakılsa bugün forvetin ya da stoperin olmuş olurdu. Keşke bırakılsa.

      Sil
    4. Bu cok amatör ve kötü yöneticilik hocam kim ne derse desin, hani dünya kulübü falan diyoruz ama gercek dünya kulüpleri ile aramizda fersah fersah fark var yönetim acisindan ben eminim ki gercek bir kurumsal yönetimle bu kulüp iyi yönetilirse ucar cünkü potansiyelimiz cok fazla ve bu tarz yönetimler bizim icin frenden farksiz.

      Sil
    5. Bu dediğin için kulübün satılması gerekir ki işi profesyonellere bıraksın. Bu ülkede zor yoksa.

      Sil
  5. Gomis geçen sene zaten 6 milyon euro'ya yakın kazanmıştı, zam talebi bu yüzden reddedildi. Rodrigues ise ilk kez Tarık Çamdal'dan fazla alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıdan bakarsak sözleşmesi artacak ya da azalacak birçok isim var.

      Sil
  6. Memleket o hale geldi ki, kime inanacağını insan şaşırıyor. Bir ara eski yönetimin Gomis'e zam sözü verdiği dillendirildi. Şayet böyle bir şey varsa Gomis'in verilen sözün tutulmasını istemesi doğal, yanlış bulamıyorum, hele ki bu kadar güzel performans göstermişken. Yeni yönetimin eski yönetimin icraatlerinden olduğu gibi vermiş olduğu sözlerden de sorumlu olduğu da bir gerçek. Yine de oturulup makul bir şekilde konuşularak bu sorun çözülebilirdi diye inanıyorum. Öte yandan dediğini de daha önce düşündüm, Feghouli bu performansla daha iyi maaş kazanıyorsa, sanırım Gomis'in yerinde olsam ben de isterdim iyileştirme. Bir yanlışlar silsilesi içerisinde yönetimi devraldı bu yönetim ancak, sanki her biri o koltuklara ilk defa oturuyormuşçasına, ne yapacaklarını bilemez şekilde yürütüyor işlerini çok ilginç.. 34 yaşındayım, bu seneki kadar plansız, rüzgarın yönüne göre savrulan bir transfer sezonu daha hatırlamıyorum. Umarım gerçekten beceriksizlik değil de tecrübesizliktir, ve önümüzdeki döneme bu plansızlık devam etmez. Garry efendinin uzatmasız sözleşme yenilemesi konusunda da hem fikirim, hatta belki bu sezon şu şampiyonlar liginde iyi performans göster seneye yeni sözleşmeyi görüşelim minvalinde bir motivasyon unusuru kullanılabilir miydi diye düşünüyorum. Bu performansa bağlı olarak yeni kadro planlamasında belki de iyi bir teklif gelirdi ve satabilirdik de.. Ne bileyim bu yaz hiç içime sinmedi, hani para yok uefayla anlaşma falan deyip hiç transfer yapmayacağız deselerdi yine içime sinmezdi, ama kabullenebilirdim. Gomis'in transferi, alternatiflerinin hazırlanmadan hem de, Araplar evrak yetiştirseydi Maicon'un da gitmiş olması, Emre Akbaba'nın Galatasaray taraftarı olmasını kullanır alırız diye rahat takılırken bir anda FB'nin devreye girdiği söylentisiyle 3m'un 4M'a çıkması, Badou'nun açıklandıktan ay sonra gelmesi.. Onyekuru dışında hiç birşey içime sinmiyor bu sezon başı ile ilgili desem yeri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimin eylemleri ve söylemleri tutmuyor demem bu yüzden. Gomis'in sıkıntısı menajeriydi, oradan kaynaklı çok sorun doğdu. Gomis eğer tutulmak istense bence de tutulurdu.

      Sil
  7. Bence burada ki problem, Garry Rodrigues'ten kaynaklanan bir durum değil. Problem genel tablo da ortaya çıkıyor. Bir önceki haberinde vermiş olduğun kazanan listesine baktığımız zaman orada bir maaş ortalaması var. 2 ile 3.5 milyon arasında bir kadraj bulunuyor. Yönetimin yaptığı iyi performans gösteren takımı sırtlayan oyunculardan biri olan Garry'yi bu kadraja yakınlaştırmak oldu. Bence bu doğru bir hamle. Gomis olayı bu olaydan daha farklı. Gomis zaten normalde kadrajın üstünde kazanan bir oyuncuydu. Yeni sözleşmede istediği ücretle bu kadrajtan iyice kopucaktı.
    Garry'nin 1.350 aldığı üzerinden gidersek eğer, bu kadrajda Ahmet Çalık, Martin Linnes ve Sinan Gümüş bulunuyor. Bunlarda çoğu zaman rotasyon oyuncusu olarak yer alıyorlar.
    En büyük probleme gelirsek, kulüpte bu işleri yöneten kişiler senin benim gibi belli bilgisi olan insanlar, parası olan yönetime giriyor. Yönetime giren adamlardan birini bu işlerin başına geçiriyorsunuz oda yüzeysel günü kurtarıcı kararlar veriyor. Basit yöntemle Garry'yi bu kadraj içine sokmak amacıyla 1.950 milyon verdi. Bunu sözleşmeyi yapan kişiye sözleşmeyi neden 1 sene daha uzatmadın diye bir soru sorsak aaa gerçekten haklısın keşke bir sene uzatsaydım diyeceğinden eminim. Sözleşmeyi yaparken 1 sene uzatmayı akıl edemediğini düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry Rodrigues'in bu yönde talebi olmamış bile. Hakkıdır da bir şey demiyorum, helal olsun elbette. Ben yönetimin tavrı noktasındayım.

      Sil
  8. Ya başkan çıkıp "İnşallah Azerbaycan'da final oynarız" demiş mesela.. Hani izlemedim, doğrudan günah almak da istemiyorum ama, bir ironi yoksa orada, UEFA Avrupa Kupası finalinin orada olduğunu bilmiyor mu, ya da kendini Avrupa Kupası'na göre mi ayarladı şeklinde dahi soru işaretleri doğuyor. Eylemler, tekrar ediyorum ama bu plansız savrulmalar da üstüne katılınca inanılmaz bir güvensizlik yaratıyor bende. Yukarıda Onyekuru dışında herşey dedim ama ona da ekleme yapıp biraz açayım, bence Emre ve Ömer müthiş transferler.. Emrenin transfer süreci bir soru işareti sadece. Gomis varken yanına forvet lazım, Gomis gitti forvet almadık. Şu stoper kadrosuyla dahi bize lider bir stoper lazım, neredeyse Maicon'u gönderiyorduk, stoper yok, alabilir miydik muamma.. Bazı şeyleri tekrar ettim farkındayım, ama yaşadığım hayal kırıklığını, güvensizliği hakettiğince anlatamadım gibi hissediyorum. Çok da iyi bir CL kurası çekmişken üstüne üstlük, hem ekonomik hem sportif açıdan üzerimizdeki yükü atabilme olasılığımız varken şimdi acaba bu grupta 3. olup Avrupa Ligi'ne kalır mıyız sorusunun akıllara gelmesi bile fazlasıyla acı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç fikrim yok.. Şu grupta 3. olmanın da (mevcut kadroyla) başarısızlık olmadığına inanıyorum.

      Sil
  9. Sözleşme uzamayacaksa neden zam yaptik?? Kötü pazarlik yapiyoruz herkesle boyle. Transfer gorusmesi yapan ekip degismeli beceriksiz.

    Ikinci konu scout ekibi onlarda beceriksiz bir forvet bulamadığımız göre. Terim karar veriyorsa artik vermeyecek o zaman. Tanımadığı oyuncuyu istememe hakkı yok kulubun parasi yoksa. Paran yok oyuncu da izlememiyorsan isimsiz oyuncuys karşı olma luksun yok terim bile olsan. Baska cozum yok cunku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet konusunda da hiçbir fikrim yok. Ne oluyor ne bitiyor bilmiyorum. Tek bildiğim bu iş yönetimde bitiyordu.

      Sil
  10. Feghouli ve Belhanda 3 katı kazanırken ve rodriugez'in verdiği katkının üçte birini veremezlerken bu zam gayet normal. Bu zam olmasaydı oyuncu motive olamazdı. 1 yıl uzatilmaliydi düşüncesine katılıyorum ama 1.9luk maaşın oyuncuya gelecek teklifleri azaltır düşüncesine katılmıyorum. CL'de 2 maç parlasa birçok teklif gelir ve bu maaş bu teklifi yapacak takımlar için makul bir maaş. Asıl 4'e yakın para kazanıp CL'de parlama ihtimali yok denecek kadar az olan Belhanda ve Feghouli'yi napacaz, bunu düşünelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyaslara gireceksek zam alacak birçok futbolcu sayılır. Sözleşme yapmak risktir, gelirken belli bir rakamı göze alıyorsun demektir. Teklifler azalmaz, Garry'nin düşüncesi değişir burada. Burada aldığı rakamı ister en kötü, onu da kazanabilir mi bilmiyorum. Cl performansını görmek gerekecek.

      Sil
  11. Gomis'le Rodrigues aynı degil ki. Gomis zaten yüksek olan ücretinde artış istedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de aynı değil ama yönetimin söylemine bakınca gidilen yol aynı.

      Sil
    2. ya arkadaş gomis le rodriguez in kariyeri aynı mı?gomis için yüksek ücret değil.adam marsilyada da en üst limitten para kazanıyordu.

      brüt aylık 420 bin avro.yıllık 3 milyon avro net dir.

      https://www.reddit.com/r/olympiquedemarseille/comments/5jnvsz/top_10_player_wages_at_om/

      gomis neye göre yüksek aga.tarım çamdal 1.6 milyon avro.buna yüksek dersin.sıfır kariyer ve kısıtlı yetenek.

      biz gomis i avrupa piyasasına göre gayet iyi aldık.

      kariyer denen bişey var hocam.gomis le rodriguez i karşılaştırmak elma ile armut .

      rodgiguez bu kariyeri ile gayet yüksek alıyor maaş .gary 5 büyük ligden birinde şov mu yaptı ?

      pjanic juve den geçen sezon 4,5 milyon net alıyordu.bu sezon 6,5 milyona çıkardılar.

      Sil
    3. Gomis, Belhanda, Feghouli gibi isimlerin ülkede aldıkları maaş normal. Sorun şu ki böyle maaşları ödeyecek lüksümüz var mı.

      Sil
    4. Ilk sözleşme kariyere göre yapılır, sonraki süreç performansa ve katkıya göre devam eder. Rodriguez bu kariyeriyle gayet yüksek maaş alıyor yorumu bana göre çok mantıksız. Adam geçen seneki şampiyonlukta büyük söz sahibiyken adama senin kariyerin zayıf, ücretin böyle düşük mu kalacak dicez? Adam derse ki feghouli abim Belhanda abim yatıyor benim 3 katım alıyorlar;) cevap olarak onların kariyeri mi var dicez? Rogriugez hak ettiği maaşa ulaşmıştır, darısı feghouli ve Belhanda'nın ya takımdan ayrılmalarına ya da maaşlarında ciddi bir düşüşe olsun.

      Sil
    5. İşte bu ipleri elden kaçırmak demek. O yatıyor, bu oynuyor gibi noktalara gelirsek sıkıntı büyük. Gomis de haklı o zaman. 29 gol atmış, neden Feghouli ondan çok kazansın ki?

      Sil
    6. Aynen dediğin gibi Gomis bu durumda haklı olur.Tüm profesyonel sektörlerde yatan kişi çalışan kisinin gozune batar, bu dunyanin kuralıdır.İşin çözümü ilk yapılan sözleşmeye dikkat etmektir. Esas maaşı 2 tutarsın, eğer katkı verirse primlerle 3.5 olur ama sen kafadan 3.5-4'ü yazarsan iş sıkıntıya girer. Belhanda ve Feghouli'nin ne kariyeri var onu da anlamış değilim. Hagi,Sneijder, Drogba efsane kariyerlerle geldi itirazım yok onlara ne isterlerse vereceksin de Belhanda ve Feghouli hangi kariyerle geldi bize ki bu uçuk sözleşmeler yapıldı? Bana göre ipleri elden kaçırmak Rodriugez'e yapılan zam değil, "yatan" tiplere ödenen uçuk ücretlerdir.

      Sil
    7. Ben Garry'nin alacağı parada değilim, helal olsun. Ben söylemler ile icraatın tutmamasındayım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir