3 Eylül 2018 Pazartesi

Chedjou ve Latovlevici'ye takıldım aslında


Ffp'nin mazeret olduğuna inanmıyorum. Bursaspor ve Trabzonspor'un çok düşük maliyetlerle aldığı isimleri gördükten sonra da konuşacak çok fazla bir şey yok. O isimler belki senin için yetmez ama kendi imkanların ölçüsünde böyle transferler yapabilirdin.

Neredeyse bütün Anadolu kadrolarına santrafor transferi yaptılar. Mevlüt Erdinç'inden, Sakho'suna ya da Papiss Cisse'sine kadar. Biz son gün Vagner Love'ye kaldık ama onu dahi transfer edemedik. Yaz ayları içinde 14 yabancıyı nasıl ayarlarız diye düşünürken gün itibariyle 12 yabancı futbolcuyla sezona girmiş olduk.

Chedjou ve Latovlevici'ye takıldım aslında. Bursaspor bu isimleri açıkladığında doğal olarak ön yargıyla bakılan transferler oldular. Latovlevici'nin Galatasaray günleri malum, güvenini tamamen kaybetmişti. Chedjou'nun ise son yılları büyük sakatlık sorunlarıyla geçmiş, özellikle de son 2 sezonu neredeyse sahada dahi görünmemiş.

Chedjou, 33 yaşına geldi. Sakatlıklarla uğraşan, geçen sezon 1-2 maç haricinde sahaya adım dahi atmamış bir ismin geri dönüşü zor. Özellik itibariyle farklı bir stoperdir. Tekniği yüksek, geriden iyi oyun kurar, topla çıkabilir, gider hücumda gol kovalar. Onun da sıkıntısı odak kaybı, en iyi maçında dahi olmadık bir hatasıyla kaybedersiniz.

Böyle devam eder mi bilmem ama Beşiktaş karşısında muazzam bir maç oynadı. O oynamadığı günlerden eser yok gibiydi. İyi çalışmış, biraz da incelmiş gibiydi. Eğer böyle devam ederse Bursaspor adına büyük bir kazanım. Vergini ve Ertuğrul Ersoy gibi isimlerle de sağlam bir tandem oluşmuş olur. 

Latovlevici'nin o güvensizliğinden eser kalmaması da enteresan. Galatasaray'da ayakları titriyordu ve çok kötü bir sezonu geride bıraktı. Bu yaz döneminde son ana kadar takım bulamamasına rağmen o da boş oturmamış. Anadolu için ideal bir sol bektir aslında, Karabükspor performansı malum. O da ucuza iyi bir hamle gibi görünüyor.

Bir de Diafro Sakho var. O da bizim adımıza sözün bittiği yer. Adımız anılmıştı ama burun kıvırdık o günler. Gerçi nereden bilelim böyle olacağını. Bursaspor onu bedelsiz olarak kiralamış ve olası sakatlık halinde de sigorta maddesi eklemiş. Beşiktaş karşısında oyuna girip önemli etki etki gösterdi. Çok hareketli ve atletik. Tam da Galatasaray kulübesinin aradığı patlayıcı güçtü. Gerçi şu kadroda 11'in değişmezi olurmuş..

8 yorum:

  1. Fatih Hoca her seyi halleder deyip hicbir sey yapmayan, bakkal mantigiyla herkesi satip artiya gecelim diye düsünen amatör tek transfer profesyoneli dahi olmayan bir yönetim. Son gelen haberlere göre Cornelius'un gelmesini yönetim FFP gelir gider tablosundaki yanlis hesaplamalarini farkedince biz istememisiz, bir skandal daha kisaca.
    Gelen yerli oyuncularin hepsi insiyatif koyup gelmis Emre, ömer, Mugdat Galatasarayli oldugu icin burdalar, kiraliklari saymazsak bu yönetimin hicbir faydali transferi yok, Ocak ayinda da düzeltemezler ki su an dahi serbest oyunclari alip CL'de oynatabiliyorsun ama bizimkiler ölü taklidi yapiyor onlara göre transfer kapandi.
    Bu 4-0lik yenilgiler CL'de veya Besiktas ya da Fenerbahce'ye karsi olursa herkes komple gider onun farkinda degiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın gölgesi altında saklanıyorlar, açık ve net.

      Sil
  2. Cl için bu ihtimal kıymetli aslında 2 alternatif hakki da var iken

    YanıtlaSil
  3. Mensah Kayseri'ye Atleticodan kiralik gelmis cok uyguna, Diagne Cin'den bedava gelmis ve sanirim Ndiaye'yi de 350 bin Euro'ya getirmisti Osmanli zamaninda, kisacasi yapan yapiyor ama is bilen peofesyonel cevresi olan yabanci dili olan adamlar lazim ama onlarla da Terim calisamiyor ki. Albayrak kac dil biliyor ya da kac tane scouting sefi taniyor Avrupa'da, bulan bedavaya ligin en iyi forvetini buluyor ama I love you Hozamlarla olmuyor bu isler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araştırırsan bulursun. Koca yaz dönemi uyuduk. Hatta bu işler ffp açıklandığı andan itibaren başlamalıydı, sezonun bitmesini de bekleme. Kimler kimler var.

      Sil
  4. Chedjou kafaya oynayan takımların değil de bursaspor gibi takımların stoperi bence.O görüntüsü sürpriz değildi.Aynı şekilde Latovlevici de öyle.Diafra Sakho ise gündemimize geldiğinde bu niye gündemimize girdi demiştim ama sonucun böyle olacağını bilseydim o gün alınmasını isterdim.Şu an oynatmak zorunda kaldığımız forvet ligin en kötü bir kaç forvetinden biridir ve bu durum yakışmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma oynayan takımlarda iş görür. Maicon da mesela bu tarz takımlarda daha çok zirve yapar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir