15 Eylül 2018 Cumartesi

Coşkuyu, birliği, beraberliği kaybetmemek lazım


Kemal Özdeş'in yorumu doğru. Galatasaray'ın bu gerginliği bilerek çıkarttığını söyledi ve bunu da kötü bir şey gibi anlatmadı. Taraftar dahil herkes uyuyordu. Maç da 0-0 ve işler iyi gitmiyor. O an bir ateş yanması lazım, kıvılcım arıyorduk. 

Emre Akbaba'nın pozisyonunda Garry Rodrigues ve Badou Ndiaye'nin yaktığı o ateşle uyanmış olduk. Bir anda ortalık karıştı, taraftarın ateşi yükseldi ve o duran topta gelen golle birlikte bambaşka bir görüntü ortaya çıktı.

Coşkuyu, birliği, beraberliği kaybetmemek lazım. Badou Ndiaye'yi bu anlamda özlemişim. Hırsı ve ateşi önemli. Oynadığı oyun da coşkulu, bu tarz konularda da ateşi harlamayı çok iyi biliyor. Bir anda kenetlendik ve o kaos ortamı Galatasaray'a artı sağladı. İç saha avantajını kullanmak budur.

Serdar Aziz için geleceğin kaptanı söylemi yeni değil. Uzun zamandır bunu söylüyoruz ki olacağı da bu. Takımın liderlerinden biri, o da büyük bir ateşleyici unsur. Kaliteli de bir stoper, sağlıklıysa benim için belki de ilk yazılacak isim. Şu kaos anında hemen aksiyonun içindeydi.

Riekerink ve Tudor dönemlerini hatırlayın. Hatta dileyen Mustafa Denizli'li günlere insin. Bu tarz kaos anlarında kimseyi görmezdik. Kimsenin ateşi, o ruhu yok gibiydi. Olay çıkar, aksiyon içinde yer alan futbolcu da tek kalırdı. İzlerdik yani. Bugün ise kenetlenmeyi görüyorsunuz. Tabii ki bunda da Fatih Terim'in imzası çok büyük.

Galatasaray'ı geçen sezon şampiyon yapan unsurlardan biri bu oldu. Takım içinde büyük bir kenetlenme ve arkadaşlık ortamı oluştu. O ekip ruhu da bizi sonuca götürdü. Galatasaray'a gelen yabancıların aidiyet duyması ve kalmak istemeleri de bu yüzden. İçinde bulunduğumuz sezonda da başarının anahtarı bu olacak..

12 yorum:

  1. Ocakta feghouli ve belhanda'yı satmak çok onemli.

    Diagne baya iyi oyuncu 1.90 boyunda nerdeyse ama top hakimiyeti hızı bileği boyuna göre iyi bitiriciliği de var. Scout isi bulamiyoruz belli. Çinden biz alamayiz beceremeyiz. Ahmet Çalık + parayla bitirebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif gelecek mi bilmiyorum. Şimdiden şartları araştırmak lazım. Çin'de bu tarz tonla isim var. Ocak / Şubat ayında boşa çıkacak isimler var.

      Sil
  2. Açıkçası katılmıyorum bu yoruma şu anlamda Emre nin posizyonu ile belhanda nin Yusuf posiyonu arasında bir fark neredeyse yok çünkü çok anlamsız sert ve ısrarlı bir faul çocuk 2 iç saha maçında iyi sıyırdı o kırmızılık müdahaleden bizim birlik beraberliğimiz bu tarz şeylerde aranacak şey degil bana kalırsa. Kısaca onada tepki vermemek imkansız oyuncu bile ben neden yaptım bunu simdi modunda ydi ndiaye silkelerken çünkü çok anlamsızdı ama işte o anlamsızlık gs formalı olunca dün var in başındaki firat tarafından kolayca atılır ts maçında ama bu maçta sari bile söz konusu olmaz yazıklar olsun ya gerceketen çok ayıp gs aleyhine 3 maymun oynayan bu sisteme yazıklar olsun gs li herhangi oyuncu aynı faulü yapsa var in başındaki hocam kırmızı istersen gel izle derdi ben bunu kasıtlı görmüyorum bu alışıldık bir kültür hakemler için bizim açımızdan bakınız maicon Karabük geçen sene, bakınız denayer Sivas, bakınız Aziz kasimpasa geçen sene. Fazlası lazım birlik beraberlik bu posizyonlar la gelmeli kadıköyde inonude herhangi bi deplasman takımı kızarirdi Emre nin yediği fauller de ahh ah federasyon başkanı bile konuştu olmamalı ligde diye neden sizce ( melo ) veya keita neden 1 sezon kalabildi veya şöyle sorayım da lambalar yansın lugano gs de kaç sezon kalabilirdi şimdi de aynı oyun belhanda üzerinden dondurulmeye çalışılmiyor mu. Yanlışa yanlış diyelim eyv da kurta çakala takımı sırf bir faul posizyonunda değil her an her platformda yedirmeyelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum derken konu karıştı sanırım. Benim hakem konusunda konuşmamam onu onayladığım anlamına gelmez :)

      Sil
  3. Biraz hassasım bu konularda kusuruma bakmayın ama o müdahale ile bunu biz planlı falan yapmış olmuyoruz demek istediğim onu bi geçecek kemal hoca kısacası kendi oyuncusunu sorgulasın öncesinde zararına olacak durumu anlamsız sert müdahale ile sağladığı için ayağı kırılıyordu nerdeyse yazık günah değil mi bu ne insafsızlık kaldı ki tahrik eden saygısız bir adam asla ama asla da değil Emre. Az verir öz verir elinden gelecek katkı herneyse ama en çok dün terimin de ozan konusunda dikkat çektiği husus bizim için heyecan verici "karakteri" de çok olumlu dedi ozan için. Emre de bi ozan olmadığına göre neden bu şiddet özellikle mi sozkonusu acaba anlam veremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerginlik oyun anlamında söylendi diye düşünüyorum, kavga dövüş için değil. Kötü niyet görmedim orada.

      Sil
  4. Ayrıca ben o gerginliğin bilerek çıkarıldığını düşünmüyorum.Uzaktan bakınca çok sert bi faul gibi göründüğü için Garry ve Badou aşırı tepki gösterdi bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerginlik çıkarılır, ateş aradığın anlarda o ateşi yakarsın. Doğal ve iyi bir şey bu.

      Sil
  5. Hakkaten inanilmaz bu Anadolu takimlari her sene en az 3 4 tane kalburüstü forvet buluyor biz ise en iyi scouting bizde diye övünup 7 8 milyon avroya ancak duzgun adam alabiliyoruz, Diagne cok iyi oyuncu seneye 3 buyuklerden birine gitmesi kesin gibi eger Avrupa isi olmazsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok derin ve haklı olduğun bir konu. Diagne'yi Çin'den getirdiler ve çok komik bir ücreti var.

      Sil
  6. Takımda mutlaka böyle hırslı ve ateşleyici oyuncular olmalı. Mesela Melo gittikten sonra bunun baya eksikliğini çektik takımda hiç ruh ve mücadele arzusu yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Bu mücadele ruhu çok önemli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir