29 Eylül 2018 Cumartesi

Eren Derdiyok'lu oyundan ziyade Eren Derdiyok'suz oyunu ısrarla konuşuyorum


Eren Derdiyok'lu oyundan ziyade Eren Derdiyok'suz oyunu ısrarla konuşuyorum. Eren Derdiyok'un oyun istikrarına güven olmadığı gibi sakatlık geçmişi de kabarık bir isim. Erzurumspor karşısında da arka adalesinde bir sorun yaşamış. Ligin ilk yarısı bitene kadar bunları yaşamaya devam edeceğiz. Acilen alternatif bir plan üretmek gerekiyor.

"Eren'den sonra merkezi ne yapabilirim diye yarın yine deneyeceğim, öbür gün yine deneyeceğim. Eren olmayınca bir şey yapmak zorundayız. Şimdi haberini aldım, Eren'in arka adalesi sıkıntılı. Ben de isterim, elimde Gabriel Jesus, Firmino olsa da oraya koysam."

Hoca burada istediği forvet tarzını dile getirmiş aslında. Jesus gibi hareketli bir isim ve Firmino gibi sahte 9 oynayabilecek, ağırlıklı olarak etrafını oynatacak bir isim. Özellik itibariyle Eren Derdiyok çok farklı ama onu da sahte 9 gibi kullanmaya çalışıyor. Tehdit unsuru olmaktan ziyade takımını oynatacak bir forvet ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Eren Derdiyok bunu istikrarlı şekilde uygulayamaz. Lokomotiv Moskova karşısında iyi maç çıkarır, Erzurumspor karşısında ise yokları oynayabilir. Sağlıklıysa eldeki alternatifsizlik gereği yine sahada olacak ama Fatih Hoca istediğini tam anlamıyla alamayacak. 

Haliyle b planı üretmek gerekiyor. Bunu da mevcut formasyonla uygulamak mümkün değil. 4-3-3 gibi oynuyoruz. Haliyle forvetin top tutabilmesi ya da duvar olması önemli. Akhisarspor karşısında aynı düzende Onyekuru'yu en öne yazınca bu etkiden çok uzaktaydık. Ona uygun hücum setleri yok çünkü, bizim hücumlarımız fazlasıyla doğaçlama.

B planı da formasyon değişikliğiyle mümkün. Emre Akbaba ya da Onyekuru gibi isimleri tek başına sahte 9 gibi kullanmak şu aşamada iş görmedi. O pozisyonda 2 ismi kullanmak ise farklı bir plandır mesela. 4-4-2 denenebilir ya da daha yaratıcı ve pas yapacak futbolcuları bir arada kullanarak hücum planı da ortaya çıkabilir.

Hocanın işi zor. Kısıtlı imkanlarla en iyisini bulmaya çalışıyor. Burada hata Gomis'i gönderip yerine kimseyi alamayanlara yazacak. Şu an Cornelius ya da Vagner Love gibi isimler bile iyi alternatif olabilirdi. Biz ise geçtiğimiz sezon yüzüne bakmadığımız Eren Derdiyok'a güvenmek durumundayız. Umarım istikrar sağlar ve Ocak ayına kadar mümkün olduğunca sağlıklı kalır..

8 yorum:

  1. 2 icsha maçından 2 kırmızılık sakatlanabilecegi posiyonu yaşayıp atlatan Emre akbaba bu sefer başaramadı ayağı kırıldı yazıklar olsun standart nedir bilmeyen tüm hakem camiasına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erzurumsporlu futbolcuların sertliğine ses dahi çıkarmadı. Galatasaraylı birinin herhangi faulünde de sarı kartından geri durmadı.

      Sil
  2. Elde oyuncu yokken yeni bir sistem üretmek kolay değil. Muğdat ve Sinan gümüş orda oynayabilecek iki oyuncumuz burdan hareketle bi şeyler yapmamız gerekiyor. -Sağlam bir defans(!) ve hızlı hücumlar- porto maçındaki planımız bu olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kolay değil hem de. Yeni bir formül gerekse de zor olacak ama bilmiyorum işte. Ne olacak göreceğiz.

      Sil
  3. Muğdat veya Sinan önde denenmeli zaten Eren olmayacak.Yine 4 6 0 diye çıkıp 4 2 3 1 dizilimini görürsek sıkıntı yaşarız çünkü bu sistem için pratik lazım.Bu pratik de avrupa maçlarında değil, ligde skor aldığımız maçlarda yapılmalı.Salı 4 2 3 1 çıkalım uçta Muğdat veya Sinan olsun başka çare yok çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren'den belki yine olur ya da idare eder ama istikrar imkansız.

      Sil
  4. Sinan ya da Mugdat daha iyi oynar onyekurudan forvette cunku daha direncliler.

    Dar alanda bu adamlarla verim alamazsin gecen mac olcu degil bu anlamda. Ama asil sorun ayaga hizli paslaamalarla cikamamamiz. Orta saha kotu. Donk Fernando ikilisi olursa olmaz. 3 lu savunma olursa belki.

    Kaldi ki porto nun en zayif yeri savinma bekleri telles hala kotu savunmaci. Onyekuru ve garry aciklarda oynamali.

    Savunma onu de Fernando yerine Donk olmalı. Orta saha gobekte ayagi temiz selcuk feghouli belhanda dan 2 si olmalı ki top aktarılsın. Zaten baska adamda yok.

    Mugdata resmi maçlarda hiç sure vermedik. Bakalim ne yapacağız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru da dirençli ama fizik olarak tek başına orada tutunması imkansız. Belçika'da forvette gol kralı olmuşluğu var. Tabii orada 4-4-2 gibi bir sistem vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir