18 Eylül 2018 Salı

Fatih Terim'in olduğu yerde hedef kendiliğinden beliriyor


Hocanın ağzından çıkan her kelimenin büyük bir önemi var. Uzun zamandır Şampiyonlar Ligi'ni bekliyorduk. Böyle dengeli bir gruba düşmenin ardından da hedef belirlemiş olduk. Gerçi şartlar ne olursa olsun, Fatih Terim'in olduğu yerde o hedef kendiliğinden belirecekti. Bugün günlerden Şampiyonlar Ligi.

"Galatasaray ile tekrar yola çıktığımızda gazeteci arkadaşlar hedefiniz ne diye sormuştu bana. Şu anda dünya büyüklüğünde bir hayalim var, olur ya da olmaz. Hep içimde “Neden olmasın?” var. Benden yansıyanlarla taraftarlarımız da efekt yapıyor. Hiç kolay değil tabii cezalıyız, eşit şartlarda mücadele etmiyoruz. Herkes 25 kişilik liste verirken biz 23 kişilik liste veriyoruz. Ben sadece hayallerim için neden olmasın diyorum."

Günümüzde makasın çok açıldığı doğru. Bugünün futbol şartlarında bazı başarıları kazanmak zor, hatta imkansıza yakın. Ama hayal etmeden olmuyor. Bu hayalin de anlamı üzerimizdeki formanın Galatasaray olması. Bazen "olmasaydı sonumuz böyle" diyorum. Fatih Hoca'nın 2000'de takımdan ayrılmadığını ve devam ettiğimizi düşünsenize. O günden bu güne kazanılabilecek tüm başarıları. Bugün "hayal" dediğimiz aslında gerçeklerimiz olabilirdi.

"İfade edildiği gibi kolay değil dengeli bir gruptayız. Öyle diyelim. Neden ben böyle olduğunu düşünüyorum. Her takım kendi liglerinde başarılı olarak buraya geldiler. İkincisi de ekonomi, oyuncu profili veya performans açısından Şampiyonlar Ligi’nin içindeki takımlar arasında ciddiye alınması gereken grubumuz var. 4 takıma da açık. Birinci de olabiliriz dördüncü de. Öyle bir grup. Her maçın zorluk derecesi çok farklı. Biz 21 kişilik kadroyla bu gruptan çıkmayı deneyeceğiz. Onların 25 kişilik kadroları var. Eşit şartlarda dövüşmüyoruz. Kolay bir grup değil. Allah izin verirse çıkmak için her şeyi yapacağız."

Şampiyonlar Ligi zor bir arena ve kura şansı mühim. Kolay bir grup çekme imkanınız zaten yok. En kolayı içine düştüğümüz dengeli grup. Bu grubu da "dengeli" olarak adlandırmalıyız. Herkesin şansı eşit ve böyle bir grup sonrasında herkesin hedefi aynı. Hata yapmamalıyız, özellikle kendi sahamızda. Şampiyonlar Ligi'ndeki başarımız iç saha performansımızla doğru orantılı. Ffp sıkıntısı olduğu doğru, 21 kişilik kadro bildirebildik, transfer döneminde beklenen bazı hamleler de gelmedi ama buradayız işte. Arkamıza değil, önümüze bakacağız.

"Avrupa’da son zamanlar öne çıkan oyuncuların genç olduğunu görüyoruz. Olabilir tabii ki. Ozan Kabak yarın neden oynamasın. Kariyerimde güvendiğim genç oyuncular yüzümü kara çıkarmadı. Ozan ve Yunus özelinde hep beraber bekleyip yarın ne olacağını görelim. Hesap yapmayı seven bir hoca değilim. Mümkünse iyi oynamayı, keyif almayı, keyif vermeyi severim. Öngördüğüm bir rakam yok. O rakamları bulursak gruptan çıkarız. Bir transfer dönemi yaşadık ki Allah kimseye vermesin. Daha yeni yeni kendimize geliyoruz. Olay kritik noktaya gelirse o zaman yaparız."

Lokomotiv Moskova 11'ini merak ediyorum, özellikle de Ozan Kabak özelinde. Ben oynamasını bekliyorum, en azından geçmişteki Fatih Hoca o formayı kendisine verirdi. Vermezse de bir bildiği vardır elbette ama Ozan Kabak'ı 11'de düşünüyorum. Yunus Akgün'ün de ismini vermesi enteresan, acaba bir sürpriz daha mı var. Bazı pozisyonlar sorunlu olsa da alternatif sahibi bir kadro bu. Grupta da hesap edecek bir şey yok, iç sahada 9 puanı görmek zorundayız. Sonrasını şartlar belirler. Tabii mümkün olan en iyi puanı almamızı dilerim.

"Lokomotiv ciddi bir rakip, önemli bir rakip. Her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahipler. Fernandes takımın maestro’su. Eder, Farfan, Corluka hepsi de önemli ve tecrübeli oyuncular. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Galatasaray kendi sahasında nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynayacak. Şampiyonlar Ligi’nde oyun her zaman her şeye açıktır. Allah nasip ederse yarın büyük seyirci ile beraber oyuncularımız o frekansı kurduklarında her şey istediğimiz gibi gelişecek inşallah."

Lokomotiv Moskova'yı 1. torbadan çekmek büyük iş ama Şampiyonlar Ligi'nde zayıf halka yok. Hele ki böyle bir grupta hiç yok. Bugün bizim x takımlar için düşündüğümüzü o x takımlar da bizler için düşünüyor. Kazanmalıyız, evimizde kazanarak başlamak büyük bir moral kaynağı ama kimse de hafife alınamaz. Rakibin her ne kadar geçen sezona göre güç kaybettiğini düşünsem de ceza kesebilecek birçok futbolcusu var. Eder, Farfan ve Fernandes gibi isimler hafızamızda. Coşku olmazsa olmaz, bir o kadar dikkatli olmakta..

5 yorum:

  1. kasımpaşa maçında golü atana kadar bir hayli sıkıntı çektik eğer yine öyle bir maç olursa (ki olması muhtemel malesef)geriye düşme ihtimalimiz yüksek, geriye düşünce de ne kadar panik yaptığımızı bir kaos havasına girdiğimizide biliyoruz yani çıkacak kadroya bağlı tabi feghouli ya da belhandadan biri oynamak zorunda çünkü tek yönlendirici olarak emreyi kullanmaya çalışıyoruz ki emreye haksızlık bence, bu çocuk talisca,giuliano gibi bitirici bir 9.5,hoca inadı bırakıp feghouliyi oynatması gerek yoksa işler iyi olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemesi lazım bu oyunu, şu ana kadar görmedik. Cebinde mutlaka vardır ama henüz çıkarmadı.

      Sil
  2. Makas 2009 yılından sonra açılmaya başladı.Şayet hoca gitmeseydi şu an en az 1 Şampiyonlar Ligi kupamız vardı müzemizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2000lerin başında bu iş imkansız değildi. Tabii o kadroyu korumamız halinde

      Sil
    2. 2000 kadrosunu kim koruyacaktı Bosman kuralını sallamaayan ayrıntılara onemsiz diye dikkat etmeyen AIG'yi başımıza musallat eden Faruk Süren'le mi? 1993-1995 Saftig ve Souness'li donemler olmasa milli takimda devrim yapmasına ragmen Terim gelir miydi?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir