12 Eylül 2018 Çarşamba

Forvet rotasyonu için aday iddialı gençlerimiz var


Genç futbolcu vurgusu yapmaya devam edeceğim. İyi olan yapımız üzerine başarılı eklemeler yaptık ve gelecek için umutluyuz. Forvetsiz günlerde de alttan gelebilecek forvetler üzerine düşünmek lazım. Ahmet Sivri ve Ali Yavuz Kol'u kamp döneminde izlemiştik. Malik Karaahmet ise yeni transferlerden biri olmuştu ve Milli Takım arasında da A takımla çalışmalara katıldı.

U21 maçlarında ilk etapta Ahmet Sivri'nin arkasında beklese de yavaş yavaş ritm tutmaya başladı. Bu süreçten sonra bulduğu süreler artar, hatta kupa maçları döneminde A takımda da izleyebiliriz. Ozan Kabak, Atalay Babacan, Recep Gül, Yunus Akgün gibi isimlerin olduğu U17 takımının forvetiydi. O şampiyonada da iyi bir görüntü sergilediğini eklemek lazım.

O şampiyonanın ertesinde Karlsuher onu Frankfurt altyapısından transfer etti. Orada sadece 1 sezon kaldı ve bu yaz döneminde Galatasaray'a geldi. Transfer şartını, içeriğini bilmiyorum. Bir önceki sezon yapmamız gereken hamleydi. Yine de onun adına kayıp bir sezon olmadı ve Karlsuher U17 takımında çıktığı 22 maçta 16 gol attı.

Malik Karaahmet için transfer olduğu gün yazmıştım, onu da tekrar paylaşayım;

Tarz olarak Ümit Karan'a benzer, iyi bir bitirici. Potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu günler de onun adına bir şans. Bakarsınız alternatiflerden biri bile olabilir. 2001'li Ali Yavuz Kol da önemli bir potansiyel, o da hareketliliği, teknik özelliği ama daha önemlisi yaşına göre fiziğiyle ön plana çıkıyor. Forvet rotasyonu için aday iddialı gençlerimiz var.

10 yorum:

  1. Evet çok gencimiz var ama önemli olan onlara sürekli forma şansı verebilmekte. Yeteneklerini sergileyebilecekleri bir ortam yaratmakta. Ama malesef bunu yapamıyoruz. En son altyapıdan Arda çıktı onu da Manisa'lara kiraladık da öyle çıkarttık.

    Elin takımları De Ligt, Tielemans gibi oyuncular çıkarıyor 18inde 19unda yaşına bakmadan veriyorlar formayı. Olsa da oynatıyorlar olmasa da oynatıyorlar. Çünkü biliyorlar yetenek var ve bunu başaracak. Sonunda da öyle öyle çıkıyorlar işte.

    Bizim de bunu yapmamız gerek. Mesela bu zor zamanda illa santrafor mu oynatılacak? Koy altyapıdan yeteneğine güvendiğin bir genci olsa da olmasa da oynat. Oynat ki keşfedilsin ortaya çıksın. Sadece santraforla da yetinmemek gerek kanatlarda da gençler oynasın. Koy Yunus'u sağa yeteneği var. İlla bir kıvılcım çakacaktır.

    U19 jenerasyonunda çok değerli isimler var. Umarım onlar da yaşı elvermeden sönüp gitmelerine mani oluruz. Çünkü hepsi de birbirinden değerli. Devir 14 yaşındaki Mustafa Kapıyı oynatma cesaretini gösteren Riekerink'i örnek alma devri. Böyle böyle çıkacak bu gençler.

    Umarım ileride en az 5 tane 20 yaş civarı gencin ilk 11'de çatır çutur top oynadığı bir takım oluruz. Trabzon'da Abdulkadir ile Yusuf'u gördükçe duygulanıyorum be. Keşke diyorum bizde de böyle sürekli forma giyen gençler olsa. Keşke!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu biraz kültürden geçiyor ve yavaş yavaş oturacaktır. Fatih Hoca da eminim ki bu konuda bir plan dahilinde hareket ediyor. Şöyle diyeyim, yerli transferi yapmamıza gerek kalmadı mesela. Sezon sonu sözleşmesi biten yerlinin yeri alttan dolabiliyor. Böyle böyle bu isimler kadroya oturacaklar.

      Sil
  2. Olsun artık. altyapıdan oyuncu yetiştiren kulüp olalım yeniden. Yoksa konuşulan yabancı sınırlaması geldiğinde yine Anadolu takımlarının çer çöpüne milyarlar dokmeyelim. Bizi mali yönden kurtaracak tek şey böyle adımlar olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ffp'den kaçmanın en önemli yollarından biri. ayrıca bir kültürdür bu, unuttuğumuz bir kültür.

      Sil
  3. Ali Yavuz un oyun görüşü zekası da çok iyi

    YanıtlaSil
  4. Bence Ali Yavuz ve Malik maçları kopardığımız anlarda hoca tarafından oyuna atılır mutlaka.Deplasmanda maçı koparmak kolay olmuyor bunu evimizdeki maçlar için söylüyorum.Oynayacakları 10 dakikalık süre bule onlar için değerli olur ve bu süreleri kullanırlarsa hoca çekinmez bi bakmışız bu ikiliden biri 11 başlamış

    YanıtlaSil
  5. Muhayer Oktay diye bi cocuk var Dusseldorf genc takiminda umit millide oynadı ilginc bi cocuk. Yine fazla kapasiteli olmasa da Deniz Hümmet uzun boyuna ragmen oldukca kivrak. Malik'i bile sakatlık sonrasi alabildik beceriksiz olunca transferde ucuza alınabilecek gencleri de biz kolay alamiyoruz. Galatasaray marka ama bjk alabiliyor bazen. Aydin Karabulut berlinden gelirken ucuza gelmişti. Forvet ve 10 numara konusunda yerli oyuncu yetistirmekte sıkıntı var.

    Üstünel mi donmeli bilmiyorum ama yerli yabanci gurbetçi isini transfer becerisini arttirmak lazim. Para bitince Ahmet Bulut da devreden çıkar. Yonetim de genc dil bilen iletişimi becerisi yuksek isimlere ihtiyaç var. Sadece scout da yetmiyor transfer isi de beceri istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapıda hücum için kıymetli alternatifler var. Ben karamsar değilim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir