28 Eylül 2018 Cuma

Galatasaray 1-0 BB Erzurumspor, Fernando değişikliği o kadar anlamsızdı ki


0-0'ı oynama becerimiz yok. Hızlı ve tempolu bir takım olsak da hücumlarımız doğaçlama gelişiyor. Erzurumspor karşısında hızımız da düşüktü. İlk 20 dakikada rakibin ikramları ve dağılmaya müsait savunma yapısıyla pozisyonlar bulsak da o kapı bir türlü açılmadı. Hücumun en büyük sorunlarından biri bitirme noktasında beceriksizlik, daha da önemlisi laubali görüntü. Bu anlarda bitirici bir forvet aranıyor işte. 

Hücumda kalmak mesele. Forvetinizin top tutması ve duvar olması gerekecek. Maç boyunda Eren Derdiyok'un topla buluştuğunu dahi nadir gördük. Garry Rodrigues'in de "ben oldum" havası neticesi ısrarla her topu bitirme sevdası yükselince işlemeyen ve imkan bulduğunda beceriksiz kalan bir hücum hattı izledik. 

Erzurumspor karşısında iç sahada olmazsa olmazınız "hücum". Rakibin savunması dağılmaya o kadar müsaitti ki ilk yarının başı dışında bunu kullanamadık bile. Ancak Onyekuru oyuna girdikten sonra biraz daha hız kazanarak etkili olmaya çalıştık. Orada da hata var tabii, Onyekuru'ya bu kadar geç dönmenin pozitif anlamda bir açıklaması yok.

Emre Akbaba oyundan çıkarken doğal olarak Onyekuru'yu beklersiniz. Rakip zaten tehdit unsuru değil, sizin olmazsa olmazınız hücum. Maç 0-0, hücumda işler iyi gitmiyor ve her geçen dakika organizasyondan uzaklaşıyorsunuz ama Emre Akbaba yerine Fernando'yu oyuna alıyorsunuz. Donk / Fernando / Badou Ndiaye ekseninde nasıl bir organizasyon bekleyebilirsiniz ki.

Fernando değişikliği o kadar anlamsızdı ki Onyekuru oyuna girene kadar ki süre çöpe atıldı. Donk mecburiyetten çıktı, oysa o ana kadar iyi bir görüntüsü vardı. Hatta maç boyunca geriden ileriye bir "regista" gibi attığı toplarla etkimiz vardı. Savunma tarafında da gayet işliyordu ama Fernando'yla ilk değişiklik hakkınızı kullanınca gol ararken Donk'u mecburen çıkarıyorsunuz.

Böyle bir maçta ancak duran topla golü bulabilirdiniz. Bu sezon çoğu maçta olduğu gibi. Serdar Aziz ve Maicon'u tebrik etmek gerekir, sahada her şeylerini verdiler. Belki çok etkili bir rakibe karşı oynamadılar ama etkileri de yüksekti. Bu ikilinin yanına Ömer Bayram'ın özverisini ve Badou Ndiaye'nin olmazsa olmazlığını da ekleyince pozitif noktada geriye pek bir şey kalmıyor.

Hocanın Feghouli konusunda haklılığı ortaya çıktı. Ortaya geçince biraz daha etkisi yükselse de fizik olarak hiç hazır değil, temposu yerlerde. Beğenmiyorsunuz ama Belhanda'nın da şu yapıda mutlaka sahada olması gerekecek. Topla dikine çıkışı, hücumdaki pas aksiyonu, hareketliliği ve ön alan baskısı önemli. Feghouli'nin şu oyununu Belhanda oynasa linç kampanyası başlamıştı.

Kötü oynarken kazanmak güzel, kötü oynamak ise adı gibi "kötü". Porto maçı öncesinde virajı kayıpsız atlatmak gerekiyordu. Rotasyon konusunda sıkıntı olmasa da bazı mevkilerin neredeyse hiç alternatifinin olmaması büyük sorun. Forvet için alternatifimiz yok, oynayanın yerine de yaz boyu 2 alternatif aradık. Ocak ayına kadar bir şekilde idare etmek, mümkün olan en iyi puanı almamız gerekecek..

26 yorum:

  1. maicon ve serdara bu kadar iş düşmeside takım savunmasını konusunda alarm veriyor açıkçası,ikisinden biri kötü oynasa bu maç gidebilirdi mesela,son anda acayip kritik müdaheleleri var yani takım savunması bence yetersizdi.Diğer konulara gelirsek hocanın yaptığı o anlamsız değişiklik takımın tutuk oynamasına neden oldu, donk ve ndiaye nin önündeki oyuncu sakatlanınca onun yerine o tip bir oyuncu yoktu kenarda ama sahada vardı,feghouliyi ortaya çekip kanada onyekuruyu almak bu kadar zor muydu ? sen onların önündeki oyuncuyu çıkartıp onların yanına bir oyuncu aldın büyük saçmalıktı.Aslında ilk 20 25 dk fena işler yapmadık organizeydik, garry bu maçta kötüydü ama savunma arkasına sürekli zorlayan ve daha olgun oynayan bir garry var geçen sene böyle değildi bu adam, gerçekten kötü oynarken bile geliştiği çok açık belli oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta takım savunması bence de ön plana çıkmamalıydı. Rakibin etkili pozisyonu yok ama geldikleri birçok an var.

      Sil
    2. bu arada 18.sıradaki takımdan golü attıktan sonra 15-20 dk acayip baskı yedik hiç kıramadık o baskıyı,bu tür baskıyı kıralabilecek babel tipi güçlü,uzun bir kanat oyuncumuzda yok ya da o tip bir santraforumuz da yok ama tabi erzurumdan kendi evinde baskı yemenin bir açıklanacak tarafı yok

      Sil
    3. Çok kötü bir maç çıkardık, orası kesin. Bazı futbolcu profillerinin olmadığı da doğru. Bu tarz maçlarda Podolski'yi arıyorum aslında :)

      Sil
  2. burak yine emek vermiş yazı yazmış. bence hiç gerek yok yorulmaya. takım top oynamıyor beyler. hem de uzun süredir top oynamıyor. iç saha bir şekil gidiyor, deplasman nasıl düzelir bilmem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum ve farklı bir dokunuş bekliyorum artık. Teşekkür ederim ayrıca.

      Sil
  3. kanatlar mutlaka onyekuru ve garry'e ait olmalı. onyekuru otura otura körelecek. ama garry mutlaka sağda olmalı. yoksa kıvrılıp şut çekip duruyor, deli ediyor.

    eren için de hava topuna vuramasa da stoperi bozuyor diyorlar ama. hiç de bozulan falan yok. keşke seleznov'u alsaydık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de olacaktır bir noktadan sonra. O iş için Belhanda bekleniyor sanki.

      Sil
  4. Porto-Erzurumspor CL macina döner mi iş? Tam sıkletimize uygun bir rakip ve maalesef deplasmandayiz.Bitirici hedef oyuncumuz yok.Erzurum gibi.Portoya direnecegiz ama rakip sahada cok etkisiz olacagiz.Erzurum gibi.Erken,basit ve yan toptan gol yemeden 70.dakikaya tasimaliyiz maci.Erzurum gibi.Maci hep sogutmaliyiz Erzurum platosu gibi.Keske önce Erzurum da oynayip sonra Porto ya gitseydik.Cigerlerimiz acilsaydi cok lazim olacaklar.Mücadele kapasitemiz test edilecek umarim puanlarla doneriz.Aksam oynanan macla ilgili gerekenleri yazmissiniz zaten sagolun.Fiziken zorlanmalar basladi.75 dk gol kovaladik dinlenemedik.Umarim bilimsel olarakta ölcümler ve kontrol yapiliyordur.Gazla peynir gemisi yürütmüyoruzdur insallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porto maçında görüntü mutlaka değişir. Mücadelemiz falan yükselir, havası farklı olur.

      Sil
  5. en son böyle karabük maçı vardı geçen sene 2-1 den sonra bir türlü 3 ü bulamayıp aynı hakem alper ulusoy rezil penaltı çalmıştı 2-2 olmuştu ve yine maicon o maçı alan adamdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon burada da sorumluluk aldı. Trabzon maçını bir kenara bırakırsak fena sezon geçirmiyor.

      Sil
    2. Kafa golleri serbest vuruslariyla da ekstra katkı sagliyor. Chedjou denen adama 6.3m bonservis 2.2 maas verdik hucumda Maicon'un yari katkisini vermemiştir. Maicon Chedjou'dan her anlamda öndedir bi kadar yerenleri anlamiyorum.

      Sil
    3. Maicon bence de çok daha iyi durumda.

      Sil
  6. Emre akbaba oyundayken de çıktıktan sonra da orta sahada top tutup topa yön verecek oyuncu eksiğimiz vardı. İyi dönemlerindeki Selçuk İnan gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı da arıyor takım. Selçuk İnan oynayabilecek durumda olsa Fernando yerine o girerdi.

      Sil
  7. Fernando anca 6 oynar. 3.35 maas aliyor yas 32 ye gidiyor ve formsuz Donk daha iyi su an sene sonu satardim ben fernandoyu.

    Porto macina

    Linnes-Serdar-Maicon-Nagotomo
    ------------Donk-------------
    Garry-Feghouli-Belhanda-Onyekuru
    ------------Sinan------------

    seklinde cikardim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçleri oynayan bir takımız, hala arayış içindeyiz. Fikrine katılıyorum. Eren in alternatifi olarak Sinan denenmeli.Fernando 8,Sinan kanat olmaz. Sinan şans vermeli, net vuruşları var, defans arkası koşu var. Şansını kullanamaz ise kadroda geleceği olmadığını düşünüyorum.

      Sil
    2. Porto deplasmanına bu şekilde çıkarsak fark yeriz diye düşünüyorum. Fernando-Donk-Belhanda olmalı orta 3lü. Her ne kadar defansif görünse deplasmanda kırılganlığı azalmak için kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Tabiki Ndiayeden yoksun olduğumuz için düşünüyorum bunu

      Sil
    3. Bence bu kadroda çok hücumcu kaldı. Hatta haddinden fazla hücumcu. Fernando'yu ne kadar kötülesek bile sahada olmak zorunda. Forvette Sinan denenebilir, o ayrı konu.

      Sil
  8. Fernando mecbur kalmadıkça oynamamali.

    YanıtlaSil
  9. Belhanda yokken organizasyonda sorun yaşıyoruz.Emre de oyundan çıkınca iyice saçmaladık.Emre bitiren bir futbolcu olea da çıktıktan sonra eksikliği fazlasıyla hissedildi.Feghouli oynamıyor diye hocaya küfür edenler vardı bakın işte bu yüzden oynamıyor ve bu haliyle kupa maçında dahi oynayamaz.Garry de iyice kendini bişey zannetmeye başladı 2 maçtır gözüme çok batıyor.Ayrıca bu maç Akhisar maçı gibiydi bence.Orda da golü bulsak rakibi açardık burda da öyle ama orda golü bulamayınca yedik.Dün de gol yememiz durumunda her ne kadar evimizde oynuyor olsak da çevirmekte sıkıntı yaşayacaktık.Eleştirimizi yapıyoruz ama bir yandan da önemli olan kazanmak ve kazandık.Şimdi sırada Porto maçı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba yerine giren ismin Fernando olması büyük sorun yaşattı.

      Sil
    2. Fernando dan Tugay çıkmaz o yurek cesaret oyuna ağırlık koyma yok fernando da.

      Fernando yeni girdiği icin çıkaramadı. Donku cikardi. Aslında cikmasi gereken fernandoydu. Ya da hic girmemesi lazımdı. Feghouliyi cekip onyekuruyu alacakti 15 dkyi yedik elimizle.

      Artik anlamistir herhalde orta sahada Donk Fernando yanyana oynamaz. 3 lu savunma olursa onlu arkali oynayabilirler. Feghouli belhanda selcuk mecbur oynayacaklar. Ben kendi adima Selcuk'u cok ariyorum. Elimde olsa her mac 60-65 den sonra oyuna alirim. Topu akıllıca saklayacak baska adam yok. Belhanda sakar. Selcuk daha guvenilir.

      Sil
    3. O teknik özelliği de yok. Fernando tam bir 4-3-3 defansif orta sahası ama çapa rolünde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir