24 Eylül 2018 Pazartesi

Galatasaray'da tüm hücum Emre Akbaba'ya bakmaz, bu imkansız


Emre Akbaba için transfer olmadan ya da transfer olduğu gün itibariyle yaptığım yorumları tekrar edeyim. Bu adam üretmez, bitirir. En azından Galatasaray gibi bir takım için. Alanyaspor'da düzen farklı, tüm hücum Emre Akbaba'ya bakıyordu. Galatasaray'da bakmaz, bu imkansız. Burada güçlü olmanız, fizik anlamında ayakta kalmanız lazım.

Bitirme noktasında yapabileceğinin en iyisini burada da yapıyor. Atılan gollerin içinde bir şekilde imza sahibi. Lokomotiv Moskova maçında belki gol atmadı ama atılan 3 golde de bir şekilde vardı. Emre Akbaba'yı doğru olarak kullanmak mesele. Şu ortamda onun üzerinden oyunu yönlendirmek ya da hücumda üretken olmak çok zor.

Belhanda'da olan Emre Akbaba'da yok, Emre Akbaba'da olan Belhanda'da yok diyordum. Bu ikiliyi aynı anda sahada bekleyenlerdenim. Doğru düzen Lokomotiv Moskova maçındaydı. Emre Akbaba sağa geçmeli ve ortada Belhanda, o yoksa Feghouli oynamalı. Bu sizi daha üretken kıldığı gibi Emre Akbaba'yı da bitirme noktasında var eder.

Akhisarspor karşısında dahi oluşan pozisyonların birçok noktasında Emre Akbaba'yı izledik. Rakip ceza sahasının içinde topla çok buluşur ve bir forvet gibi pozisyonlara girer. Ama 4-3-3'ün orta sahasında kullanıp, onu rakip ceza sahasından uzaklaştırırsanız etkisi düşer. Emre Akbaba'dan katkı almanın başka yolu yok.

Fenerbahçe, Guiliano gibi bir ismi bu yüzden kaybetti. Bana sorarsanız parayla alabileceğiniz bir isim değil ama onun değerli olması doğru kullanmanızda yatar. Rakip ceza sahasında iyi bitirir, 10 gol sınırını rahatlıkla geçer. Emre Akbaba da böyle, bir farkı yok. Zaman içinde oyunu evrilir mi bilmem ama bu adamın iyi olduğu oyun bu.

Akhisarspor karşısında öyle bir yapımız vardı ki pas yapacak, topu ayağında tutacak tek isim yok. Bunu yapabilecek en iyi isim Emre Akbaba, 11'e bakınca tablo bu. Fernando / Badou Ndiaye orta sahası, Garry Rodrigues / Sinan Gümüş kanatları ve en önde Onyekuru. Bekleriniz de oyun kuramıyor, e hücumda nasıl kalmayı düşünüyorsunuz? Emre Akbaba bütün bu yükü nasıl döndürsün?

11 yorum:

  1. ibre selçuk inana dönüyor yavaştan çünkü deplasmanlarda bu kadar kötü olmamızın en büyük sebebi selçuk gibi bir merkez orta sahanın olmaması,fernando performans olarak o sakatlıktan beri kötü,ndiaye de bir oyun kurucu değil,emreye kalıyor iş o da bir oyun kurucu, yaratıcı değil,selçuk inan fizik olarak tempo olarak artık iyi durumda değil ama hala pas kalitesi yüksek,top saklama özelliği,uzun top becerisi tempoyu ayarlayabilen bir oyuncu,hazırlık maçlarında mesela iyi oynadığımız maçlarda hep selçuk vardı sahada,oğuzhan rusya maçında oyuna girdi oyunu değiştirdi mesela bu tür oyuncuların etkisi büyüktür,bence fernando ndiaye selçuk uygun üçlü, 60 dk bile oynasa yeterli olur özellikle deplasmanlarda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 oynayacaksak eğer orta sahanın en gerisinde daha iyi oyun kurmak ve topu tutmak adına Selçuk İnan tercih olabilir.

      Sil
    2. ozanın 2.yarıda onyekuruya bir pası vardı mesela, o pasları sürekli atabilecek bir oyuncu selçuk yani mesele biraz daha 8 gibi kullanmak derin oyun kurucu olarak değil

      Sil
    3. he bu arada bence ideal 11 şu şekilde olmalı(süper lig için söylüyorum):muslera-mariano-ozan-serdar-nago fernando-ndiaye-belhanda emre-eren-garry.Bazen onyekuru emre ya da garry nin yerine oynayabilir,zaten donk fernando ve linnes mariano tarafında iyi bir rotasyon var,belhanda geçen sene olduğu gibi mecbur oynaması lazım çünküo tarz oyuncu yok elimizde emre merkezde değilde kanatta kaleye yakın bir şekilde daha verimli oynuyor ,loto maçında da hoca belhandanın alternatifi olmadığı için mecbur oynattı

      Sil
    4. Ozan Kabak o sorumluluğu almaktan çekinmedi, bu da yeteneğini ve öz güvenini gösterir.

      Sil
  2. emre önce biraz ayakta kalsın. sonra bakarız zaten sağda mı oynar nerede oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haliyle sağda oynar işte. Güçlenmesi halinde 10 numarayı konuşuruz.

      Sil
  3. Sezon başından beri bir sistemimiz yok, plan Vs. Hep bir arayış içindeyiz.Sadece hücum değil savunma için de. Hücum savunmada başlardı. Pres baskı, pas,ters top... Tudor un başlangıcı mesela. Kim nerde ne yapacak az çok belliydi. Takım şu an Garry atacak, Emre alıp sürüp gol atacak attıracak gibi kişilere bakıyor. Pozisyon hazırlığı yok.kadro defolu.Bence Sinan santrofor denenmeli yada kenarda oturmalı.kanat olmadı olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet alamadık ki o arayışlar yükselerek devam edecek. Sezon başında kim gidecek / kalacak derdindeydik. Bugün ise kim oynayacak.

      Sil
  4. Emre iyi bir bitirici sayilmaz sasa iliç guliano talisca ile karşılaştırılırsa. Asist + gol sayisinda ciddi katkı verir ama galatasarayin eksigi emre b. melo tarzı iyi sertlige yatkin bir 8 numara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba iyi bir bitirici ama dediğine katılıyorum tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir