18 Eylül 2018 Salı

Hücum tarafından potansiyel sahibi olsak da organizasyon oluşturmak gerekiyor


Bu yaş gruplarındaki genel bir sorun aslında. Teknik anlamda üstün olduğumuz birçok takım var ama fizik olarak gerideyiz. U19 takımının yaşadığı sorun da bundan ibaretti. Her ne kadar teknik olarak üstün olsak da fizik anlamda geride kalmamız büyük sorun yarattı ve maç ilerledikçe daha da düşmemizin temel nedeni.

Hücum potansiyelimiz çok yüksek. Lokomotiv Moskova karşısına çıktığımız 11 de fazlasıyla hücum ağırlıklıydı. Mutlu Doğan / Mustafa Kapı ikilisinin arkasında Abdüssamed Karnucu'nun yaşadığı defansif zafiyet bundan, yalnız kaldı. Yine de topa hakimdik, bence daha üstün oynadık ama hücum organizasyonu sorunlu. Yetenekle ayakta kalmaya çalıştık.

İlk yarıda Mutlu Doğan ve Mustafa Kapı'nın da etkisi olsa da ikinci yarıda isimlerini duymadık. Mustafa Kapı sahadaki herkesten daha büyük bir yetenek ama bu çok 2002'li ve sahada 99'lu futbolcular da vardı. 2. yarıdaki yaşadığı düşüşü doğal karşılarım. Mutlu Doğan ise çok bireysel görüntüdeydi, 2. yarıda ise tamamen kayboldu.

Maç boyu Recep Gül / Ali Yavuz Kol hattına bakıldı diyebilirim. Ali Yavuz Kol bana sorarsanız bizim adımıza maçın yıldızı. İlk dakikada gösterdiği mücadeleyle son dakikada gösterdiği mücadele arasında fark yok. Çok hareketli ve fizik olarak üstün bir isim. Girdiği pozisyonlar da var, takımı da hücumda tutma noktasında çabası büyüktü.

U19 hocamızın tercihlerini beğenmedim. Maçın bizim adımıza fena gitmediği anlarda çok anlamsız risk aldı. Abdüssamed Karnucu'nun oyundan çıkmasıyla zaten kaybedilmeye meyilli orta sahayı vermiş olduk. Mirza Cihan kenara alınabilir ve Mutlu Doğan / Mustafa Kapı ikilisinden biri kanada atılabilirdi. Ya da direkt bu ikiliden biri çıkabilirdi.

Rakip kaptığı toplarda etkili çünkü. Fizik olarak da üstünler ve doğal olarak direnç gösteremedik. Zaten hücum organizasyonumuz pek yok derken 1-0 geriye düştük. 1-0'ın ardından o ana kadar sahanın en iyilerinden Recep Gül'ün de oyundan çıkmasıyla hücumu da kaybetmiş olduk. Bundan sonrası kaleyi her görenin vurduğu şutlarla geçti.

Recep Gül'ün etkisi de büyüktü. Sağ tarafta bir anlamda oyun kurucu gibi oynuyordu ve oluşan her pozisyonda da imza sahibiydi. Kenara alınmasına hala anlam veremiyorum. Bana sorarsanız teknik adam hatasıyla kaybettik. Özellikle hücum tarafında büyük potansiyel sahibi olsak bile organizasyon oluşturmamız gerekiyor.

2 yorum:

  1. Taktik olarak Turk futbolu geride. Derli toplu birlikte oynayamiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taktik değil de fizik gelişimi daha büyük problem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir