11 Eylül 2018 Salı

İsveç 2-3 Türkiye, Emre Akbaba'yla fark yaratıyorsunuz işte


Heyecan arıyoruz, başka bir şey değil. Milli Takım'la alakalı sürekli anlamsız gündemler içine sürükleniyoruz. Oynanan maç dışında her şeyi konuştuk ve bunu da sağlayan isim Lucescu. Bir türlü oyuna odaklanamadık, kenetlenemedik ve doğal olarak soğuduk. İsveç karşısındaki geri dönüşün kırılma anı olmasını umut ediyorum. Uzun bir aranın ardından ilk kez mutluyuz, sevinçten yerimizde duramıyoruz.

Rusya karşısında da kötü oynamadık. Orada da bir geri dönüş olabilirdi ama taktik noktasında bazı hatalar var. Okay Yokuşlu / Mehmet Topal ikilisiyle oynamayı asla anlamıyorum. Rusya karşısındaki hareketliliğimiz Oğuzhan Özyakup'un 8'e geçmesi, önüne de Yunus Mallı'yı atmamızla gerçekleşti. İsveç karşısında da Mehmet Topal'ın yerine Oğuzhan Özyakup'u çekip, önüne de Emre Akbaba'yı yazdığımızda geri dönmeyi başardık.

İlk yarıdaki hücum organizasyonunu beğendim. Cenk Tosun dışında müthiş bir uyum vardı ve topa sahip bir Milli Takım izledik. Ön alan baskısı ve bağlantılar da buna dahil. Kusurumuz savunma tandemi tarafında ve ne kadar iyi oynarsak oynayalım bir anda geri düşebiliyorsunuz. Kaan Ayhan'ın görüntüsü hiç ümit vermedi, Çağlar Söyüncü de onunla çok alakasızdı.

Topun bizde kalması biraz da rakibin düşüncesiyle alakalıydı. 4 kez hızlı geldiler, 3'ü net pozisyondu. Önemli pozisyonlar verdik ama hücumda da üretiyorduk. Rusya karşısında yukarıda yazdığım değişikliklere kadar hücum üretimi yoktu. Bu biraz futbolcu tercihleriyle alakalı. Rusya maçına göre fark Oğuzhan Özyakup ve Hakan Çalhanoğlu'nun iyi oyunuydu.

Yine de 2 tane 6 numarayla oynamak anlamsız geliyor. Mehmet Topal'ı hücumu zorlarken izledik. Belki iyi de yaptı bu işi ama Emre Akbaba'yla fark yaratıyorsunuz işte. 2-0'ın hemen ardından Hakan Çalhanoğlu ile reaksiyon vermek kırılma anı olmuş. Devamında gelen Emre Akbaba, Yunus Mallı ve Serdar Gürler değişikliklerinin hepsi doğruydu. Baskıyı daha da yükselttik ve 2-2'yi de müthiş bir organizasyonla bulduk. İlk yarıda eleştirdim ama 2. golde Cenk Tosun'un muazzam bir pası var.

3. gol de aynı şekilde. Yunus Mallı, Serdar Gürler ekseninde bir organizasyon ve Emre Akbaba'nın bitirişi. Ceza sahası çevresi ya da içinde müthiş bir bitirici olduğunu zaten biliyoruz. Bu adam bir anlamda sahte 9. Gol özelliği çok yüksek ve Galatasaray açısından da onu en ileride "Firmino" gibi düşünmek iyi bir plan olacak.

Cengiz Ünder'i 2 maçtır etkisiz görüyorum. O da farkını ortaya koyabilse muazzam bir hücum oluşmuş olacak. Bekleyenleri görüyorsunuz, sonradan giren tüm hücumcular etki ediyor. Yani iyi bir takım bu, potansiyelimiz oldukça yüksek. Stoper tandeminde taşlar yerine oturmalı, o da Serdar Aziz'in geri dönüşüyle alakalı olacak. Bugün Ömer Bayram'ı da Zeki Çelik'i de (hatalarına rağmen) fazlasıyla iyiydi. 

Lucescu konusuna bir artı yazamıyorum. Onun hakkındaki düşüncelerim sabit. Bu takımın iyi bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Coşkuyu kazandığımızda da fazlasıyla sempatik bir takım. "Adamlar" ekibinden uzak, safralarından arınmış, iyi bir takım bu. İsveç karşısında kırılmayı yaşadık diye düşünmek istiyorum. Şimdi bunun üzerine koyalım..

29 yorum:

  1. Milli takimda herhangi bir düzen olmadigi icin Emre'nin serbest oyunda ne kadar etkili olabilecegini bir kez daha görmüs olduk. Umarim bu bizim teknik ekibin dikkatinden kacmamistir zira Trabzon macindaki Emreyi ve diger bel bagladigimiz oyuncularimizin durumlarini unutamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor maçında kim iyiydi ki. Bence ölçü değil, o maçı geride bırakmak gerekiyor.

      Sil
    2. Yuto ve Onyekuru en ayakta kalan iki isimdi mesela ve CL'de o mactaki baskiyi yeme ihtimalimiz yüksek bence hoca bu ortamlara karsi takimi hazirlamali Emre Akbaba'nin dahi ezildigi bir ortamdi orasi net bir ölcü degil ama yine de cok sey anlatiyor yukaridan bakarsak.

      Sil
    3. Eziliyor ama bitiriyor da, kalitesiyle maç kazandırıyor.

      Sil
    4. O bosluklari yaratbilmek önemli ki biraz daha bize ve büyük takima alisirsa cok daha iyi olacaktir diye düsünüyorum, burada amac Emre elestirisi degil onu nasil daha iyi kullanabiliriz beyin firtinasi hocam.

      Sil
    5. O oyunu oturtmak gerekir. Pas oyunu oynamamız gerekiyor.

      Sil
  2. Gol atsa da (ki attigi gol skorda oyunda yuttu bizi) hakan çalhanoglunu oynatilmamali ne oyun kurucu ne kanat ne hizli ne top saklama ne kararlilik liderlik oyuna agirligini koyabilme ayagi duzgun sutu var o kadar. Emre akbaba yusuf yazici yunus malli oguzhan varken ilk 11 oynamamali hakan. Kanatta zaten hizi yok hic oynatmam. Takimin el freni islevsizi oyun kurgusu anlaminda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç katılmıyorum ve Çalhanoğlu için amansız eleştirilere de katılmam. Tam aksine müthiş bir maç çıkardı. Hücumun her noktasında vardı ve 2. yarıda fizik olarak düşüne kadar da en iyi isimlerimizden biriydi. Hız yok ama teknik var, bitiricilik var, mükemmel bir sağ ayak var.

      Sil
  3. rodrigues-akbaba-onyekuru üçlüsü ile salah-mane-firmino yaratabilir miyiz acaba? merak ediyorum. iki iç forvet tipi kanat ve sahte 9. keşke orta sahada ndiayenin yanına da marchisioyu koyabilseydik. işte ozaman ileri üçlüden öyle bir etki yaratabilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de düşünüyorum. O üçlü bunu oynar ama Badou / Fernando arasına Belhanda'yı düşünürken şu an bir soru işareti doğdu.

      Sil
    2. Emre'nin dün akşamki performansından sonra bence Belhanda'ya ihtiyaç yok. O bir tane bile maç alabildi mi Emre gibi ?

      Sil
    3. Adnan aman böyle deme, Belhandacılar çok kızıyor bu tarz yorumlara, o efsane 8 numara onların gözünde:) işin şakası bi yana henüz tabiki kıyas için erken ama 3.3 garanti üstüne baya bir para kazanan Belhanda aldığının yarısı kadar katkı verse şu an başka hayaller kuruyor olabilirdik. Üstüne saha içindeki ve dışındaki olumsuz davranışları da var. Emre ise iyi başladı, inşallah böyle devam eder.

      Sil
    4. Hoca Belhanda'ya bir noktada yine dönecek, bunu bekliyorum. Emre Akbaba ile de alakaları yok, biri 8, diğeri 10 ya da forvet dahi oynayabilecek isim. Kıyas hata, farklı tarzda isimler. Akbaba rakip ceza sahası etrafında ve içinde oynuyor, forvet özelliği gösteriyor. Sen Belhanda'dan bunu bekliyorsan zaten bambaşka diyardasın demektir. Ya da Belhanda'yı hiç almayacaktın, o tarzda bir isim transfer edecektin.

      Sil
    5. O biri 8 oynayamıyor,hiçbirşey oynayamıyor. Bence de kıyas hatalı farklı isimler ama sana şunu sorayım; demissin ya bambaşka diyarda diye arkadaş, bu doğru da sen Belhanda'dan ne beklion? Beklediklerinin yüzde kaçını alabildin? Ben beklediğim hiçbirşey alamadım da kendisinden.

      Sil
    6. Blogun arşivinde söylediklerim mevcut. Sıkıldım bu konudan, yorumunuza saygı duymakla birlikte.

      Sil
    7. Trabzon maçından sonra Fatih hoca Belhanda'yi sildi görünüyor, geri dönmesi çok zor diyen sen, burda hoca Belhanda'ya dönecek diyen sen. Hangisi gerçek düşüncen? Ünal Aysal ve Belhanda konuları çok uzun zamandan bu yana katılsam da katılmasam da yazılarını keyifle okuyan biri olarak seninle siyahla beyaz gibi farklı olduğumuz 2 konuydu ama Ünal Aysal konusunda fikrini değiştirdin.Eminim ki zamanla Belhanda konusunda da fikrin degisecek.

      Sil
    8. O anın ateşiyle de yazılmış şeyler var. Maraton var önümüzde, mutlaka yine şans gelecek. Gelmek zorunda da. Oturtmakta değerini düşürmek demek, eğer elden çıkartılmak isteniyorsa.

      Aysal konusu bambaşka. Fatih Hoca sonrası Aysal dönemini daima eleştirdim, eleştirmeye de devam ederim. O karanlık ara transfer dönemi bugünün enkazında öyle büyük yer kaplıyor ki. Ama iyi döneminin de hala altını çizerim, Galatasaray'ın Galatasaray olduğu günler.

      O konuda fikrim hep aynıydı, bir değişiklik yok. İyiye iyi, kötüye kötü derim. Bugünün iyisi yarının iyisi olacak demek değil.

      Sil
  4. Kaan ve Çağlar şu an hâlâ gelişim aşamasında.Hataları olacak ama sabredersek stoper noktasında bu iki futbolcuyu uzun yıllar izleriz.Kaan iki maçtır stoperde oynasa da bi savunma jokeri aslında bunu da unutmamak lazım.Mehmet - Okay ikilisi dediğin gibi anlamsız kalıyor.İkisi de işin savunma kısmını çok iyi yapıyor ama ikisi de hücumda etkisiz ve yaratıcı oyuncu değiller.Biri oynayıp yanına da yaratıcı bi oyuncu gelmeli.Ön tarafta ise iyi hücumculara sahibiz.İyi bi kadromuz var aslında ama sorun bu iyi kadroyu değerlendirecek bi teknik direktörümüz olmaması.Malum teknik direktör yenince hiç yabancı sınırı felan demiyor hiç saçma bahaneler üretmiyor.Bugün yenilmiş olsak eminim ki basın toplantısını çok uzun tutup salakça bahaneler üretecekti.Orası ağlama makamı değil.Bu galibiyeti de kendisi kazandırmadı bence.Bi kıvılcım yakıldı işte tam şu anda kovulması gerekiyor.Evet biraz garip durur belki ama gitmeyecek böyle bunu biliyoruz.Takım güven verse de başındaki teknik direktör güven vermiyor.Bunu geçen yıl biz de yaşamıştık.Takım güven veriyordu hepimiz şampiyon olacağımızı biliyorduk ama Tudor güven vermiyordu nitekim yollar ayrıldı ve Fatih hocayla şampiyonluk geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan Almanya'da daha çok süpürücü rolünde. Burada direkt stoper yazınca sorun oldu. Yönlülüğü mühim ama agresifliği ve yumuşaklığı sorun oldu.

      Sil
  5. Lucescu'nun en efektif olduğu maçtı ve kazandık. Bu kadro gerçekten iyi ve geleceği parlak bir kadro. Aynı zamanda oyuncuların hepsi de özverili takım için oynayan oyuncular. -Bir önceki jenerasyonun son dönem yaptıklarından sonra böyle bir ekip izlemek önemliydi.-
    Bu takımın tek eksiği bu oyunculara uyum sağlayacak bir hocaydı. Lucescu bu maçta kendine geldi doğru değişiklikler yaptı ve takıma uyum sağladı. Umarım boş meseleleri konuşmayı bırakıp işine odaklanır. Yoksa bugün de görüldü ki olası başarısızlıkların tek sorumlusu o olacak.
    Her ne kadar eksiklikleri olsa da bunlar giderilmeyecek eksikler degil. Bugün takımın mücadelesini Hakan-oğuzhan eksenindeki liderliği, Caglar'in stoperdeki savunma liderliği Okay'ın rahat kafayla oynadığı özgüvenli oyun beklerimizin sırayla ileri çıkıp zorlamaları olumlu yönde gelişmelere işaretti ve takdiri hak ediyor.
    İzlanda'yi selçuk'un frikigiyle yendiğimiz süreçten bu yana ilk kez milli takımı böylesine beğenerek ve sahiplenerek izledim. Tebrikler Türkiye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro genç ve heyecan verdi. Yenilsek dahi durur duyabileceğimiz bir yapı bu. Sorunu ben hala Lucescu olarak görüyorum.

      Sil
  6. bu maçtaki etkisinden sonra merak ettim, Emre Akbaba GS'de uygun bir formasyon ile ileri uçta tek başına oynayamaz mı forvet olarak ? Eren'e mahkum olmak zorunda değiliz bence. Kaldı ki sırtı dönük olarak da etki yapabilecek oyun zekası var Emre'de. Sadece fizik olarak biraz güçlenmesi gerekebilir belki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabilir bence. Firmino diye altını çizmem de bu yüzden. Fizik olarak biraz daha güçlenmeli tabii. Boy olarak bir avantajı olsa da güç sorun.

      Sil
    2. işte firmino fizik olarak güçlü bir oyuncu kolay yıkıldığını göremezsiniz,emre fizik olarak yüzde yüz bile olsa yetmez daha da güçlenmeli

      Sil
    3. cenk rolünü görecek olan oyuncu feghouli bence bizde,o verkaçlar,tek paslar falan o işleri feghouli çok iyi yapar,onyekuru ve emre gibi skorerler varken bide güzel şeyler çıkabilir

      Sil
    4. muslera-mariano-donk-serdar-naga fernando-ndiaye feghouli-emre-onyekuru-garry,en iyi kadro bizde mi bilmiyorum ama en dinamik ve en hızlı kadro bence bizde

      Sil
    5. Gelişecektir zamanla, önü açık.

      Sil
    6. Feghouli'nin sıkıntısı tam olarak nedir onu da çözemedim. Forma şansı bulamadığına göre antrenman performansı bir hayli yetersiz demektir ki bu durumda da kendisinden faydalanılması mümkün değil.

      Sil
    7. Sıkıntısı fizik, toparlayamıyor. Gayreti isteği var ama yetmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir