29 Eylül 2018 Cumartesi

İyi ve belli ki sorunsuz, aidiyet sahibi yedek


Ömer Bayram'ın Galatasaray formasıyla ilk maçı. Yorum yaparken bu durum temelinde konuşmak gerekiyor. Transfer olduğu gün itibariyle yaşadığı heyecanı zaten biliyoruz. Arada Milli Takım'la iyi de oynadığı bir İsveç deplasmanı oldu. Sonrasını konuşamadık, Nagatomo öyle bir istikrar sağladı ki ondan formayı almak zor.

Yine de dinlendirmek gerekiyor. Dünya Kupası da oynadı, sezon başladığı günden bu yana formayı hiç bırakmadı ve dinlendirmek gerekiyordu. Bu rotasyonu Akhisarspor deplasmanında beklesem de Erzurumspor maçına sakladık. Ömer Bayram'ın Erzurumspor performansını da beğendim. İlk maçı olmasına rağmen yapabileceğinin en iyisiydi.

Ortalarında isabet sağlayamadığı doğru olsa da bu biraz da ceza sahası içindeki forvet etkimizle alakalı. Bu durumu bir kenara bırakınca ortaya iyi bir hücum beki çıkıyor. Özelliği itibariyle savunma konusunda sorunlu geçmişi olsa da Erzurumspor karşısında bunu da iyi yaptı. Gol aradığımız, geride açık alanlar vereceğimiz bir maçta geriye koşuları fazlasıyla iyiydi.

İyi ve belli ki sorunsuz bir yedek. Aidiyet sahibi, büyük bir takımın isteyeceği hücum beklerinden biri. Nagatomo gibi bir ismin arkasında doğru alternatif. Hatta bu sayede Nagatomo'yu yer yer sağ tarafta kullanma imkanı da doğmuş oldu. 

Fatih Hoca'nın bek tarzında tempo ve geriden oyunu kurabilmek önemli. Ömer Bayram'ın teknik özelliği de belki tartışılır ama temposu tartışılamaz. Israrla hücumu zorladı ve sürekli bindirdi. Aslında ayağı da hiç fena sayılmaz, kornerleri etkili kullandığını ve asist yaptığını gördük. Dediğim gibi, orta konusu biraz da ceza sahası içinde doğru yer almanızla alakalı.

Bek rotasyonumuz fazlasıyla iyi. Zaten şu yapıda elimizde kalan tek iyi rotasyon da bu. Mariano ne kadar düşüş yaşasa da arkada Linnes iyi durumda. Solda ise Nagatomo'nun istikrarı büyük, arkasında da Ömer Bayram iyi bir alternatif oldu. Ömer Bayram'ın geçmişi sol açık, sonrasında sol beke geçen ve Milli Takım'a kadar yükselen bir futbolcu..

6 yorum:

  1. aslında zayıf bir orta yaptım ama maicon iyi vurdu falan dedi çocuk, gayet mütevazi de,GS nin o eski yıllarda ki gibi iyi bir bek rotasyonu oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl yedek otursa sorun çıkarmayacak gibi. Sevdim karakterini, böyle alternatifler lazım.

      Sil
  2. Sol kanattan sürekli zorladı ve temposu sol çizginin tamamına yetiyor. Orta meselesine ben de çok takılmıştım. Ömer Bayram ortalarından ziyade çizgiye inip defansın dengesini bozacak bir oyuncu olabilir önünde uygun bir isim bulursa... Bu aidiyet duygusuyla kendini daha da geliştireceğini umuyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özelliği itibariyle büyük takım beki. Kalitesi mutlaka tartışılır ama bonservisi, yıllık ücreti gibi detaylar atlanmamalı.

      Sil
  3. Keşke yaz transfer döneminde sağ beke de Istanbulspordan Zeki yi alsaydık 2.5 a Lille aldı. Mariano'yla sene sonu yollar ayrılır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir