6 Eylül 2018 Perşembe

Jonatan Soriano & Galatasaray, Ocak ayı için Çin piyasasını iyi koklamak gerekiyor


Transfer dönemi bitmiş olabilir ama forvet gündemi bitmeyecek. Ocak ayına kadar bir şekilde idare edeceğiz. Sonrasında ise mutlaka 1 ya da 2 forvet hamlesi gelecek. Bir yanda da futbolcu satmadan yeni transfer yapamayacağımız gerçeği var. 

Haliyle de Çin ve Brezilya piyasasını iyi koklamak gerekiyor. Özellikle Çin'de sözleşmeler Aralık / Ocak ayında bitiyor ve Ocak transferi için bu piyasası iyi koklamak gerekiyor. Gerçi yaz dönemi adına da böyleydi. Orada öyle isimler var ki kulüpler yabancı kontenjanlarını boşaltmak için o futbolcuların maaşlarının da çoğunu ödemeyi göze almış durumdaydı.

Biz bunu ya iyi koklayamadık ya da hiç bakmadık bile. Olan oldu, Ocak ayına bakacağız. Sözleşmesi bitecek isimler var, Jonatan Soriano da onlardan biri. Geçen yıl 15 milyon avro bonservis karşılığı transfer olmuştu. Red Bull Salzburg formasıyla 202 maçta 172 gol 72 asisti vardı. Çin'de ise 33 maçta 30 gol 6 asist.

Gerçek anlamda bir bitiriciden bahsediyoruz. Avusturya ya da Çin Ligi diye burun kıvırmamak lazım, Türkiye'de de çok büyük bir seviye yok. Soriano da bir yaratıcı forvet, tıpkı Gomis gibi. Gomis de 29 golle bırakmıştı, Soriano'nun da olası transferi halinde seviyesi bu olacaktır. Tabii Gomis'e oranla daha farklı bir futbolcu.

Gomis gücüyle ön plana çıkabiliyordu. Soriano ise teknik özelliğiyle de ön plana çıkar. Tarz olarak İlhan Mansız'ı anımsayın, Soriano da golün her türlüsünü atabilecek bir isim. İyi bir duran top kullanıcısıdır, bitirici ve teknik özelliği yüksektir, lider karakterli, takım oyuncusu. Ön alan baskı, top saklama gibi unsurları bir tarafa bırakıyorum. Soriano denildiğinde gol özelliği ön plana çıkar.

Modeste'ye takılı kalmanın cezasını forvet transferi yapamayarak geçirdik. Ocak ayı için de bu konu konuşulmamalı. Şimdiden isimler belirlenmeli ve hamle yapılmalı. Soriano da o isimlerden biri olacak. Çin'de devam eder mi, boşa çıkması halinde Avrupa'da hangi takımı düşünür bilmiyorum. Modeste'den pay biçiyorum, Soriano için de ciddi adaylardan biri olabiliriz..

9 yorum:

  1. pelle falan da var abi onlarıda yazar mısın

    YanıtlaSil
  2. Ocak ayında eğer Avrupa'da devam edersek kötü imajı düzeltmek adına 2 forvet transferi yapılacağını düşünüyorum. Biri bonservissiz olarak Soriano veya Modeste olabilir. Diğeri ise 1.5 senelik kiralama ücreti ve satın alma opsiyonuyla Gabriel Barbosa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü değişebilir de, bence olay stopere de kayacak ve bazı ayrılıklar yaşanacak.

      Sil
    2. arabistana kiralayacaktık neredeyse demek ki hoca da istemiyor maiconu, devre arasında giderse şaşırmam

      Sil
    3. bunlar imajı düzeltmek bir yana erken seçim ilan ederek gidecekler hafız.

      cl gelirleri noldu soru işareti olarak kalacak arkalarında.

      bu sezon başarı gelmesi neredeyse imkansız.bu kadro yapılanması ile.
      taraftarın gözünde kredileri sıfır.

      gelecek sezon cl geliride olmayacağı için orada durmalarınında manası kalmayacak maddi açıdan.erken seçim ve yeni gelen başkana yeni bir enkaz.yeni gelen başkanda iyice küçülmeye gider sıcak para kulübe girmeyeceği için

      Sil
  3. Feghouli ve belhandayi satmadan ffp yi aşamayız transfer sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda gidecek gibi duruyor sanki. Avrupa zor, Çin ve Arap pazarı konuşmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir