21 Eylül 2018 Cuma

Lincoln'ün imza attığı günde yaşattığı heyecanı da hep birlikte izlemiştik


Geçtiğimiz günlerde Lincoln'ün Leipzig için gözlemcilik yapmaya başladığını okumuştum. Kendi ülkesinden futbolcular bakacaktı ki bir süredir de bu işlerle fazlasıyla ilgili. Ralf Rangnick'le Schalke 04 döneminden kalan bir bağlar vardı, belli ki kopmamışlar.

Lincoln'ü severim. Galatasaray forması giyen en yetenekli futbolculardan biri. Hatta yetenek eşiği noktasında onu koyduğum yer fazlasıyla uç. Yanlış yer / yanlış zaman kavramı yine devrede. Böyle bir yeteneğin Fatih Hoca'nın elinde olduğunu düşünsenize.

"Ama Felipe" diyenler olacak mutlaka. Fatih Hoca'nın 2. döneminde 10 numaranın yeni sahibi olmuş ve büyük beklentilerle takıma katılmıştı. İyi başladığı sezonu aynı ölçüde devam ettiremedi ve o dönemin transfer arsızlığında sadece tek devrede gözden çıkarıldı.

O dönem Felipe için "koşmuyor" deniyordu. Bambaşka bir tarz, çok hareketli olmayan ama topu ayağına aldığında klasını konuşturan bir isimdi. Lincoln'ün tarzı bambaşka, Felipe'yle kıyas olmaz. Lincoln çok hareketli, topla dripling özelliği yüksek, topu kaybettiğinde de o mücadelenin içinde kalan bir futbolcuydu.

Tam olarak Fatih Hoca'nın kalemi işte. Bugün Belhanda'nın da ısrarla şans bulması mücadelenin içinde olmasıyla alakalı. Lincoln, Belhanda'ya oranla daha 10 numaraydı ve gol / asist etkisi çok yüksekti. Haliyle de bugün Fatih Hoca'nın aradığı 10 numara aslında.

"Schalke'de Lincoln'le beraber oynarken Almanya'daki herkes onu izliyordu. Brezilyalıydı ve sahada bizim için gösterdiği performans harikaydı. Ondan çok şey öğrendim."

Mesut Özil'in geçtiğimiz günlerde verdiği röportajdan bir kesit. Mesut Özil gibi bir ismi etkileyebilmek önemli. Daha doğrusu o dönemde Lincoln'un Bundesliga'daki etkisi bu işte. Ondan gelen parayla Rakitic'i aldılar ve daha büyük paraya sattılar konusu ayrı. Bu Schalke 04'ün futbol aklı. Galatasaray açısından olaya bakıyorum ve Lincoln'ün imza attığı günde yaşattığı heyecanı da hep birlikte izlemiştik.

Lincoln takımdan ayrılırken yaratılan algıya kapıldığım için ben de hatalıyım. Galatasaray'da hakkı yeterince teslim edilmemiş futbolcuların başında maalesef kendisi gelmekte. Biz de bu tarz haberler çıktıkça futbolcuları anmaya devam ediyoruz..

14 yorum:

  1. Bülent Korkmaz diyorum... Elano Keita Baros Lincoln Arda Kewell in arkasini BAM üçlüsüne emanet eden Akıl...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yediler o dönem Lincoln'ü. Unutmadım o masada teknik direktör belirlemeleri. Skibbe görevdeydi henüz.

      Sil
  2. Biraz istikrarsız olsa da dönemin en önemli futbolcularından biriydi.İstikrarsız olmasa buraya asla gelmezdi zaten.Medya yedi işte kopardılar Lincoln'ü bizden.Ara ara açıp Hertha Berlin maçında yaptıklarına bakıyorum çok özel bir futbolcuydu

    YanıtlaSil
  3. Lincoln ile Belhanda'yı karşılaştırmak hiç olmamış, Belhanda kim Lincoln'ün yanında!! Lincoln çok üst düzey bir yıldızdı. Çok ters zamanda gelmişti ona rağmen müthiş katkı verdi ve sahadaki duruşu bile güven veriyordu. Top ayağına geldiğinde bile heyecanlanırdım. Felipe de bence iyi bir oyuncuydu, onu da sever ve futbolunu beğenirdim ama Lincoln çok ayrı bir seviyeydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada bir Lincoln / Belhanda kıyası yok ki. Farklı tarzda isimler.

      Sil
  4. Hertha Berlin maçı vardı harika oynamıştı. Daha birçok maçı var elbet ama o maçın yeri ayrı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X futbolcunun çıkabileceği en özel performanslardan biriydi.

      Sil
    2. Meira yerine Lucas Neill alınabilseydi ocak ayında orta sahaya da hayalet Elano yerine iyi bir 8 numara. Skibbe kovulmaz yıkım başlamazdı buyuk ihtimal. Hamburg'u eleyip finale yuruyebilirdik belki.

      Sil
    3. Neill de aslında müthiş bir iş yapmadı bizde. İyi anılır ama müthiş bir performans yoktu. Hele ki 2. sezonunda.

      Sil
  5. hep söylerim. o dönem twitter olsa yedirmezdik. medya yedi adamı.
    ayn şekilde twitter olmasa medya sneijder'i de yerdi mesela..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, o gün sosyal medya olsa Lincoln'ün hakkı kolay yenilmezdi.

      Sil
    2. Polemik icin yazmiyorum ama Galatasaray performansları acisindan Lincoln Sneijder'den net sekilde üstündür Benim Için.

      Sil
    3. Seyir zevki anlamında bence de böyle. Mesela Ronaldinho'yu da Messi'nin, hatta herkesin önüne koyarım. Seyir zevki olarak tabii. Yoksa Sneijder'i elbette kıyaslamam, başka bir büyüklük bu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir