9 Eylül 2018 Pazar

Ozan Kabak / Donk ikilisinin 90 dakika sahada kalması arayışın göstergesi


Serdar Aziz'in sakatlığının ciddi olmaması ve Kasımpaşa karşısında izleyecek olmamız günün en iyi gelişmelerinden biri. İşin savunma tarafı oldukça sıkıntılı ve Maicon / Ahmet Çalık tandeminde yaşananlar hoş değildi. Ahmet Çalık ne kadar özverili olsa da kalite konusunda bir yerde tıkanıyor. Maicon ise odağını kaybetmiş durumda.

İstanbulspor'la oynanan hazırlık maçını izleyemesek de Ozan Kabak / Donk ikilisinin 90 dakika sahada kalması arayışın göstergesi. Bu ikili stoper tandeminde denendi ve önümüzdeki günlerde fazlasıyla süre almaları da oldukça olası. Özellikle de Ozan Kabak için büyük bir şans var. Ya nasip denmiş gibi, önü sürekli açılıyor.

Fatih Hoca onun üzerine titriyor. Yazın gerçekleşen kamp döneminde sakatlığı yüzünden yer alamaması büyük bir kayıptı. Belki çok daha erken şans bulması olası olsa da bir şekilde geri döndü. Bugüne baktığımızda Maicon'in eğrisi düşüşe geçti, Serdar Aziz yeniden sık sakatlanır oldu ve Ahmet Çalık bir noktada tıkanıyor.

Donk ise sezona iyi giremedi. En azından orta saha için geçen sezonun uzağında diyebiliriz. Hazırlık maçlarında ise stoperde iyi bir görüntüsü vardı. Daha ciddi maçlarda görüntü değişir mi bilmem ama stoperde iyi bir etki beklediğimi söyleyebilirim. Özellikle de geriden oyun kurma noktasında oldukça önemli olabilir. Şu an Maicon'un yerine yazılabilecek en önemli isim.

Ozan Kabak ise önemli bir yetenek. Güçlü fiziği ve teknik özelliğiyle ön plana çıkar. Hızlı bir isim diyemem ama pozisyon alması, hamle yeteneği önemli. Lider bir stoperin yanında gelişimi ve uyumu daha iyi olabilirdi. Şu aşamada şanssızlığı bu olsa da ciddi bir şans bulacağını bekliyorum. Hatta Serdar Aziz'in durumuna göre Kasımpaşa karşısında sahada bile olabilirdi.

Beklenen ikili Donk / Serdar Aziz olacak. Yaz aylarında stoper transferi yapmamanın sıkıntısını mutlaka yaşayacağız. Donk'un vereceği performans büyük bir bilinmezlik içeriyor. Şampiyonlar Ligi derken çok daha fazlası gerekebilir. Donk'dan umutluyum yine de, orta saha performansına oranla daha iyi bir görüntü izlemeyi umuyorum..

8 yorum:

  1. maicondan daha atletik donk,bir dos olduğu için de ayağı iyi ve toplada çıkabiliyor, ben iç saha maçlarında oynatırım ama deplasman için aynı şeyi söyleyemeyiz tabi çünkü içerde ki maçlarda taraftarın önünde oynuyorsun sonuçta o yüzden ister istemez odaklanma en üst seviyeye çıkıyor,tabi donk bazen sahada idare eden, etliye sütlüye karışmayan bir yapıya bürünüyor, stoperde böyle birşey mümkün değil ,umarım içinden iyi bir stoper çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk da ağır ve odağı maç içinde kaybedebiliyor. Orta saha gibi değil stoper, full odak gerekiyor. Bu anlamda soru işareti var.

      Sil
    2. hazırlık maçlarında stoperde oynarken hızlanması iyiydi yani atletikten kastım bu, maicon böyle hızlanamıyor

      Sil
    3. Atletik özelliği mutlaka daha önde, orada hak veriyorum.

      Sil
  2. Donk da sakardır zaten bu yuzden kasimpasa da bile stoper yerine onliberoda kullanilmaya başlanmıştı ve sonrasinda onlibero performansıyla öne çıkmıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden öyleydi. Yaş almasıyla birlikte biraz daha olgun bir oyun bekliyorum.

      Sil
  3. Donk iyi oynar kötü oynar ben bu noktada değilim.Donk aşırı rahat bi futbolcu ve hataya hiç yer olmayan bi mevkide oynaması bizi zor duruma sokabilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir