22 Eylül 2018 Cumartesi

Ozan Kabak'ın 1 yıl içindeki fiziksel gelişimi


Daha önce de konuştuğumuz konulardan biriydi. Twitter'da Emre Özcan paylaşınca tekrar üzerinden geçelim dedim. Ozan Kabak'ın dünü ve bugünü arasındaki farkın altını ısrarla çizmek gerekiyor. 1 yıl içinde muazzam bir fiziksel gelişim kazandı ve bugün geldiği nokta şans değil.

Yunus Akgün adına da bu geçerli. Yaz dönemindeki çalışmaları her gün paylaştı ve ben de takip ettim. Israrla fiziğinin üzerinde durarak kendisini kamp dönemi için olabilecek en hazır hale getirdi. Sonrasında kamp döneminin yıldızlarından biri oldu ve bugün itibariyle rotasyonun bir parçası olmak üzere.

Her şey fizik gelişiminde yatıyor. Genel olarak genç futbolcularımızın sorunu da bu. Yetenek olarak sorunumuz yok, birçok teknik ismimiz var ve parıl parıl parlıyoruz. Fizik olarak ise istisnasız şekilde ezilebiliyoruz. Ozan Kabak'lı, Yunus Akgün'lü, Atalay Babacan'lı U17 takımı Avrupa Şampiyonası'nda iyi işler çıkardı, akabinde oynanan Dünya Şampiyonası'nda ise fizik olarak ezildiler. Bu da ülke futbolunun değişmez gerçeklerinden biri.

O U17 şampiyonasının artısı taraftarın ilgisini altyapıya çekmek oldu. İyi jenerasyon yakalandığında o heyecan oluşur, yeter ki bilinçli bakılsın. Sadece 2000 de değil, 2001 - 2002 jenerasyonları da çok kıymetli. 98 - 99 jenerasyonları adına da bu konuşulabilir. Bu noktada o jenerasyondan mümkün olduğu kadar futbolcu çekmemiz lazım. 

Çalışan formayı kapacak, iyi örnekler var. Ozan Kabak ve Yunus Akgün'ü ilk sıraya yazabiliriz. Yeteneklerinden zaten kuşku yok. O yetenekleri de fizik olarak güçlenerek besleyince gün itibariyle formayı bulabiliyorlar. Ozan Kabak şu gün ciddi anlamda rotasyonun parçası. Çok kısa zaman sonrasında da 11'in değişmezi olacak.


Ozan Kabak'ın 1 yıl içindeki fiziksel gelişimi bu şekilde. Vücüduna en az 2 kat kas eklemiş ve o cılız görüntüden güçlü bir futbolcu profiline geçti. Diagne karşısında fizik olarak ayakta kaldığını gördük. Diagne fizik olarak ülkenin en güçlü isimlerinden. Trezeguet de açık alanda oldukça hızlı ve hareketli ki onun karşısında da hiç geride kalmadı. Muazzam bir potansiyel..

6 yorum:

  1. abi kisaca ;

    BUILD YOUR OWN DENAYER

    YanıtlaSil
  2. Yabancı statüsüyle birlikte çok daha kaliteli isimlerle mücadele etmek zorunda kaldıklarının farkındalar bu yüzden de ekstra çalışmaya önem vermeye başladılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. İyi ve kaliteli kadrolar sizi daha güçlü kılmalı.

      Sil
  3. Genç milli takım dışında altyapıda izlemediğim için dikkatimi çekmemişti ama fotoğraflara bakınca değişim müthiş. Sezon öncesi sakatlığı nedeniyle kampa katılamadığında bile Terim’in adından söz etmesinin altında yatan yetenek kadar bu disiplinli çalışmaymış demek. Fen Lisesi mezunu, ara vermeden üniversiteye geçiş, yetenek, çalışma disiplini Atatürk’ün sevdiği “zeki, çevik, ahlaklı” sporcu takımızda. Bu çocuğu pamuklara sarıp korumak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna imza atıyorum :) Üzerine bir şey konuşman manasız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir