13 Eylül 2018 Perşembe

Papy Djilobodji & Galatasaray, fesih haberi bir anda gündemi belirleyebilir


Trabzonspor'un bu yaz döneminde yaptığı yabancı transferlerin ortak özelliği "maliyetlerin düşük" olmasıydı. Mevcut kadroda önemli maliyetler var, onlar üzerine yeni maliyetler çıkarmadılar ve biraz daha gözlem ağını kullanarak transferler yaptılar. Papy Djilobodji de düşündükleri isimlerden biriydi ama transferi gerçekleşmedi.

Galatasaray da maliyeti mümkün olduğu kadar kısmak durumunda. Ffp kıskacı var ve bonservisi elinde ya da kiralama ihtimali bulunan futbolcuların transferi daha mümkün görünüyor. Papy Djilobodji'nin Sunderland'la olan sözleşmesini fesih etti haberi bir anda gündemi Galatasaray'a kırabilir.

Ocak ayında mutlaka bir stoper hamlesi yapılacaktır. Yaz dönemi süreci idare edebiliriz gibi görünse de Maicon'un Suudi Arabistan'a transferinin son anda iptal olması şartları değiştirdi. Şu an o rotasyon zayıf görünüyor ve keşke daha yüksek profilli bir ismi alma ihtimalimiz olsa. Belki daha iyi alternatifler çıkabilir ama Papy Djilobodji ismi de bonservisinin elinde olması itibariyle konuşulabilir.

Papy Djilobodji'nin en büyük avantajı sol ayaklı olması. Geriden iyi oyun kurabilen, 1.93 boyunda, fiziğine göre de hızlı diyebileceğim bir stoper. Disiplin sorunları var, Sunderland'dan ayrılığı da bununla alakalı görünüyor. Performans olarak ise belki büyük bir farkı olmaz ama orayı doldurabilir diye düşünüyorum. 

Sunderland onu Chelsea'den 9.5 milyon avro'ya transfer etmişti. Sunderland formasıyla beklentiyi karşıladı diyemeyiz ama Dijon'a kiralık olarak gittiğinde büyük bir istikrar gösterdi. Atlet bir stoper, Chelsea, Werder Bremen gibi tecrübeleri de var ve Türkiye'de iyi iş çıkarabileceğine inanıyorum. Trabzonspor için önemli bir kazanım olabilirdi, Galatasaray'da da orayı doldurabilir.

29 yaşında, görünür de bir menajeri yok ve serbest statüde olması transferini olası kılar. Ocak ayında elimizdeki miktarı bilmiyorum, belki sürpriz satışlar olur. Keşke daha büyük bir profil getirebilsek ve kaliteyi biraz daha yükseltsek ama şartlar da belli. Papy'i alternatifler arasında ciddi olarak düşünmek gerekiyor..

6 yorum:

  1. Futbolcuyu biliyorum ama disiplin sorunları olduğunu yazından öğrendim. Feghouli ve Belhanda gitmeyecekse 3 tane saatli bomba fazla gelir takıma. Terim'in zaten arkasını toplamak durumunda olduğu bir başkanı ve Abdurrahim'i var. Bu yük ağır gelir. Gerçi şu dipnotu da düşmem lazım; eğer hoca kafaya takarsa verim alır. Ne sorunlu tiplerle başarılar elde etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam bilmiyorum, ayrılığının nedeni bu olduğu söyleniyor ama takımıyla alakalı bir durum da olabilir.

      Sil
  2. Atletik bir stopere ihtiyacımız var. Dağınık bir oyuncu değilse işimize yarayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak / Serdar Aziz'i gördükten sonra bu ayarda bir isim gerekecek. Bu rotasyonu zorlayacak.

      Sil
  3. Sunderland'in odedigi 9.5 m baz almamak lazim. O çapta bi adam değil. EPL takimlari cok abarti bonservisler ödeyebiliyor. Adini hatirlayamayacagim adama 2 yil once 700 bin euroya alinan oyuncuya 28m ödediler genc bi adamdı bilindik wonderkid vs degildi kolombiyali orta saha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben maliyet noktasındayım, atabileceğimiz çok fazla adım yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir