6 Eylül 2018 Perşembe

SC 11 #5; Galatasaray adına iyi hatırlayamayacağım bir transfer dönemi


Galatasaray adına "iyi" hatırlamayacağım bir transfer dönemi. Badou Ndiaye, Emre Akbaba ve Onyekuru gibi iyi hamleler olsa da forvet / stoper tarafının boş kalması büyük sorun yarattı. Bardağın iyi tarafı da bir anda kaybolmuş oldu.

Yazdığım 11'de de forvet ve stoper kısmını doldurmak kolay oldu. Onyekuru ismi bir anda ortaya çıktı, Badou Ndiaye ve Emre Akbaba gibi isimleri de ilk günden bu yana konuşuyorduk. Bir de Trezeguet tarafı var, o da Temmuz ayının sonuna kadar bir gün bile gündemden düşmedi.

Yazdığım kadro içinde Cahill, Kjaer, Ahmed Musa ve Modeste gibi isimleri çok istedim. Ahmed Musa'yı Dünya Kupası'nda kaybettik ve bir anda piyasa yaptı. Modeste için hukuksal sorunlar oldu, Cahill ve Kjaer ise gerçek anlamda gündem oldu mu bilmiyorum bile.

Her transfer dönemi sonunun bir klişesi oldu. Bizimle adı anılan ama gelmeyen futbolculardan bir 11 oluştururuz. Bu sefer biraz daha sığ sularda yüzüp, belli başlı isimlere odaklandığımız için kadroyu kurmak zor oldu. Nuri Şahin ve Grujic gibi isimleri zorlama yazdım diyebilirim.

Vermaelen'in ismi de son günlerde anılsa da sakatlığı düşündürmüş olabilir. Serkan Kırıntılı'yı da transferin ilk günlerinde konuşurken sözleşmesini uzattı. Serdar Gürler de yılların gündemi, onun için bonservis ödemeyi göze almadık. O da doğrusunu yaparak La Liga yolunu tuttu.

Konuşmadığımız bir Origi kaldı. Onun piyasası yüksekti, Liverpool da gözden çıkarmadı kendisini. Forvet için yazabileceğimiz başka isimler de var, hatta sadece forvetlerden dahi bir 11 oluşturulur. Sizlerin de yorumlarınızı bekliyorum, atladığım isimler mutlaka vardır..

10 yorum:

  1. Welbeck çok konuşuldu güya Gomis’in yerine ilk aday oydu falan.Son günlerde Niasse Niang Cornelius gibi isimlere herkes burun kıvırdı çünkü Welbeck modeste bekleniyordu.Tam bir hayal kırıklığı transfer sezonu oldu.Yönetimin kendini affettirmesi için çok önemli 1-2 ismi alması gerekiyor devre arası.Stoper konusuna girmiyorum bile ben temas olduğunu bile düşünmüyorum üst kalite stoperler ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Welbeck'i Origi yerine yazmam lazımdı, o benim hatam olmuş. Hatta Cornelius'u falan ıskaladım :)

      Sil
  2. Umut meraş ve milik :)

    YanıtlaSil
  3. hocam bu yönetim transferi bilmiyor.bu işler için biri lazım.piyasayı bilen biri.yani ilişkileri olan biri.managerlerle çalışmak zorundasın bu piyasada.durum bu.

    beşiktaş bunu yaptı ve oldukça kaliteli isimleri getirdiler.geçen sezon sanırım bizde cenk ergün aktifti ve tespit edilen kaliteli isimler alındı.bu sezon emre akbaba transferi ile taraftarı uyuttular ve bir kahramanlık ucuz kahramanlık öyküsü yazdılar medya aracılığı ile.

    büyük kulüp yönetici profili galatasarayda yok.

    başkan gomis gitmek istedi diyor.sen nabıyorsun orda.gomisi tutmak için ordasın aga.sözleşmesi var bide.

    bu yönetim konusunda fena halde yanıldım.itiraf edeyim.sezon başı oldukça iyi hamleler yapıyorlardı.meğerse kapasiteleri sadece buymuş.emre akbaba donk nogotomo.bunlar başlangıc diye düşündüm.küçük adımlar diye .orada kaldılar.
    düşük profil bir kapasite.

    bu profil 2. ligden bir takımıda doğru yönetemez hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi teklif gelirse Gomis gider ki gitti, bunda bir şey yok. Mesele o gitmeden yerini doldurmak.

      Sil
    2. gomis kalitesindeki oyuncu için iyi teklif 15 milyon avro dur.

      6 milyon avro sıradan ve düşük bir teklif.avrupada saçma sapan kariyersiz oyunculara veriliyor bu bonservisler artık.emre akbaba 4 milyon avroya geldi aga.kariyersiz ve ne vereceği belli değil.

      souza ve guliano 25 milyon avroya gitti.bu rakamlar normal olan yani olması gereken rakamalar.özellikle katar çin piyasası için

      Sil
    3. 15 milyon değildir, Gomis'in yaşına bakarak bunu söyleriz. Ya da şu ana kadar kendisi için ödenen bonservisler ortada. Guiliano dediğin adam daha dün Brezilya Milli Takım'ındaydı.

      Sil
  4. Hata terimin a b c planlarini kendin yapmissin ama gercekligi olmadan. Scout isi bi adam da almazsan olacagi budur gormek zor değildi. S.liginde sonunculuk hayirli olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetime güvenmesi bir hata olabilir, orada haklısın. Ama sonunculuk diye düşünme.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir