24 Eylül 2018 Pazartesi

Selçuk İnan sahada olmadığında her penaltı için korku mu yaşayacağız?


Geçen sezon topun başına Gomis'in geçmesi gibi. Daha topa vurmadan gelen "kaçtı" hissi. Topun başına Garry Rodrigues geçtiğinde de aynısını hissettim. Eminim ki benim gibi hisseden çok kişi var. Her şeyi geçtim, çok laubali bir vuruş. Vurup geçmesi gereken an ama şov içine giriyor. Kaçan sadece bir penaltı değil işte, kaybettin maçı.

Bir takımın penaltıcısı vardır ve bu maçtan önce belirlenir. Hatta o isim maçtan önce penaltılara da özel olarak çalışır. Penaltıları, kornerleri ya da duran topları o an kim iyi hissediyorsa kullanmaz. Saha içinde doğaçlama şekilde hareket edilmez. Bunun adı disiplinsizliktir ve Fatih Hoca'nın olduğu ortamda böyle bir şeyin gerçekleşmesine anlam veremiyorum.

Selçuk İnan sahada olmadığında her penaltı için korku mu yaşayacağız? Sinan Gümüş'se penaltıcı o kullanacak işte, topu Garry Rodrigues ya da başkasına vermeyecek. Sahada Selçuk İnan olsa topu ondan alabilirler miydi? Sinan Gümüş'ün güçlü kalması, karakter göstermesi gerekiyor burada. Ya da kenardan bir işaret gelmeli, Sinan Gümüş'de bu görülemiyorsa.

Kaçan penaltıya takılırım, sağlık olsun diyemem. Zaten 1-0'ı bulmakta zorluk çekiyorum. Bu takım 1-0'ı bulduktan sonra açılan alanları iyi kullanarak farka koşuyor. Deplasmanlarda yaşanan sorunlar bir gerçek, 1-0'ı bulamadığımız her an yaşadığımız zorluklar da ortada. O imkan gelmiş işte, penaltıyı gole çevir ve kırılma anını yaşat.

Umarım ders olmuştur diyeceğim. Bu saatten sonra böyle bir laubaliliğe izin verileceğine inanmıyorum. Kim iyi hissederse o kullanmayacak, bu işin daha iyi hissetmesi yok. Takımın penaltıcısı da duran topları kullanan ismi de çok öncesinden bellidir. Sinan Gümüş'de karar kılındıysa penaltıyı o kullanacak..

10 yorum:

  1. emre akbaba da atıyordu alanya da

    YanıtlaSil
  2. kendimi iyi hissediyorum, canım çok istedi, bugün doğum günüm falan olmaz. bu mevzu tamamen hocaya yazar! büyük takımda penaltıcı bellidir ve o atar bitti.
    penaltıcı maçta dökülmüşse, psikolojisi uygun değilse, ben atmasam daha iyi olur diyorsa ikinci seçenek kimse o atar. ve o seçeneği de hoca maç öncesi netleştirmek zorunda!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yazar, bu disiplinsizliktir. Hocanın takımında bunun olmasını da kabullenemiyorum.

      Sil
  3. 1. 2. 3. penaltının belli olması lazım cok onemli bir penaltıydı şanstı maçın kaderini etkileyecekti, ders almak onemli.

    Selçuk da sakattı bu maç. Ama Selçuk 20-30 dk bile oynasa fark ettiriyor. Yorulup iyice kontrolu kaybettigimiz dakikalarda Selçuk gerekli.

    Lokomtiv maçında şans yanımızdaydı. Ikıncı devreye de kötü başlamıştık. Adamlar skora yansıyamadılar biz erenle bireysel beceriyle golü bulduk maç çözüldü. 15-65 arasında evimizde bile maçın oyunun kontrolünü rakibe verdik.

    Akhisar macinda da aslında şans bize güldü adamların ilk golü verilmedi VAR olmasa verilirdi belki sonrasında penaltı almışsın atamamışsın. Şansı kullanamadık.

    Top bizdeydi ama bir tane net gol pozisyonu uretemedik nerdeyse.

    Yaraticilik eksikliği var takimda 8 ve 10 numara vari oyuncu da yok. Basaksehir gibi oturmuş hucum plani da. Çözümü de yok kisa vadede bu durum yeni değil aslinda 2012 2013 ten beri boyle Sneijder varken bile. Selcuk Melo 2011-12 hariç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topa sahip olma konusunda en iyi isimlerden biri Selçuk İnan. Hem oyunu tutuyor hem de rahatlatıyor. Temposu olmasa da son 20 30 dakikalar adına önemli.

      Sil
  4. Maçta farka gitmiş olsak kabul edilebilir bir durum ama skor 0-0 ve oyun olarak da iyiyiz sadece gol eksik.Sinan baya fırça yemiştir maç sonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yine kabul etmem. Averaj hesabı yapmak istemem çünkü. Disiplin işidir bu, penaltıci kim ise o atar. Lokomotiv maçında ayağının tozuyla Selcuk İnan vurdu mesela.

      Sil
  5. Selçuk kesin atacak diyorduk. Melo da bunu dedirtirdi. Selçuk öncesi ise yine sıkıntılı bir meseleydi bu. Sinana ise yine güvenmem. Tarz olarak iyi bir penaltıcı gibi durmuyor. Emre akbaba Fernando filan kullanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol ayağını iyi kullanıyor. Fena da duran top kullanmiyor ki penaltıyı atabilirdi. Emre Akbaba var aslında, Alanyaspor'da penaltıları o atmıyor muydu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir