19 Eylül 2018 Çarşamba

Soru şu, Fatih Hoca'nın Eren Derdiyok'dan beklentisi tehdit unsuru olması mı?


Eren Derdiyok'un gol noktasında tehdit unsuru olmadığı doğru. Hatta tehdit unsuru olamaması kaynaklı rakip savunmaların da risk almaktan çekinmediğini görüyoruz. Stoperleri orta sahaya kadar rahatlıkla çekiyor ve takımlarının boyunu iyice kısaltmaya çalışıyorlar. Burada soru şu, Fatih Hoca'nın Eren Derdiyok'dan beklentisi tehdit unsuru olması mı.



Eren Derdiyok'un 7 maçta attığı 5 golün ekstra bir katkı olduğunu düşünüyorum. En azından "gol" önceliği değil gibi, beklenti farklı. Ön alanda bir mücadele unsuruna dönüşüyor. Rakip savunmalara baskı, hava hakimiyeti ve daha önemlisi de orta sahaya yaklaşarak Garry Rodrigues'e yarattığı boşluklar.

Gol anında olması gereken yerde değil mesela. Bu önemli bir eksiktir ve Gomis'e göre de farkı bu. Gomis bir tehdit unsuruydu ve hücum ona attırmaya odaklandığında 29 golü de buldu. Fatih Hoca'nın istediği bu değil, sorun da orada. Takımın forveti değil, forvetinin takımı oynatmasını bekliyor. Gomis'le kopan bağın temelinde bu var.

Eren Derdiyok şu an bir mücadele unsuru. Kasımpaşa ve Lokomotiv Moskova karşısında bu işi iyi yaptı. İstikrarından da çekiniyorum, özellikle sakatlık konusunda. Cornelius'u almak bu yüzden önemliymiş işte. Hocanın ne istediğini ve düşündüğünü Cornelius transferinde az çok görmüş olduk. Eren Derdiyok'un alternatifi yok, bu da büyük sıkıntı.

Hoca da ısrar edecek, mümkün olduğunca Eren Derdiyok'u sahada izleyeceğiz. Onyekuru forvet olur mu, sahte 9'lu düzen gelir mi diye düşünürken şimdilik bunlar rafa kalktı. Galatasaray'ın hız ve tempo gibi iki tane olmazsa olmazı var. Temponun kalbi Badou Ndiaye olurken, hız için Garry Rodrigues ve Onyekuru öne çıkacak. 

Eren Derdiyok'un önemi de bu isimlere yaratacağı boşluklar. Bu bir hücum planıdır işte ve yavaş yavaş gelişmeye başladığını görmek güzel. Galatasaray'ın hücum setlerine ihtiyacı var. Eren Derdiyok da bu düzen içinde gelişim sağlamaya, temel parça olmaya başladı. Yine de Ocak ayında gerçek anlamda iş görecek ve gol tehditi de oluşturabilecek bir forvete ihtiyaç var.

23 yorum:

  1. fransa milli takımında giroud oynuyor peki neden, greizmann gibi mbappe gibi oyuncuları oynatsın onlara alan açsın diye, aynı mantık yani,devre arasında gomis gibi golcü ama takım oyununa katkısı olmayan oyuncu alacağımızı sanmıyorum mutlaka sırtı dönük oyunu olacak,top tutacak ve indirecek bir santrfor alırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın da temel düşüncesi bu. Alabileceğimiz en zirve isim Modeste olacaktı ama gerçekleşmedi. En azından şimdilik. Cornelius transferi de böylelikle mantığa oturmuş oldu. Hoca bu tarzı arıyor.

      Sil
    2. Modestenin durumu ocak ayına kadar netlesir umarım olmazda Diagne yi düşünülmeli.

      Sil
    3. Diagne o bonservisle zor.

      Sil
  2. Kesinlikle katılıyorum ihtiyaç var çeşitliliğe garry de bahsettiğin gelişime benzer bir hareketlenme erende de olursa :) düşünmesi bile güzel yani eren de bu fırsatı inş değerlendirir üzerinde büyük bir yük var desteği esirgemez isek sakatlık harici buna cevap verme çabasında olacak her zaman.
    alternatif forvet oyuncumuz da olacak sanki o mesaj verildi sürprizler derken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'nin çıkışı biraz yüksek nokta, ben Donk gibi bir gelişim bekliyorum :)

      Sil
  3. Yaş olarak Hakan Şükür'ü ne kadar aktif seyredebildiniz bilmiyorum 1992-2000 arasını kastediyorum. 2002 sonrası pek verimli standart Hakan'di diyemem.

    Hakan Şükür kötü bir bitiriciydi. Tanju Feyyaz Aykut gibi golculerle mukayese edilemezdi bu acidan da cok yadırgamıştır başta. Hep derim Hakan Galatasaray'a değil de fenere beşiktaşa gitse kariyeri bambaşka olurdu. Yurtdisinda da bu nedenle basarisiz oldu Torino Inter Parma Bkackburn. Çünkü Hakan açıkça kötü bir bitirici olmasina rağmen adam geçmemesine hızlı olmamasına rağmen sürekli oyunun icinde olmasi bitmeyen enerjisi ve ısrarı ile birlesen fizik avantajıyla sayesinde etkileyici istatistiklere imza atmıştı.

    Eren de iyi bitirici sayilmaz sprinter degil vs. ama iyi beslendiği evinde dominant olan bi takımda surekli oynaması halinde gözü kapali 20 gol atabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş olarak Hakan Şükür'ün neredeyse tüm kariyerine hakimim. Hakan Şükür'ün yurt dışında başarısız olması ülkeden kopamamış olması. Hakan Şükür felaket bitirici değildi, hatta kötü bitirici de değildi.

      Sil
  4. Hareketli bir hedef santrfor tercihi olur.

    YanıtlaSil
  5. Bu planin her zaman islemeyecegini özellikle Trabzon macinda net gördük ve unutulmamali ki gecen sene rakiplerle aramizdaki en büyük fark bizim safkan bir forvetimizin olmasiydi. Eren'in atabilecegi 10 gol civari katkiyi Gomis'in 29 golünden cikarirsak Basaksehir sampiyon oluyordu bu bakimdan yanlis anlasilmasin ama Eren güzellemelerine katilamiyorum zira Trabzon macindaki kosularini izledik ne reye gidecegini bile bilmiyor, kanat forvetlere güvenip transfer yapmazsak bu seneyi kaybetmemiz cok olasi zira Besiktas o kadar imkana ragmen CL ve ligi götüremeden dagildi ve Besiktas'a her anlamda gösterilen sempati ve kolaylik Terimli Galatasaray'a kesinlikle gösterilmeyecektir, Eren ile olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor maçında iş gören kimse yoktu ki. O gün taraftar olarak da biz transferde kaldık ve hoca da dahil olmak üzere kimse maçta değildi. Bence kıstas değil, o gün çok kötü bir zamandı.

      Sil
  6. sonuna kadar bahsedilen oyuncu profilnin sahada olması gerektiğine kefilim fakat eren böyle bir oyuncu değil oraya daha sert daha ısıran eskilerin deyimiyle hayvan forvet lazım bkz.dzyuba bkz. modeste

    YanıtlaSil
  7. Düşünce güzel ama Eren hava toplarını bi türlü alamıyor.Dün indirdiği top ya rakibe gitti ya taca çıktı.Ha çok az bi topu da kendi arkadaşlarına indirdi buna bişey diyemem ama sen o topa yükseliyorsan isabet oranın %80 civarı olmalı.Boy pos var hani tanımayan biri onun için özel önlem alır ama bu kalıbını kullanamıyor.Garry veya Henry ya da bir başka futbolcu onunla verkaça girmek istese verkaç da yapamazlar çünkü o kadar ağır kalıyor ki rakip hemen topu alıyor.Biraz mücadele etse biraz hareketli olsa ne biliyim top tutsa duvar olabilse tamam derim çünkü o bu işleri yapınca zaten çok gol pozisyonuna gireriz.Takımı oynatamıyor sorun bu.Eren bu durumuyla Galatasaray gibi bir takımda ancak 3.forvet olur ama yapacak da bişey yok devre arasına kadar idare edeceğiz.Gerçi hocanın Muğdat'ı neden kullanmadığını da merak ediyorum.En azından mücadele eder ve hızıyla etkili olmaya çalışır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa ve Lokomotiv karşısında bu anlamda fena değildi diye düşünüyorum.

      Sil
    2. İşte bu yetmez.Bi standardı olmalı.Nasıl Linnes'in veya Nagatomo'nun bi standardı var ve genelde hep aynı oynuyorlar işte Eren'in de böyle bi standardı tutturması lazım.Örnek veriyim özellikle lig maçlarında 20 hava topuna çıkıyorsa bunların 15'ini alması lazım.Ya da duvar olmak diyoruz hani bi maçta gerideki oyuncular onunla 10 kez verkaça girmek istiyorsa bunların 7'sine karşılık verebilmeli gibi.Ama istikrarsız işte kariyeri boyunca istikrarsızdı ve bir anda büyük sakatlık yaşama riski var

      Sil
    3. Elbette yetmez, daha fazlası lazım ama Ocak ayına kadar da malzeme bu işte. Onu da tutturacaktır, kendisi de biliyor ne olduğunu. Bugün bu tarzda Eren'in yerine yazabileceğin 2. isim yok. Ocak'a kadar yeni birini alma şansın yok.

      Sil
    4. Ben neden Mugdat'i kullanmadigimizi sorguluyorum zira adam hazirlik kampinin da Istanbulspor macinin da yildizlarindandi nasil oluyor da Eren'e 90 dakika verilen sans Mugdat'a verilmiyor, Fatih hoca bunu pek yapmaz ama sanki forma adaletini az biraz kaybetti orada.

      Sil
    5. Eren Derdiyok'un muadili değil çünkü, Eren Derdiyok fizik ve tarz olarak bambaşka. Adaletlik konu yok, oyun tarzı mesele.

      Sil
    6. Takimda birbirinin muadili olan oyuncu zaten yok gibi, hoca birkac tarzda oynayabilen oyunculari tercih ediyorum deyip mac icinde bu tarz degisikleri yapabilecek birisi ve 90 dakika Eren'in mahkum oyununa katlanmasini aklim almiyor. Eren bu sefer bir frikikle kurtardi ama her zaman böyle olmaz, bu adam bizi ileride eksik oynatiyor ve bu dedigim nispeten zor maclarda daha iyi anlasilacak ileride zaten izleyip görecegiz.

      Sil
    7. Ben Cornelius'u istemesi üzerinden yorumladım. Kafamda düşünülen forvet tarzı oturmuş oldu. Bugün Eren oynamazsa bambaşka bir oyun gerekir.

      Sil
  8. Gomis zaten takımı oynatıuordu, önde yaptığı baskı müthişti takımı da rahatlatıyordu rakibi boğuyordu, zaten bitiriciliğinden söz etmeye gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir baskı görmüyordum ama tehdit unsuruydu. Harika bir bitirici, üstün bir fizik gücü. Yalnız onu oynatmanın yolu onun üzerinden oynanan hücum opsiyonuydu. Takımı oynatıyordu değil, takım onu oynatıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir